Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

18.000 de ieşeni încă nu şi-au ridicat cardul de sănătate. Mulţi dintre aceştia sunt cei plecaţi în străinătate

GALERIE
card
  • card
- +

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate mai are aproape 18.000 de carduri de distribuit asiguraţilor din judeţ. După aproape şase luni de la introducerea obligatorie a cardului naţional de sănătate, la sediul CJAS se mai regăsesc documentele medicale ale asiguraţilor care nu au fost găsiţi atunci când poşta a adus cardurile.

Periodic, pe lângă documentele care nu au fost distribuite iniţial, la CJAS ajung şi cardurile celor care au împlinit 18 ani, dar care nu au fost găsiţi pentru a le fi înmânat documentul. În plus, potrivit estimărilor reprezentanţilor CJAS, mare parte dintre cei care nu şi-au ridicat cardul de la sediul CJAS sunt asiguraţi plecaţi în străinătate.

„Dintre cardurile care au ajuns la noi după o primă distribuire făcută de Poşta Română am eliberat peste 39.000, alte aproximativ 18.000 aflându-se în posesia noastră”, a arătat ec. Robert Dâncă, preşedintele interimar al CJAS.

De la 1 septembrie, toate serviciile medicale, cu excepţia urgenţelor, se acordă asiguraţilor numai în baza cardului naţional de sănătate. Pacienţii sunt obligaţi să se prezinte atât la medicul de familie, cât şi la specialist sau farmacie cu documentul medical care le asigură gratuitatea îngrijirilor de specialitate. CNAS a alocat CJAS peste 300.000 de carduri de sănătate. Conform unui proiect al CNAS, din 2016, inclusiv copiii vor avea card naţional de sănătate, în prezent, documentul fiind eliberat doar pentru adulţi. 

 
Comentarii Facebook

Ultima ora

editorial

 Efectul Tamisa

Cătălin ONOFREI

Efectul Tamisa

 Amenzi usturătoare, nu alte taxe împovărătoare!

Filmuletul zilei

opinii

O „Siberie a spiritului?”

Bogdan CREȚU

O „Siberie a spiritului?”

 Operele apărute în timpul regimului comunist, pe care noi astăzi le citim şi le evaluăm ca pe nişte texte finite, care exprimă discernământul, voinţa şi posibilităţile expresive ale autorilor, nu sunt decât versiuni, nu o dată diferite de la o ediţie la alta, ale negocierilor dintre scriitor şi cenzor, dintre scriitor şi redactorul din editură, pe scurt, între scriitor şi regim; ele capătă, odată publicate, girul implicit al oficialităţilor politice, într-un sistem care, temându-se, dar ştiind şi să profite de puterea cuvântului, verifica atent orice rând tipărit.

Super & spargeri

Stelian DUMISTRĂCEL

Super & spargeri

 Voiam să dăm vina pe caniculă. Dar multe dintre enunțurile prezentate aici sunt și din vremuri de răcoare!

În staţie

Nichita DANILOV

În staţie

Profesorul se obişnuise atât de mult cu calculele sale, încât orice mişcare pe care o făcea, indiferent dacă se afla la catedră, în apartamentul său, ori în plină stradă, o evalua în cifre. De multe ori aceste calcule îl incomodau şi-l abăteau de la lucru, dar fără ele profesorul n-ar fi conceput că ar putea exista, şi aceasta pentru că se credea a fi un om raţional, iar pentru el raţiunea era totuna şi se confunda cu calculul matematic.

pulspulspuls

 Ce rocade pregăteşte şăful de giudeţ la casa cu pătrate

Ce rocade pregăteşte şăful de giudeţ la casa cu pătrate

 Cică se pregătesc unele interesante rocade mici şi mijlocii la cejăul din casa cu pătrate, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Fuziunea PMP - UNPR

Editia PDF

Bancul zilei

Terorist : "Am planuit un atac care are ca tinta capitala Romaniei, Budapesta"!  

Intrebarea zilei

Care ar fi prioritatile administratiei locale pentru municipiul Iasi?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.