Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

12 medalii pentru elevii ieșeni olimpici internaţionali în anul 2015

GALERIE
medalii, elevi, olimpiada
  • medalii, elevi, olimpiada
- +

Anul 2015 a fost unul plin de realizări şi performanţe pentru unii dintre elevii care învaţă la cele mai bune şcoli din Iaşi. La olimpiadele internaţionale care au avut loc în anul care tocmai se încheie, olimpicii noştri s-au întors acasă cu 12 premii de podium, dintre care patru au fost medalii de argint, trei de bronz, un premiu I, două premii II şi alte două premii II.

Două dintre medalii sunt obţinute de acelaşi elev, este vorba de Cozma Tudor Cristian, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi, care a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului. Anul acesta, Tudor a fost premiat şi cu titlul de „Elevul Anului 2015”, datorită acestor rezultate deosebite.

Restul medaliilor de argint au fost obţinute de Tudor Pipirig, elev în clasa a XI-a, tot la Colegiul "Racoviţă", care a participat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, de Cristina Diana Diaconu, elevă în calsa a XI-a la acelaşi liceu, care a participat la aceeaşi competiţie internaţională, şi de Elena Aura Amironesei, absolventă în vară a Colegiului Naţional din Iaşi. Aceasta a particiapt la Olimpiada Internaţională de Geografie.

Bronzul a fost câştigat de Ioana Adelina Filip, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, care a participat la Olimpiada Internaţională de Lectură, de Irina Mălina Strugariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional, şi de Tudor Cozma, elevul de care am menţioant mai sus.

La olimpiadele internaţionale la care au participat elevii ieşeni s-a obţinut şi un premiu I la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză. Cea care a reuşit această performanţă este Maria Ilinca Gângă, absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi.

Premiul II a fost obţinut de două eleve care au participat la Olimpiada Internaţională a Elenismului, şi anume, Iuliana Georgiana Hristea, elevă la Colegiul "Racoviţă" şi Maria Elena Niţă, elevă la Colegiul "Negruzzi".

Premiul III a fost obţinut la aceeaşi olimpiadă de către elevele Ioana Renata Iachim, elevă la Colegiul „Eminescu”, şi Maria Teodora Stamouli, elevă la Colegiul Naţional, în clasele de gimnaziu.

„Într-o societate informaţională şi culturală, accesul la ceea ce înseamnă ştiinţă este unul facil şi ordinar, informaţia fiind un accesoriu cotidian, regăsit oriunde împrejurul nostru. În aceste circumstanţe nu mai contează informaţia, ci ceea ce realizezi cu ea, cum ţi-o asumi, cum o interpretezi, cum o utilizezi. Nu mai contează doar să ştii, e ceva comun să ştii. Astfel, în societatea contemporană ne îndreptăm spre un climax al utilizării informaţiei, numit performanţă. Performanţa nu mai depinde doar de cunoştinţe, performanţa depinde de tine!”, a spus Elena Aura Amironesei, cea care a obţinut argintul la Olimpiada Internaţională de Geografie.

Alte premii importante s-au obţinut în 2015 la Olimpiadele Naţionale. Este vorba de 161 de premii: medalii de aur, argint şi bronz, premii I, II şi III şi Premii de onoare la Olimpiadele de Limbă română, Limba latină, Limba greacă veche, Limba engleză, Limba franceză, Limba germană modernă, Limba spaniola, Limba italiană, Limba rusă, Limba neogreacă, Matematică, Fizică, Biologie, Chimie, Ştiinţe, Geografie, Ştiinţe ale Pământului, Economie, Filosofie, Psihologie, Pedagogie, Religie, Informatică, Tehnologia Informaţiei, Discipline Tehnice, Educaţie plastică, Educaţie Muzicală şi Educaţie fizică. De menţionat că cinci dintre medalii sunt de aur. 

Elevii ieşeni sunt aşi şi la concursurile şcolare 

În cursul anului 2015, elevii din Iaşi au câştigat în cadrul concursurilor şcolare internaţionale şi naţionale nu mai puţin de 240 de premii I, II şi III, dar şi medalii de aur, argint şi bronz sau trofee. La concursurile internaţionale s-au câştigat 118 premii, dintre care două medalii de aur, una de argint, una de bronz şi 49 de premii I, 28 premii II şi 21 de premii III. S-au mai obţinut trei trofee şi două Marele Premiu.

În cadrul concursurilor naţionale, elevii ieşeni au obţinut 122 de premii importante, din care 55 de premii I, 32 de premii II şi 30 de premii III. Majoritatea premiilor de la concursurile naţionale şi internaţionale au fost obţinute la competiţiile sportive. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri