Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

5 obiceiuri care îţi garantează eşecul în viaţă

GALERIE
esec, incredere
  • esec, incredere
- +

''Succesul nu este final, eşecul nu este fatal – curajul de a continua este important'', spune Winston Churchill. Dacă ai avut parte de eşec în trecut şi nu ai renunţat, eşti mai puternic decât crezi.

Dacă ai fost dezamăgit recent şi te gândeşti să renunţi, nu o face. Va exista mereu o cale, chiar dacă este mai greu de găsit.

Din păcate, majoritatea oamenilor refuză să facă ceva în ceea ce priveşte eşecurile. În cele din urmă, aceştia renunţă la visele lor şi încetează să lucreze la proiectele care contează pentru ei, scrie gandul.info.

Eşecul este de obicei o experienţă inevitabilă, însă felul în care reacţionezi face diferenţa.
Acestea sunt doar câteva obiceiuri care atrag eşecul şi ce poţi face în privinţa lor.

Lipsa unui plan

Ai mai multe şanse să ai succes în viaţă dacă ai un plan. Nu trebuie să fie perfect, doar să poată fi pus în aplicare. Planul trebuie să fie specific, măsurabil şi încadrat în timp. Nu face planuri generale pentru că sunt şanse mari să le amâni.

Frica de a încerca


Depăşirea fricii de a eşua este primul pas spre succes. Începe să îţi confrunţi fricile şi fă primul pas spre ceea ce vrei să realizezi. Nu rata nicio ocazie de a încerca.

”Indiferent de câte greşeli faci, sau cât de încet progresezi, tot eşti înaintea celor care nici nu încearcă”- Tony Robbins

Renunţarea prea devreme

Cât de hotărât eşti de a-ţi urma visele şi scopurile în viaţă? Unul dintre cele mai importante secrete ale succesului este de a învăţa să treci peste îndoieli. Cei mai mulţi dintre noi renunţăm mult prea devreme la pasiunile noastre. Fiecare om de succes de astăzi are o poveste despre perseverenţă de împărtăşit, iar un astfel de exemplu este Abraham Lincoln. El a avut parte de eşec în afaceri la 21, a pierdut o cursă legislativă la 22, a eşuat din nou în afaceri la 24, a pierdut o cursă a Congresului la 34, la 45 a pierdut o cursă în Senat, nu a reuşit să devină vice-preşedinte la 47, iar la 52 de ani a ajuns Preşedintele Statelor Unite.

 Lipsa încrederii

Dacă nu crezi în ceea ce faci, la un moment dat vei renunţa. Dacă nu ai niciun motiv să crezi că este posibil să îţi atingi ţinta, tot efortul depus va fi în van.

Subconştientul are un rol foarte important în cantitatea de efort depusă în muncă. Dacă nu reuşeşti să îţi imaginezi un rezultat bun, nu te vei forţa să ajungi acolo. Progresul tău depinde de decizia de a încerca ştiind că vei trece peste obstacole.

Găsirea scuzelor

Va exista mereu un motiv pentru care ceva nu poate fi făcut. Oamenii găsesc mereu feluri în care să explice de ce nu pot, nu ar trebui, nu au făcut sau nu ar face ceva. Când găseşti scuze, de fapt spui că nu deţii controlul, însă trebuie să fii conştient că tu deţii controlul propriilor acţiuni, iar scuzele nu fac decât să îţi diminueze puterea.

Oamenii găsesc scuze din cauza fricii de necunoscut. Alţii se tem de schimbare, respingere sau le este ruşine. Frica te încuie într-o zonă de confort, scrie Business Insider.

Data viitoare când dai de un obstacol, nu găsit o scuză, ci priveşte-l ca pe o provocare, învaţă din el şi mergi mai departe.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri