Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

sambata, 01.10.2016

18.000 de ieşeni încă nu şi-au ridicat cardul de sănătate. Mulţi dintre aceştia sunt cei plecaţi în străinătate

GALERIE
card
  • card
- +

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate mai are aproape 18.000 de carduri de distribuit asiguraţilor din judeţ. După aproape şase luni de la introducerea obligatorie a cardului naţional de sănătate, la sediul CJAS se mai regăsesc documentele medicale ale asiguraţilor care nu au fost găsiţi atunci când poşta a adus cardurile.

Periodic, pe lângă documentele care nu au fost distribuite iniţial, la CJAS ajung şi cardurile celor care au împlinit 18 ani, dar care nu au fost găsiţi pentru a le fi înmânat documentul. În plus, potrivit estimărilor reprezentanţilor CJAS, mare parte dintre cei care nu şi-au ridicat cardul de la sediul CJAS sunt asiguraţi plecaţi în străinătate.

„Dintre cardurile care au ajuns la noi după o primă distribuire făcută de Poşta Română am eliberat peste 39.000, alte aproximativ 18.000 aflându-se în posesia noastră”, a arătat ec. Robert Dâncă, preşedintele interimar al CJAS.

De la 1 septembrie, toate serviciile medicale, cu excepţia urgenţelor, se acordă asiguraţilor numai în baza cardului naţional de sănătate. Pacienţii sunt obligaţi să se prezinte atât la medicul de familie, cât şi la specialist sau farmacie cu documentul medical care le asigură gratuitatea îngrijirilor de specialitate. CNAS a alocat CJAS peste 300.000 de carduri de sănătate. Conform unui proiect al CNAS, din 2016, inclusiv copiii vor avea card naţional de sănătate, în prezent, documentul fiind eliberat doar pentru adulţi. 

 
Comentarii Facebook

Ultima ora

editorial

Extraterestrul din capsula de sticlă

Nicolae GRECU

Extraterestrul din capsula de sticlă

După cele trei meciuri rămase de disputat în 2016 de către echipa naţională vom putea vedea doar dacă experimentul Daum dă semnale pozitive.

Filmuletul zilei

opinii

Politică şi ideologie

Sorin CUCERAI

Politică şi ideologie

Într-o democraţie, partidele au nevoie de ideologie pentru a căpăta consistenţă şi identitate. Dar ideologia înseamnă aici un set de valori (nu unul de reguli) care se aplică contextual la crearea de soluţii (tot contextuale) pentru problemele identificate de popor (în sensul de totalitate a cetăţenilor cu drept de vot), nu la predefinirea Adevăratelor Probleme.

Punguţa cu doi bani

Briscan ZARA

Punguţa cu doi bani

Cei foarte bogaţi, asemeni celor extrem de săraci, împăcaţi cu traiul lor (la fel de puţini ca şi cei dintâi!...), ştiu foarte bine că esenţa şi simplitatea sunt cele care contează, iar opulenţa şi luxul exagerat sunt un mod inferior şi superficial de a-ţi demonstra superioritatea.

Ortodoxia, povestea de dragoste dintre Dumnezeu şi om

pr. Constantin STURZU

Ortodoxia, povestea de dragoste dintre Dumnezeu şi om

Dumnezeu este de necuprins, este mai presus de ceea ce mintea noastră poate concepe. Totuşi, cea mai scurtă şi cea mai adecvată definiţie a lui Dumnezeu ar fi aceea a Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan:"Dumnezeu este iubire" (I Ioan 4, 16). 

pulspulspuls

Iote cum a ajuns dipotatul Libelulă locomotivă la partidoiul ieşean!

Iote cum a ajuns dipotatul Libelulă locomotivă la partidoiul ieşean!

Da, stimaţi telexpectatori şi simpatice telexpectatoriţe, pe astăzi chiar asta vrem a vă povesti: cum s-a făcut de a ajuns cel mai mare partid ieşean să aibă pe post de locomotivă (din alea două, căci e mare şi e multă mizerie de tractat) un doftor pripăşit în ultimii ani pe listele din Vaslui, şi care luat la bani mărunţi nu are nici o realizare importantă nici măcar pentru el, darămite pentru alţii! 

Caricatura zilei

Conversatie in delfini

 

Editia PDF

Bancul zilei

La Ministerul Muncii si Protectiei Sociale: - Domnule ministru, telefonistei noastre de la centrala i-a slabit auzul, e aproape s (...)

Intrebarea zilei

Ce reproșuri aduceți autorităților locale?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.