Secretul „Puiului galben”: producătorii ieșeni explică pas cu pas metoda. „Nu e nimic nesănătos”. Ce spun autorităţile sanitare locale?
Scandalul “Puiului vopsit” a stârnit un val de reactii critice din partea marilor (...)
citeste totvineri, 29.03.2024
Poate ai cumparat de la piata mai multe legaturi de patrunjel sau busuioc decat iti trebuie pentru mancare sau poate ai o gradina din care poti sa culegi ierburi aromatice si verdeturi dupa pofta inimii. In loc sa le lasi sa ofileasca in frigider sau in gradina, iti dam cele mai bune idei pentru punerea lor la pastrare sau pentru includerea in noi retete.
1. Transforma ierburile in cuburi congelate. Fie le pui in apa, fie (si mai bine) in ulei. Metoda este foarte simpla si iti permite sa faci orice combinatie iti doresti. Pune in tavitele de cuburi de gheata ⅔ ierburi si ⅓ lichid. Cand vei avea nevoie e suficient sa scoti un cub si sa il pui direct in mancare sau in bauturile preferate. Poti congela in apa menta pentru limonade si cocktailuri sau patrunjel si marar pentru sosuri.
2. Pregateste unt aromat. Lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Adauga ierburile aromatice preferate. Formeaza apoi un rulou din unt si inveleste-l in folie alimentara sau hartie cerata si pune totul la rece. Cele mai bune combinatii sunt unt cu marar, chives si patrunjel sau unt cu salvie, ghimbir si chives.
Cuvinte cheie: + verdeturi, ierburi aromatice
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
IMAGINEA ZILEI: fața occidentală a aeroportului Iași după ce s-a deschis marelui public
4,25 milioane de dolari pentru cel mai scump medicament din lume
Bulevardul Socola, închis pe jumătate. Pe unde au fost deviate autobuzele
VIDEO PRIMELE IMAGINI cu craterul format de prăbușirea dronei, la 8 km de Brăila
Prognoză meteo pentru luna aprilie: Temperaturi peste cele normale. În ce zone sunt anunțate ploi
Ciucă se gândește la o confruntare cu Ciolacu la alegerile prezidențiale
Miroslava – comuna cea mai mare și cea mai bogată din regiune. Încotro? (P)
Gamificarea: o aventură magică la școala primară Lorelay! (P)
Este videochatul o nouă cale către independența financiară a fetelor? (P)
Dealer de droguri cu sute de comenzi, iertat de judecători: „A făcut progrese în plan spiritual”
Lovitură în Podu Roş: trei tineri au jefuit maşina de îngheţată. O greşeală minora a şoferului
Temperaturi de vară la început de aprilie. 28 de grade Celsius la Iași
Grindeanu: Contractul pentru încă un lot din secţiunea montana a A8 intră în licitaţie
Premierul anunţă că “nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”
O capsulă cu senzori ar putea fi o alternativă la endoscopie
Ce pot indica modificările patologice ale examenului de urină? (P)
Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat
Pavel LUCESCUCine profită de madam Şoşoacă |
Alexandru CĂLINESCUDistrugerea statuilor |
pr. Constantin STURZUDe ce este atât de aspru Postul Mare? |
Codrin Liviu CUȚITARURoboţi |
Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă? |