Eurotrip
mesterescu

Ai un împrumut pe un card de credit? Iată câteva detalii pentru a nu plăti dobânzi şi comisioane uriaşe

GALERIE
carduri
  • carduri
- +

Cardul de credit se poate transforma intr-un imprumut foarte scump, daca nu cunosti modul in care functioneaza. Cei care isi impun o disciplina financiara pot beneficia insa de imprumuturi fara dobanda. Conso.ro iti arata cum sa rambursezi sumele utilizate in modul cel mai eficient.

Cardurile de credit au ca scop acordarea unei linii de credit clientului, pe care acesta o poate folosi in orice scop, oricand pe parcursul a 2-3 ani.

Exista insa cateva avantaje suplimentare pe care aproape toate cardurile le ofera si care pot permite obtinerea de imprumuturi fara dobanda. Conditia este sa respecti regulile impuse de banca. Orice abatere duce la aparitia unor costuri semnificative.

Conso.ro iti arata cum trebuie rambursate sumele de pe card cel mai eficient, in functie de tipul de tranzactie.

1. Cumparaturi la comercianti

Plata cumparaturilor cu cardul de credite este tranzactia recomandata in toate cazurile. Niciodata sa nu retragi numerar de la ATM, daca poti plati cu cardul de credit.

Tranzactia nu are comisioane in aceste situatii si intotdeauna, vei putea beneficia de perioada de gratie, indiferent de banca emitenta.

Solutia optima de rambursare a acestor tranzactii este in perioada de gratie. Plateste toate cumparaturile pana la data scadenta inscrisa in extras si nu vei plati nicio dobanda pentru creditul utilizat.

O alta solutie este sa accesezi programul de rate fara dobanda, in cazul in care cardul tau beneficiaza de aceasta facilitate. Ratele fara dobanda sunt valabile in multe cazuri, doar la anumiti comercianti, astfel ca trebuie sa te informezi in prealabil, daca magazinul ales este inscris in program.

Daca nu te poti incadra in niciuna din optiunile de mai sus, ramburseaza cat de mult poti in fiecare luna. Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa rambursezi doar suma minima de plata. Acest lucru face ca imprumutul sa devina foarte costisitor si sa para ca nu se mai termina.

Vezi alte ponturi pe conso.ro

Comentarii Facebook

Ultima ora

editorial

Democraţia liberală şi regulile jocului global

Alexandru LĂZESCU

Democraţia liberală şi regulile jocului global

E greu de crezut că 2015 va fi un an mai liniştit

Filmuletul zilei

opinii

Creionul chimic

Nichita DANILOV

Creionul chimic

După cum există la om un al treilea ochi, deschis intuiţiei, mai mult inexistent, decât existent, mai mult nevăzător decât văzător, aşa există şi o a treia ureche deschisă sufletului; şi nu ascultăm cu ea nici şoaptele mării, nici foşnetul ierhii, ci propria noastră tăcere, care răzbate din noi în afara noastră şi ne înspăimântă până-n adâncuri.

 Captivi în postcomunism (III) – ultimii cincisprezece ani

Lucian DÎRDALA

Captivi în postcomunism (III) – ultimii cincisprezece ani

Am încercat o trecere în revistă a câtorva repere ale postcomunismului românesc, începând cu anii ’90 şi continuând cu evoluţiile din ultimii cincisprezece ani. Punctul de pornire al acestui ultim text (cuprinzând încă opt puncte) este criza economică globală de la sfârşitul deceniului trecut.

Procentaje şi mirări

Michael ASTNER

Procentaje şi mirări

Pentru drumul lung spre Germania (cu autocarul) m-am aprovizionat, ca de obicei, cu un braţ de ziare. Printre ele, 3 numere consecutive din Adevărul (15,16 şi 17 decembrie). Cele mai interesante din aceste trei ediţii mi s-au părut rezultatele a unui Barometru INSCOP Research, efectuat între 27 noiembrie – 2 decembrie, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Propunerea redactorului sef

Bătălia pentru autostradă

Toni HRITAC

Bătălia pentru autostradă

Avem vreo şansă să includem în Masterplanul pentru Transporturi autostrada care să lege Iaşul de vestul ţării?

Caricatura zilei

Fireplace TV and more...

 

Editia PDF

Intrebarea zilei

Se respectă tradiţiile de Sărbători?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.