Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

30 de hectare de gropi pe drumurile judeţene ieşene. Licitaţie de 14,3 milioane lei pentru plombe

GALERIE
gropi drum
  • gropi drum
- +

Drumurile judeţene vor scăpa de gropi în decurs de doi ani. Drumurile pietruite ar urma să fie reparate pe întreaga lungime, iar pe drumurile asfaltate vor fi aşternute 30 ha de plombe.

Lucrările fac parte din acordul-cadru de întreţinere pe timp de vară a drumurile judeţene aferent perioadei 2015-2016. Licitaţia va fi organizată la jumătatea lunii mai. „Strict tehnic, licitaţia este organizată relativ târziu, dacă luăm în calcul şi eventualele contestaţii. Oricum noi pentru acest an avem prevăzute o serie de lucrări, astfel încât în cadrul contractului cadru vom lucra mai mult la partea de documentaţie. Dacă totul merge bine, iar vremea ne-o va permite, anul viitor vom intra la plombări de pe 16 martie, de când începe sezonul de lucrări”, a declarat şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP), Daniel Minciună.
 
Valoarea totală a contractului cadru scos la licitaţie se ridică la 48,4 milioane lei, banii urmând să provină din decontarea făcută de Comisia Europeană pentru pista Aeroportului. Pentru efectuarea de plombări au fost alocate 14,3 milioane lei. Suma ar urma să acopere realizarea a 49.500-107.500 mp de plombe cu mixturi asfaltice şi a 107.000-215.500 mp de îmbrăcăminţi asfaltice prin stropiri succesive, considerate mai rezistente.
 
„În privinţa plombărilor depindem pe de o parte de fondurile de care vom dispune, iar pe de alta de masterplanul drumurilor judeţene. Dacă acesta va intra în vigoare din acest an, vom merge pe cantităţile minime, pentru că o parte a drumurilor va intra pe reabilitare totală. Dacă nu, plombăm tot ce se poate”, a spus Daniel Minciună (foto).
 
Grosul banilor, respectiv 29 milioane lei, vor fi alocaţi pentru pietruiri. Astfel, se preved lucrări de pietruire uşoară pe 26-545 km şi de întreţinere cu material pietros de până la 600 mc/km pe 1-50 km. Al treilea lot de lucrări, evaluat la 5 milioane lei, vizează realizarea a până la 642 km de şanţuri, lucrări de estetică rutieră pe până la 557 km, refacerea a maxim 1.200 km de acostamente, scarificări, reprofilări, cilindrări şi decolmatări.
 
Reţeaua de drumuri judeţene din Iaşi are o lungime totală de 1.035,4 km. Aproximativ jumătate, respectiv 516,8 km sunt asfaltate, 33,3 km sunt din beton, 385,7 km sunt pietruite, iar 99,6 km sunt drumuri de pământ. „Noi încercăm să prindem cât mai multe lucrări cu putinţă. Valorile maxime reprezintă practic tot ceea ce am putea cheltui în acest an şi în cel viitor”, a încheiat Minciună.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri