Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

120 burse doctorale şi 40 postdoctorale în cadrul unui proiect POSDRU

GALERIE
studenti
  • studenti
- +

Academia Română, Filiala Cluj-Napoca anunţă competiţia de selecţie pentru 120 de burse doctorale şi 40 de burse postdoctorale în cadrul proiectului POSDRU/1.5/S/137832 MINERVA – Cooperare pentru cariera de elita in cercetarea doctorala si postdoctorala care se va derula în intervalul 9 aprilie – 8 mai 2014.

Proiectul îşi propune ca obiective:

- Îmbunătăţirea participării, creşterea motivaţiei şi diversificarea opţiunilor pentru cariera în cercetare în domenii socio-economice şi umaniste pentru 120 doctoranzi şi 40 cercetători postdoctorat din regiunile N-V, N-E, Centru şi Bucureşti-Ilfov.

- Dezvoltarea unor structuri de colaborare naţională şi transnaţională între universităţi, centre de cercetare şi companii în vederea asigurării calităţii cercetării şi dezvoltării carierei pentru grupul ţintă doctoranzi şi cercetători postdoctorat.

Candidaţii interesaţi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate preliminare impuse de finanţator:

- Doctoranzi: doctoranzi cu frecvenţă, înmatriculaţi la doctorat in anii 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, în domeniile de studii universitare de doctorat eligibile conform Ghidului Solicitantului - Condiţii Specifice (domenii socio-economice si umaniste) care nu au mai beneficiat de bursă doctorală POSDRU.

- Cercetători postdoctorat: titlu de doctor obţinut cu maxim 5 ani înainte de participarea la competiţia de selecţie pentru programul postdoctoral fără să mai fi beneficiat anterior de bursă postdoctorala POSDRU.

Bursele doctorale sunt în valoare de 1800 lei pe lună şi se acordă pe o perioadă cuprinsă intre 5 şi 17 luni. Doctoranzii de anul II şi III au posibilitatea realizării de stagii de mobilitate internaţională de maxim 3 luni finanţate adiţional cu 4200 lei/lună.

Bursele postdoctorale sunt în valoare de 3700 lei pe lună şi se acordă pe o perioada de 17 luni.

Documentele referitoare la calendarul competiţiei, criterii de eligibilitate specifice, anunţuri, regulamente de selecţie şi descrieri de tematică se găsesc la următoarele adrese:

Beneficiar: Academia Română, Filiala Cluj-Napoca - http://www.acad-cluj.ro/anunturi_stiri.php

Partener 1: Academia Română, Filiala Iaşi - http://www.academiaromana-is.ro/

Partener 2: Institutul de Istorie Nicolae Iorga Bucureşti - http://www.iini.ro/news.htm

Partener 3: Institutul de Arheologie Vasile Pârvan Bucureşti - http://www.instarhparvan.ro/pagini%20secundare/postdoc/postdoc/postdoctorale.htm

Partener 4: Universitatea Lucian Blaga, Sibiu - http://www.ulbsibiu.ro/ro/stiri/news.php?news_idâ2133

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri