Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presă

2014 - primul an de crestere a pietei auto dupa sase ani de scaderi consecutive

GALERIE
tabel vanzari 2014
  • tabel vanzari 2014
- +

La nivel naţional, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale)
înregistrează, în  2014, o creştere de 8,79% faţă de anul 2013. În interiorul acestei creşteri, avem autoturismele cu + 20,53%. Astfel, anul 2014, devine primul an de creştere al pieţei auto după şase ani consecutivi de scăderi puternice.
Şi pe plan european se remarcă o evoluţie pozitivă, principalele ţări europene (Franţa, Germania, Italia, Spania, UK) înregistrând creţteri ce consolidează un trend ascendent pentru 2014.

În România, în continuare vânzările sunt susţinute de achiziţiile realizate de către
persoanele juridice, reprezentând aproximativ 3/4 din volumulul total înregistrat în 2014.
Un alt aspect analizat de către APIA este raportul dintre vehiculele noi și cele rulate.
Remarcăm faptul că, în 2014, înmatricularile de autoturisme rulate au scăzut cu cca. 2%.

Iasul păstrează trendul national înregistrând o creștere de 19,11% pentru totalul vehiculelor vândute.
Cum este şi firesc, marca autohtonă Dacia este în preferinţele românilor, fiind cumpărată de 840 de clienţi. La marcile de import clasamentul este urmatorul : Ford - 252 unităţi, Toyota - 219 unități, Volkswagen - 194 unităţi, Renault – 160 unităţi şi Skoda cu 127 unităţi.

Topul autoturismelor este condus tot de Dacia (785 unităţi), pe locul doi situându-se la egalitate Ford si Toyota (fiecare cu cate 191 de unităţi), Volkswagen (170 unităţi), Renault (122 unităţi) şi Skoda (127 unităţi).

În privinţa autoutilitarelor situaţia se schimbă puţin, locul 1 fiind ocupat de o marcă de import, Ford cu 61 de unităţi urmat de Dacia cu 55 de unităti, Renault cu 38 de unități.  Toyota şi Peugeot fiecare înregistrând câte 28 de unităţi vândute.

Domnule Gabriel Manolache, cum a fost anul 2014 în domeniul auto?

Personal sunt mulţumit de evoluția celor 3 mărci pe care le reprezint (Toyota, Lexus, Ford), sunt mulţumit și de creșterea pieţei auto, semn că şi România se îndreaptă către stabilitate şi sper către o creştere sănătoasă. Se văd şi la Iaşi paşi importanți pentru o dezvoltare durabilă şi pentru un cadru favorabil investiţiilor de amploare, ceea ce ne face încrezători pentru următoarea perioadă.

Care este secretul acestor cifre?

Simplu: Totul în jurul clientului, preţuri corect poziţionate, transparenţă totală şi disponibilitate permanentă. Sunt familiarizat cu paşii mărunţi și corecţi ai filosofiei japoneze. În urma crizei, tratarea clientului a cunoscut noi abordări şi în Romania, pentru banii plătiţi trebuie să primeşti maximum de beneficiu. Acest principiu este aplicat în cadrul grupului Mega Auto - ATI Motors Holding încă de la început, el făcând parte din strategia de dezvoltare a businessului. Sunt convins că cele enumerate mai sus au facut ca astăzi să deținem aprox 30% din piața auto de import a Iaşului.

Cum vedeţi 2015?

Tot cu un trend pozitiv. Sunt convins că în 2015 noii clienţi vor pune în balanţă mai mult costurile şi beneficiile care le au pe termen lung la achiziţia maşinii, iar grupul nostru va veni cu noi avantaje către clienţi. Îmbucurător este şi faptul că am reuşit să vindem 25 de autoturisme hybrid în 2014 ceea ce ne dă speranţa că în acest an, creșterea va fi mai mare pe acest segment deţinut în mare parte de Toyota şi Lexus, iar brandul Lexus, odată cu deschiderea showroomului exclusiv pentru maşinile hybrid din Palas, a crescut semnificativ , a declarat Gabriel Manolache, acţionar, Grupul Mega Auto – ATI Motors Holding.




 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri