Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

5 sfaturi practice pentru un ten sănătos

GALERIE
ten
  • ten
- +

Toată lumea vrea să aibă un ten perfect, fin și sănătos. Uneori cheltuiești sume mari de bani pe tratamente de înfrumusețare care nu au rezultatul dorit pe ten. Nu-ți face griji, în acest articol îți vom recomanda câteva remedii simple și naturale care îți vor face pielea perfectă. 

După cum știi, pielea ta reflectă starea de sănătate. Pielea hidratată, elastică și fără pete roșii indică un regim alimentar sănătos care oferă cantități suficiente de vitamine și minerale. Nu este ușor să ai această piele perfectă, întrucât factori precum trecerea timpului, soarele, vântul sau schimbările hormonale sunt inamicii unui ten perfect, cauzând acnee.

Dar nu-ți face griji, îți vom oferi niște remedii simple pe care le poți folosi în fiecare zi. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la toate cremele utilizate până acum; acestea sunt doar niște metode simple, interesante și ieftine prin care îți poți completa tratamentele de înfrumusețare pentru ten. Să vedem despre ce este vorba.

1. Exfoliant pe bază de ovăz și bicarbonat de sodiu

Trebuie să apelezi la acest tratament doar o dată pe săptămână și nu mai des. Care sunt rezultatele? Un ten perfect, strălucitor și întinerit. Ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul porilor și la stimularea circulației. Este un remediu simplu care nu conține agenți chimici. Este o metodă bună de a-ți vindeca pielea și de a permite frumuseții tale naturale să strălucească.

Cum îl prepari? Foarte simplu! Ai nevoie de două linguri de făină sau fulgi de ovăz, o lingură de bicarbonat de sodiu și puțină apă. Amestecă bine până obții o cremă groasă care poate fi aplicată pe ten. După ce ai aplicat-o, exfoliază pielea și elimină celulele moarte prin mișcări circulare timp de 15 minute. Clătește cu apă caldă. Vei vedea cât este de eficient!

2. Tonic facial cu ceai verde

Acesta este un remediu excelent pentru o piele moale și revigorată. Poți să-l folosești dimineața sau seara, întrucât îți curăță pielea și activează circulația. Tot ce trebuie să faci este să prepari un ceai verde cu două pliculețe. După ce a dat în fiert și a pătruns în apă, pune-l în frigider și lasă-l acolo până se răcește. Îmbibă în el puțină vată sau un disc demachiant și aplică-l pe față. Vei observa o ameliorare imediată și o piele mult mai tonifiată.

3. Cum să elimini petele roșii

Petele roșii apar odată cu schimbarea anotimpului, din cauza temperaturilor reci sau a unor schimbări hormonale. Nu-ți face griji, poți scăpa de ele cu un remediu simplu pe bază de miere și apă de rozmarin. Aceste ingrediente reduc inflamațiile, vindecând și regenerând pielea. Nu trebuie decât să prepari o infuzie cu trei fire de rozmarin și o jumătate de cană cu apă. Lasă-le să fiarbă și apoi adaugă trei linguri de miere. Când s-a mai răcit puțin și e călduț, aplică-l pe ten și lasă-l să acționeze pentru 15 minute. Apoi clătește cu apă și aplică o cremă hidratantă.

4. Tratarea punctelor negre

Cine nu are puncte negre? Mai ales pe nas, este foarte normal și o problemă cu care ne confruntăm de la o vârstă fragedă. O metodă excelentă de a le elimina puțin câte puțin este printr-un tratament simplu pe bază de iaurt și lămâie. Nu ai nevoie decât de două linguri de iaurt și zeamă de lămâie. Prepară o cremă omogenă și aplic-o pe părțile cele mai afectate ale feței. Las-o să acționeze pentru 20 de minute, apoi clătește cu apă. Dacă faci asta în fiecare zi, vei observa rezultate.

5. Cum să elimini cicatricile mici de pe față

Acneea poate lăsa semne pe față care nu dispar odată cu trecerea timpului. Rănile care lasă cicatrici sunt imperfecțiuni pe care încercăm să le ascundem prin machiaj și care ne deranjează foarte tare. Cum scăpăm de ele? Cum să faci să dispară puțin câte puțin? Un tratament ideal este cel pe bază de ulei de trandafir moscat. Îl găsești în magazinele naturiste și chiar și în parfumerii. 

Nu uita că aceste tratamente funcționează doar dacă le folosești cu regularitate, în fiecare zi. Multe dintre cremele pe care le folosim au aceleași efecte, dar sunt mult mai scumpe, așa că hai să profităm de aceste ingrediente naturale, fără agenți chimici, pe care oamenii le-au folosit din timpuri străvechi. 

superfaze.net

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri