Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

La mina lui Collina

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    elebrul arbitru italian Pierluigi Collina, cel care a condus finala Cupei Mondiale 2002, dintre Brazilia si Germania (2-0), va efectua, impreuna cu campionul mondial de Formula 1, Michael Schumacher, tragerea la sorti a grupelor zonei europene a preliminariilor CM 2006, operatiune care va avea loc vineri, la Frankfurt. El il va inlocui pe cunoscutul cintaret pop Sting, care marti, a anuntat, spre surpriza generala, ca nu va fi prezent la Frankfurt. "Este o bucurie si o onoare pentru mine de a participa la acest mare eveniment", a declarat cel mai cunoscut arbitru din lume.
    In zona europeana, cea care ne intereseaza cel mai mult, vor fi alcatuite opt grupe, dintre care trei de cite sapte echipe si cinci de cite sase echipe. Din aceste grupe, se vor alege 13 echipe care, alaturi de Germania (tara organizatoare) vor reprezenta Europa la Cupa Mondiala. Cele 13 echipe sint, cele opt cistigatoare de grupe, doua echipe clasate pe pozitiile secunde, celelalte trei echipe fiind stabilite in urma unor meciuri de baraj (tur - retur) intre celelalte echipe clasate pe locurile II in grupe.
    In privinta procedurii propriu-zise de tragere la sorti, cele 51 de echipe europene inscrise in competitie au fost repartizate in sapte urne, sase de cite opt echipe si una din trei echipe (cele mai slab cotate). Repartizarea in "grupele valorice" s-a facut, ca de obicei, in functie de rezultatele inregistrate in preliminariile Cupei Mondiale 2002 si Euro 2004. Rezultatele slabe obtinute de nationala Romaniei in ultimii ani, au condus la neplacuta situatie de a fi introdusa in cea de-a treia urna valorica. Franta, Anglia, Italia si Spania, datorita traditiei, vor avea un statut privilegiat, datorita traditiei, ele fiind plasate, obligatoriu, in grupe de cite sase echipe
    Componenta urnelor valorice
    Urna I: Franta, Portugalia, Suedia, Cehia, Spania, Italia, Anglia, Turcia.
    Urna a II-a: Olanda, Croatia, Belgia, Danemarca, Rusia, Irlanda, Slovenia, Polonia.
    Urna a III-a: Bulgaria, Romania, Scotia, Serbia -Muntenegru, Elvetia, Grecia, Slovacia, Austria.
    Urna a IV-a: Ucraina, Islanda, Finlanda, Norvegia, Israel, Bosnia-Hertegovina, Letonia, Tara Galilor.
    Urna a V-a: Ungaria, Georgia, Belarus, Cipru, Estonia, Irlanda de Nord, Lituania, Macedonia.
    Urna a VI-a: Albania, Armenia, R. Moldova, Azerbaidjan, Feroe, Malta, San Marino, Liechtenstein.
    Urna a VII-a: Andora, Luxemburg, Kazahstan.
    "Globul fotbalului"
    Tragerea la sorti a tuturor zonelor de calificare (cu exceptia Americii de Sud a carei meciuri se afla in plina desfasurare) se va desfasura la Frankfurt, unde deja a fost instalat, in piata vechii Opere, "Globul fotbalului", o constructie ce cintareste 60 de tone si are o inaltime de 20 de metri, simbolul Cupei Mondiale din Germania. "Scopul nostru este sa instalam acest glob in toate marile orase germane. Este vorba de un program initiat de creatorul globului, artistul vienez Andre Heller. Vrem ca acest glob sa fie un punct de plecare pentru bucuria pe care trebuie sa o aduca Mondialul", a declarat presedintele Comitetului de organizare a Cupei Mondiale din 2006, Franz Beckenbauer.
    "Globul fotbalului" a fost inaugurat, pe 12 septembrie, la Berlin, de cancelarul Gerhard Schr?der, de presedintele FIFA, Joseph Blatter si de presedintele Federatiei Germane de Fotbal, Gerhard Mayer-Vorfelder. In 52 de zile, "globul fotbalului" a fost vizitat de peste 110.000 de persoane. Aceasta constructie, pe doua nivele, reprezinta o gigantica minge de fotbal, unde se afla si o sala in care pot fi admirate obiecte ce amintesc de precedentele editii ale Cupei Mondiale.
    "Globul fotbalului" va fi instalat in toate orasele care vor gazdui meciuri din cadrul Cupei Mondiale din 2006. La Frankfurt, "Globul fotbalului" a fost inaugurat in prezenta presedintelui FIFA si a primarului orasului de pe Main, Petra Roth. (Nic. G)
    Cum poate arata grupa Romaniei
    Grupa optimista: Turcia, Slovenia, Romania, Islanda, Estonia, Liechtenstein
    Grupa pesimista: Franta, Olanda, Romania, Ucraina, Ungaria, Armenia
    Pronostic: Franta, Belgia, Romania, Bosnia-Hertegovina, Lituania, San Marino.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri