Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

40% din magazinele online din România nu sunt adaptate pentru mobil

GALERIE
mobil-convorbire1
  • mobil-convorbire1
- +

Dacă site-urile nu oferă o experienţă de utilizare bună, impactul este foarte mare şi se pierd potenţiali clienţi.

Aproape 40% din magazinele online din România nu sunt adaptate pentru mobil, această lipsă devenind o problemă tot mai mare, deoarece la nivel global sunt mai mulţi utilizatori de internet pe mobil decât cei de pe desktop, se arată într-o analiză realizată de agenţia Today’s. Astfel, între 20% şi 30% din clienţii magazinelor online vin de pe mobile, iar dacă site-urile nu oferă o experienţă de utilizare bună, impactul este foarte mare şi se pierd potenţiali clienţi. Folosind instrumentul Mobile Test Tool oferit de Google, nota medie primită de site-uri pentru optimizarea pentru mobil este de 56/100, pe când pentru desktop este de 65/100.

Comparativ, magazinele online de top din România au un scor de aproximativ 45/100 şi 65/100 pe desktop. ”Magazinele online trebuie să furnizeze imaginile la o calitate bună, dar în acelaşi timp să nu îngreuneze încărcarea, suprasolicitând serverul. Apoi, funcţiile de navigare pe site trebuie să fie intuitive, iar pe dispozitive mobile toate butoanele şi link-urile care trimit în altă parte în site trebuie să fie mari, astfel încât să se poată naviga uşor. Este recomandată plasarea codurilor de tip javascript în partea de jos a paginii, pentru a nu afecta viteza de încărcare şi este indicată folosirea metodelor de compresie acceptate de browserele moderne, care facilitează încărcarea”, spun reprezentanţii Today's. Analiza mai arată că viteza medie de încărcare a site-urilor magazinelor analizate este de 8,4 secunde. Totuşi, cele mai mari şi mai cunoscute magazine online din România au o viteză medie de încărcare între 3 şi 6,5 secunde, iar recomandarea Google este ca platforma online a unui magazin să se încarce în maximum două secunde.

Din magazinele româneşti analizate, doar 13,12% se încarcă în mai puţin de 2,5 secunde, în vreme ce viteza medie europeană de încărcare a magazinelor online este de 4 - 5 secunde. România ajunge astfel sub media din Europa. Spre comparaţie, site-ul amazon.com - cel mai mare magazin online din Statele Unite ale Americii - se încarcă în 2,16 secunde. Acest lucru este esenţial pentru că timpul scurt de încărcare al unui website are un impact major asupra unui business online, iar managerii magazinelor ar trebui să ţină cont de el, pentru a nu determina utilizatorii să părăsească site-ul. „Din experienţa noastră, o optimizare a vitezei de încărcare sub pragul de 4 secunde poate duce chiar şi la o dublare a ratei de conversie a unui magazin online. Internetul aşa cum îl ştim sub forma world wide web a ajuns să migreze tot mai mult spre dispozitive mobile şi să fie accesat de pe computere foarte bune, astfel că la nivel hardware nu mai este o problemă”, mai spun reprezentanţii agenţia Today’s.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri