Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Acţiune inedită a Veolia Energie în parteneriat cu ISJ Iaşi

2.000 de elevi ieşeni vor fi încurajaţi să economisească energie şi să recicleze

GALERIE
Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (1)Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (2)Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (3)Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (4)Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (5)Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (6)Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (7)Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (8)
  • Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (1)
  • Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (2)
  • Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (3)
  • Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (4)
  • Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (5)
  • Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (6)
  • Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (7)
  • Veolia, ISJ_campania RECO Planeta (8)
- +

Acţiunea „Zilele eficienţei energetice“ desfăşurată ieri la Colegiul „Emil Racoviţă“ a inaugurat Campania „RECO Planetă“, în care 2.000 de elevi ieşeni vor afla noţiuni practice despre regenerarea resurselor.

Derulată de Grupul Veolia, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Campania „RECO Planetă: împreună Regeneram Planeta - şi eu pot face ECOnomii de resurse“ presupune promovarea unor gesturi simple şi practice pe care toţi copiii le pot face acasă şi la şcoală în aşa fel încât să folosească judicios resursele pe care le primesc şi, prin urmare, să protejeze mediul înconjurător.

„Prin această campanie, dorim ca elevii de şcoală primară şi gimnazială să înţeleagă corect şi la timp impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător acţiunile cetăţenilor unei comunităţi, indiferent de vârsta lor. Veolia Energie Iaşi participă în mod activ la această iniţiativă, ce se va desfăşura în peste 30 de ţări din întreaga lume, prin organizarea de acţiuni educative în mai multe instituţii de învăţământ din Iaşi la sfârşitul acestui an şcolar, iunie-iulie 2016, şi la începutul anului şcolar următor, în lunile septembrie şi octombrie 2016. Colegii noştri implicaţi în această campanie vor participa la întâlniri interactive cu elevii ieşeni, cărora le vor împărtăşi din experienţa lor folosindu-se de filme şi afişe cu rol educaţional, şi dăruindu-le 2.000 de seturi formate din caiete, pixuri, semne de carte şi sacoşe fabricate din materiale reciclate. De asemenea, vom organiza vizite ale copiilor la centralele de producţie CET Holboca şi CET Tudor, în aşa fel încât elevii să vadă cu propriii ochi modul în care un operator de servicii publice contribuie la dezvoltarea unui mediu sănătos pentru ei şi familiile lor. În această ordine de idei, funcţionarea pe timpul iernii în cogenerare de înaltă eficienţă (producerea de energie termică şi energie electrică folosind aceeaşi cantitate de energie primară, n.r.) reprezintă, de asemenea, o parte a contribuţiei noastre la dezvoltarea durabilă a comunităţii ieşene“, a declarat Ana Maria Icătoiu, director comercial şi de comunicare Veolia Energie Iaşi.

„Educaţie nu înseamnă doar informaţie teoretică, ci şi simţ practic, racordare la lumea reală, atitudini civice, ecologice. Prin acest demers educaţional elevii pot înţelege că risipa, neimplicarea, indiferenţa sunt forme de a ignora provocările secolului XXI. Gesturi simple - să nu lăsăm apa să curgă nemotivat la robinet sau luminile aprinse inutil - pot devine automatisme pentru copii. În ţările occidentale, astel de comportamente sunt normale. La noi, e posibil ca o astfel de atitudine să fie catalogată drept zgârcenie. Dar acest mod de a vedea lucrurile se poate schimba prin educaţie“, a subliniat prof.dr. Camelia Gavrilă, inspector general al ISJ Iaşi.

Acţiunile campaniei se adresează unui număr de 2.000 de elevi ai ciclurilor primare şi gimnaziale din mai multe instituţii de învăţământ din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri