Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

18.000 de ieşeni încă nu şi-au ridicat cardul de sănătate. Mulţi dintre aceştia sunt cei plecaţi în străinătate

GALERIE
card
  • card
- +

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate mai are aproape 18.000 de carduri de distribuit asiguraţilor din judeţ. După aproape şase luni de la introducerea obligatorie a cardului naţional de sănătate, la sediul CJAS se mai regăsesc documentele medicale ale asiguraţilor care nu au fost găsiţi atunci când poşta a adus cardurile.

Periodic, pe lângă documentele care nu au fost distribuite iniţial, la CJAS ajung şi cardurile celor care au împlinit 18 ani, dar care nu au fost găsiţi pentru a le fi înmânat documentul. În plus, potrivit estimărilor reprezentanţilor CJAS, mare parte dintre cei care nu şi-au ridicat cardul de la sediul CJAS sunt asiguraţi plecaţi în străinătate.

„Dintre cardurile care au ajuns la noi după o primă distribuire făcută de Poşta Română am eliberat peste 39.000, alte aproximativ 18.000 aflându-se în posesia noastră”, a arătat ec. Robert Dâncă, preşedintele interimar al CJAS.

De la 1 septembrie, toate serviciile medicale, cu excepţia urgenţelor, se acordă asiguraţilor numai în baza cardului naţional de sănătate. Pacienţii sunt obligaţi să se prezinte atât la medicul de familie, cât şi la specialist sau farmacie cu documentul medical care le asigură gratuitatea îngrijirilor de specialitate. CNAS a alocat CJAS peste 300.000 de carduri de sănătate. Conform unui proiect al CNAS, din 2016, inclusiv copiii vor avea card naţional de sănătate, în prezent, documentul fiind eliberat doar pentru adulţi. 

 
Comentarii Facebook

Ultima ora

editorial

Scaunele de pe stadion şi iubăreţul Vasile

Cosmin PAȘCA

Scaunele de pe stadion şi iubăreţul Vasile

Obişnuiţi cu mediocritatea, cu lucrurile făcute pe jumătate, cu „las’ că merge şi aşa”, mulţi ieşeni nu concep că regulile lumii civilizate sancţionează improvizaţia. Şi nu pentru că lumea civilizată e mai snoabă, ci pentru că a înţeles că orice cârpeală înseamnă, pe termen lung, risipă.

Filmuletul zilei

opinii

Despre curaj

Codrin Liviu CUȚITARU

Despre curaj

Precum toate virtuţile, curajul se sprijină pe trei principii obligatorii: consecvenţa (cutezanţa trebuie să apară şi în amănuntele vieţii, nu doar în manifestările „epopeice” ale biografiei personale), modestia (vitejia declarativă poartă în ea o tulburătoare, necreditabilă nuanţă bombastică) şi generozitatea (actul temerar în sine este renunţarea la autoconservare, ieşirea din eu, înclinaţia profund neegoistă către ocrotirea alterităţii, către protejarea celuilalt).

BREXIT sau NEBREXIT, totul pare pe dos

Emil STRATAN

BREXIT sau NEBREXIT, totul pare pe dos

"Europa va fi mai puternică tocmai pentru că are Franţa ca Franţa, Spania ca Spania, Marea Britanie ca Marea Britanie, fiecare cu obiceiurile, tradiţiile şi identitatea ei." Margaret Thatcher, 1988

Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Pogromul de la Iaşi (I)

Pogromul din iunie 1941 de la Iaşi se cuvine a fi dezvăluit în detaliile sale tragice cu onestitate şi cu referire, pe cât posibil, la documente de arhivă credibile, capabile să ofere o imagine "fără ură şi părtinire". Măcar la 75 de ani de la crimă.

pulspulspuls

Se anunţă bombă nucleară la partidoiul ieşean

Se anunţă bombă nucleară la partidoiul ieşean

Marele rezbel mondial din cadrul filialei ieşene a partidoiului se pare că va ajunge la final în următoarele zile, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Pensii speciale

Editia PDF

Intrebarea zilei

Care ar fi prioritatile administratiei locale pentru municipiul Iasi?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.