Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Gabriel Achelăriţei, despre criosauna de la Terra Centrum

„Lumea vine cu prejudecăţi şi pleacă plină de convingeri”

GALERIE
gabriel achelaritei terra centrum
  • gabriel achelaritei terra centrum
- +

Economist de profesie, Gabriel Achelăriţei, proprietarul „Terra Centrum“, şi-a început afacerea în urma unei probleme din familie. Cei doi băieţi ai săi au avut din copilărie probleme respiratorii foarte mari. „Soluţiile au apărut, cu rezultate foarte bune, ducându-i la salină, la Târgu Ocna. M-am gândit că nu sunt singurul părinte care se confruntă cu astfel de probleme, şi atunci m-am gândit la o soluţie pentru a aduce o salină în oraş”. Pe 9 martie, „Terra Centrum“ a împlinit 5 ani de existenţă.

Înainte de acest business, Gabriel Achelăriţei a trecut prin mai multe ocupaţii – a lucrat în bancă, s-a ocupat de leasing-uri şi asigurări. „Am început ca part-time cu salina, dar acum mă dedic 100% doar a­ces­tei afaceri”. Din 2010, mai bine de 5000 de clienţi au apelat la ser­vi­ciile salinei, iar peste 1000 au ur­mat terapia în criosaună. Nu am făcut nici un studiu de piaţă la în­ceput, am plecat la drum strict cu ideea că trebuie să le ofer copiilor mei condiţiile pentru a fi sănătoşi”.

Publicul-ţintă al „Terra Centrum“ îl reprezintă „oamenii care ca­ută starea de bine”, afirmă domnia sa. Aproape imediat după salină, Gabriel Achelăriţei a achiziţionat şi criosauna, investiţia în cele două fiind de circa 65.000 de euro, fără amenajări, bani care au provenit atât din resursele proprii, cât şi dintr-un credit pe care l-a contractat.

Salina noastră monitorizează şi menţine în permanenţă trei parametri foarte importanţi: temperatura în incintă, cantitatea de aerosoli salini şi umiditatea relativă a aerului, astfel încât persoanele care îşi petrec şedinţele de salinoterapie la noi să primească beneficiile maxime. Pentru rezultate optime, o şedinţă trebuie să dureze cel puţin 35 de minute, dar la noi durează o oră. Iar pentru rezultate pe termen lung ar trebui făcute cure de măcar două săptămâni pe an, frecvenţa acestora depinzând de afecţiuni”.

Crioterapia - de la „frică” la beneficii certe

Gabriel Achelăriţei accentuează asupra faptului că, la ora actuală, cri­o­terapia este „cea mai puternică, cea mai complexă şi fără reacţii adverse terapii cunoscute pe Pământ”. Spre deosebire de salină, majoritatea clienţilor criosaunei de la „Terra Centum“ sunt femei. „După primele patru-cinci şedinţe, se observă rezultate ale efectului an­ticelulitic al frigului uscat. Celulita este privită adeseori sub raport estetic, însă aceasta este, de fapt, o problemă a circulaţiei perife­rice. Însă criosauna reglează circu­laţia întregului corp, nu numai la nivelul coapselor şi a feselor”.

„Aşa s-a potrivit”, spune Gabriel Achelăriţei despre cele două servicii oferite de „Terra Centrum“ - salină şi criosaună -, nefiind vorba despre un model de business brevetat prin combinaţia celor două şi pe care pur şi simplu l-a preluat. Deşi, de-a lungul anilor, a încercat variate metode promovare, a constatat că cea mai bună reclamă o fac, în cele din urmă, clienţii mulţumiţi de servicii. „Circa 20% dintre cei care ne trec pragul, revin - la intervale mai mici sau mai mari de timp. De exemplu, anul trecut ne-am mutat sediul şi am fost nevoiţi să sistăm activitatea vreme de trei luni. Ei bine, în acel timp telefoanele ne-au sunat non-stop, lumea voia să revină!

Noul sediu al Terra Centrum este pe strada Gavriil Musicescu, vizavi de Biserica Banu

Starea de bine este o stare pe care o cauţi permanent, iar criosauna are acest efect, putem spune că dă dependenţă”, constată Gabriel Achelăriţei. În ciuda ideilor preconcepute, frigul din criosaună „nu este de speriat”. În fapt, umiditatea sau vântul, în combinaţie cu temperaturile scăzute, produc cel mai mare disconfort. „Frigul uscat”, aplicat în cadrul controlat al terapiei nu prezintă reacţii adverse, limita de timp a expunerii fiind oricum în jurul a trei minute.  „U­me­zeala este cea care creează senzaţii neplăcute atât când este frig, cât şi când este cald. În general, lumea vine la criosaună cu prejudecăţi şi pleacă mai apoi plină de convingeri. Reacţii adverse la nivelul corpului nu există. Când lumea aude de minus 196 de grade Celsius este un pic speriată. Dar după prima şedinţă pleacă de aici cu o altă viziune asupra vieţii, ca să spun aşa”, explică Gabriel Achelăriţei.

Criosauna

Criosauna este cea mai modernă şi eficientă metodă de activare a mecanismelor de autovindecare a orga­nis­mului. Răcirea pentru scurt timp a pielii determină înlăturarea oboselii, refacerea şi recuperarea după efort, îmbunătăţirea somnului, a funcţiilor sexuale, stimularea sistemului imunitar şi îmbunătăţirea proceselor metabolice. Totodată, criosauna ajută şi în cazul unor probleme mai grave, de exemplu în boli dermatologice, reumatismale, hormonale sau neurologice.

Indicaţii terapeutice ale aerosolilor salini:

Boli respiratorii cronice (astm bronşic, bronşită, mucoviscidoza, bronhopneumopatie cronică obstructivă); Pneumonie simplă sau după stadiul acut; Bronşită asmatiformă; Treaheobronsită cronică; Infecţii respiratorii de natură alergică sau infecţios alergică; Emfizem pulmonar; Insuficientă respiratorie restrictivă; Răceli sezoniere; Sinuzită maxilară. (www.terracentrum.ro)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri