Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

18.000 de ieşeni încă nu şi-au ridicat cardul de sănătate. Mulţi dintre aceştia sunt cei plecaţi în străinătate

GALERIE
card
  • card
- +

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate mai are aproape 18.000 de carduri de distribuit asiguraţilor din judeţ. După aproape şase luni de la introducerea obligatorie a cardului naţional de sănătate, la sediul CJAS se mai regăsesc documentele medicale ale asiguraţilor care nu au fost găsiţi atunci când poşta a adus cardurile.

Periodic, pe lângă documentele care nu au fost distribuite iniţial, la CJAS ajung şi cardurile celor care au împlinit 18 ani, dar care nu au fost găsiţi pentru a le fi înmânat documentul. În plus, potrivit estimărilor reprezentanţilor CJAS, mare parte dintre cei care nu şi-au ridicat cardul de la sediul CJAS sunt asiguraţi plecaţi în străinătate.

„Dintre cardurile care au ajuns la noi după o primă distribuire făcută de Poşta Română am eliberat peste 39.000, alte aproximativ 18.000 aflându-se în posesia noastră”, a arătat ec. Robert Dâncă, preşedintele interimar al CJAS.

De la 1 septembrie, toate serviciile medicale, cu excepţia urgenţelor, se acordă asiguraţilor numai în baza cardului naţional de sănătate. Pacienţii sunt obligaţi să se prezinte atât la medicul de familie, cât şi la specialist sau farmacie cu documentul medical care le asigură gratuitatea îngrijirilor de specialitate. CNAS a alocat CJAS peste 300.000 de carduri de sănătate. Conform unui proiect al CNAS, din 2016, inclusiv copiii vor avea card naţional de sănătate, în prezent, documentul fiind eliberat doar pentru adulţi. 

 
Comentarii Facebook

Ultima ora

editorial

Foaie de parcurs pentru ziarul ieşenilor

Alexandru LĂZESCU

Foaie de parcurs pentru ziarul ieşenilor

De la "Opinia Studenţească" la "Ziarul de Iaşi", via "Monitorul".

Filmuletul zilei

opinii

Umflături

Michael ASTNER

Umflături

E greu să-ţi alegi un subiect de articol. În continuare. Zilnic apar măcar două-trei ştiri care fiecare în parte ar putea să fie subiect demn de-a fi comentat. Când scriu pe teme româneşti, apoi, se-ntâmplă să găsesc pe net comentatori care-mi spun să las naibii realitatea românească şi mai bine să mai scriu despre Germania ori despre saşi. O să mai scriu, evident, şi pe teme germane (actuale) ori săseşti (recuperări, în principiu).

Moralitatea actului critic

Nichita DANILOV

Moralitatea actului critic

A extrage cu o macara un bold de pe un teren viran poate constitui un spectacol în ochii multora, dar este totuşi un act lipsit de sens. A scrie numai în virtutea inerţiei, a scrie fără a transmite ceva, un crez, un mesaj pentru alte generaţii ; a scrie doar „frumos", „curat" nu sunt lucruri demne de atenţie.

Dialog pe un vechi câmp de luptă

Lucian DÎRDALA

Dialog pe un vechi câmp de luptă

Inerţia de astăzi este greu de învins, mai ales că libertatea de acţiune a Angelei Merkel sau a lui François Hollande în interiorul cadrului comunitar este mult mai mică decât cea de care se bucurau, în anii 1980, Kohl şi Mitterrand. Dar liderii din cele două capitale au datoria să încerce, iar o rememorare a dramelor trecutului, la Verdun sau în altă parte, este binevenită.  

pulspulspuls

Povestiri fierbinţi la gura sobei cu Anticristi, servantul partidoiului

Povestiri fierbinţi la gura sobei cu Anticristi, servantul partidoiului

Dacă tot începe uichendul, ne-am gândit pe astăzi, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe, să mai punem niţeluş politichia în cui, să încălecăm pe-o şa şi să vă spunem câte una sau alta şi despre alte năzdrăvănii şi poveşti care se mai întâmplă prin târg sau pe lângă el, fără legătură cu politichia sau campania electorală de Bahlui sau de Dâmboviţa. 

Caricatura zilei

Accidentul lui Condrea

Editia PDF

Intrebarea zilei

Cine credeti ca va ajunge primarul Iasului?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.