Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

5 greşeli matinale care-ţi strică ziua

GALERIE
greseli, matinale
  • greseli, matinale
- +

Nici n-ai ajuns la muncă şi deja ţi-ai pregătit o zi proastă, prin greşelile pe care le faci zilnic, în fiecare dimineaţă.

Iată 5 dintre cele mai comune asemenea greşeli şi modurile în care pot fi corectate.

Nu te expui la lumina zilei

Multe persoane care trăiesc în apartamente întunecoase, ţin jaluzelele coborâte, circulă cu metroul şi lucrează în spaţii iluminate artificial se expun prea puţin luminii naturale în prim parte a zilei. Această situaţie are, în timp, efecte negative asupra sănătăţii; printre altele, afectează indicele de masă corporală (IMC), arată un studiu efectuat la Northwestern University. Cei care erau expuşi luminii naturale mai mult în cursul după-amiezii aveau un IMC mai mare decât cei care aveau parte de lumină de zi în cursul dimineţii.

Expunerea cel puţin 20-30 de minute la lumină naturală, în cursul dimineţii, ajută la reglarea ceasului biologic intern al organismului şi la reglarea nivelului de energie, a apetitului şi a metabolismului.

Profită cât mai mult de lumina naturală dimineaţa, în timp ce te pregăteşti pentru plecarea la lucru.

 Nu bei apă dimineaţa

Dacă nu vă hidrataţi suficient în prima parte a zilei, acest fapt vă afectează nivelul de hidratare pentru tot restul zilei, spune Leslie Bonci, director responsabil de nutriţia sportivilor la Center for Sports Medicine din cadrul University of Pittsburgh.

Iar un nivel scăzut de hidratare poate duce la proastă dispoziţie, stare de confuzie, senzaţie de oboseală.

Beţi  aproximativ 650 ml de lichide în prima oră de după trezire, pentru a vă simţi mai alerţi, mai bine dispuşi şi a avea mai multă energie pentru mai târziu, recomandă specialistul.

 Faci exerciţii fizice pe stomacul gol

Un studiu britanic recent sugerează că sportul făcut dimineaţa pe stomacul gol poate duce la apariţia, mai târziu în cursul zilei, a unei stări neplăcute, caracterizată prin irascibilitate şi „ceaţă pe creier”.

Mâncaţi un mic dejun care să conţină atât proteine, cât şi carbohidraţi, înainte de exerciţiile fizice matinale, pentru a oferi creierului suficientă energie.

Nu mănânci proteine dimineaţa

Dacă mâncaţi la micul dejun alimente precum fulgii de ovăz şi banane, ele vă pot ţine de foame o oră-două, dar nu e bine să aşteptaţi până la prânz pentru a consuma şi nişte proteine. Lipsa proteinelor în prima parte a zilei are efecte negative asupra masei musculare, arată un studiu realizat la University of Texas. Persoanele care mâncau câte 30 de grame de proteine la fiecar dintre cele 3 mese ale zilei aveau o rată de sinteză a proteinelor musculare cu 25% mai mare decât persoanele care mâncau aceeaşi cantitate de proteine în total, pe zi, dar  consumau cea mai mare parte din ele la cină.

Aşadar, e preferabil să mâncaţi la micul dejun, pe lângă cereale şi fructe,  şi alimente bogate în proteine, cum ar fi ouă.

 Te stresezi pe drumul spre serviciu

Aşa ceva vă afectează negativ nu doar ziua respectivă, ci întreaga viaţă, spun autorii suedezi ai unui studiu recent pe această temă.

Emoţiile suscitate de drumul până la serviciu – pozitive ori negative – influenţează sentimentul general de satisfacţie în viaţă.

În timpul drumului de acasă la serviciu, care este un fel de „tampon” între viaţa personală şi cea profesională, încercaţi, pe cât posibil, să vă simţiţi bine – de exemplu,  ascultând  muzica preferată.

descopera.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri