Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Alimente care previn apariția cancerului

GALERIE
legume
  • legume
- +

Sistemul nostru imunitar este format din milioane de enzime și proteine care, atunci când sunt activate de factori externi, atacă și ucid celulele periculoase. Astfel, organismul uman poate lupta împotriva cancerului doar prin intermediul și cu ajutorul alimentației.

Totuși, proteinele pot deveni ineficiente în cazul în care celulele suferă modificări ale ADN-ului și mutații sau dacă organismul este ,,bombardat'' cu toxine și chimale, care anulează funcțiile de apărare ale sistemului imunitar.

Drept urmare, studii recente arată că celulele sunt afectate în timpul procesului de chimioterapie, iar acestea dau naștere unor proteine care susțin înmulțirea celulelor canceroase, făcându-le și mai rezistente.

Cu toate acestea, există anumite alimente și compuși care împiedică și previn formarea celulelor canceroase!

Strugurii și resveratrolul

Un studiu realizat la Universitatea de Medicină din Illinois, SUA, şi publicat în prestigioasă revista "Science", arată că această substanţă naturală blochează proliferarea celulelor canceroase în timpul a trei stadii importante de dezvoltare.

Un alt studiu, făcut de dată această în Austria, arată că resveratrolul previne câteva tipuri de cancer, dar şi anumite metastaze, între care şi metastazele la oase. Resveratrolul poate, de asemenea, să blocheze efectul cancerigen al unei diete bogate în grăsimi animale.

Zeci de studii de laborator şi de medicină experimentală demonstrează acţiunea de prevenire a bolii canceroase, cu această substanţă. Acţiunea să anticancerigenă este diversificată, puternică şi... sofisticată, resveratrolul blocând replicarea celulelor canceroase, blocând formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şi stimulând sistemul imunitar să atace formaţiunile tumorale.

 Roșiile și licopenul

Consumul de licopen, compusul ce dă tomatelor culoarea roşie caracteristică, este asociată unui risc redus de cancer la prostată.

Licopenul - un pigment sau carotenoid ce se găseşte în pasta şi sosul de roşii (şi în mai mică măsură în roşiile neprocesate) - a mai fost studiat, în mare parte cu ajutorul celulelor de prostată canceroasă. În cel mai nou studiu, ce a fost realizat în Chicago, cercetătorii au folosit celule de prostată benigne obţinute de la subiecţi sănătoşi.

Rezultatele studiului arată că, în comparaţie cu soluţia placebo, licopenul a avut mai multe efecte anti-cancer şi antioxidante asupra celulelor de prostată. Mai multe proteine celulare prezentau schimbări semnificative; alte studii au arătat că aceste schimbări sunt asociate suprimării tumorilor canceroase şi reducerii inflamaţiei şi a proliferării celulelor canceroase.

Uleiul natural de cânepă

În cazul bolnavilor de cancer, uleiul din semințe de cânepă previne efectele secundare ale chimioterapiei și crește semnificativ calitatea vieții pacienților.

Turmeric

Turmericul conține curcumină, un puternic antioxidant, cu numeroase beneficii pentru sănătate - are acțiune anticancerigenă și inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele).
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri