Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

ANI spune ca directorul general de la UMF nu poate justifica 500.000 de lei

GALERIE
daniela drugus
  • daniela drugus
- +

Aşa susţine oficial ANI. Suma este aferentă anului 2008.

Directorul general administrativ al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, ec. Daniela Druguş, este acuzat de către Agenţia Naţională de Integritate că nu poate justifica 523.462 de lei, echivalentul a 142.140 de euro, între averea dobândită în anul 2008 şi veniturile realizate în acelaşi an. Sumele au fost calculate la cursul valutar din anul respectiv.

În acest sens, reprezentanţii ANI au sesizat Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Iaşi pentru a începe o acţiune „de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Druguş Daniela în cursul anului 2008“.

„Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Druguş Daniela a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere“, se precizează în comunicatul ANI.

La rândul ei, Daniela Druguş a precizat că a colaborat benevol cu agenţia la fiecare solicitare de informaţie şi că i se pare „nefiresc să aflu din presă despre decizia ANI“.

Directorul general administrativ de la UMF a specificat că agenţia a demarat procedura de verificare pe 7 februarie 2012, atunci când aceasta, din proprie iniţiativă, a avansat o serie de documente justificative privind veniturile şi cheltuielile pe perioada 2006-2010. Ea a mai spus că ultima corespondenţă cu ANI a avut-o pe 25 februarie anul trecut, când i-a fost solicitat punctul de vedere cu privire la situaţia prezentată în raportul făcut public ieri, şi de atunci nu a mai existat vreo comunicare directă.

„Am demonstrat maximă disponibilitate în clarificarea acestui subiect. Menţionez, de asemenea, că în cursul dimineţii de astăzi (n.r. - ieri), am refăcut calculele de venituri şi cheltuieli din declaraţiile de avere, iar rezultatul arată că nu există nicio diferenţă, cu atât mai puţin o diferenţă de amploarea celei reclamate de ANI. Am convingerea că aritmetica funcţionează la fel pentru toţi, motiv pentru care am toată încrederea că această problemă va fi tranşată definitiv în justiţie“, a completat directorul general administrativ al UMF.

Acuzată de ANI că nu poate justificat jumătate de milion de lei, Daniela Druguș, directoare la UMF Iași, și-a prezentat punctulde vedere în următorul comunicat:

"Urmare a comunicatului difuzat de Agentia Nationala de Integritate astazi, 4 februarie 2016, doresc sa fac urmatoarele precizari publice:

1. In data de 7 februarie 2012, prin adresa nr. 7058/07.02.2012, ANI mi-a adus la cunostinta demararea procedurii de verificare. Fara a exista obligatia legala la acel moment, din proprie initiativa, am inaintat catre ANI documentele justificative privind veniturile si cheltuielile pe care le-am efectuat in perioada 2006 – 2010.

2. In 2 februarie 2015, ANI mi-a solicitat un punct de vedere (adresa nr. 4253/G/II/02.02.2015), pe care l-am depus personal la sediul ANI pe 25 februarie 2015 (document nr. 8132/G/II din 25.02.2015), prilej cu care mi-am exprimat disponibilitatea de a furniza orice alte clarificari si documente pe care Agentia Nationala de Integritate le-ar considera relevante. Pina la acest moment nu mi-au fost solicitate si alte documente sau clarificari suplimentare.

3. Din acel moment intre mine si ANI nu a mai existat nicio corespondenta pana astazi, 4 februarie, cand Agentia a remis comunicatul prin care anunta sesizarea Curtii de Apel Iasi. Mentionez ca pe durata exercitarii functiei de director general administrativ al Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi am depus anual, la angajator, toate declaratiile de avere si interese, iar Universitatea a transmis, conform legii, toate aceste documente Agentiei Nationale de Integritate. Consider nefiresc sa aflu din presa despre decizia Agentiei Nationale de Integritate, in conditiile in care am demonstrat o maxima disponibilitate in clarificarea acestui subiect. Mentionez, de asemenea, ca in cursul diminetii de astazi, 4.02, am refacut calculele de venituri si cheltuieli din declaratiile de avere, iar rezultatul arata ca nu exista nicio diferenta, cu atat mai putin o diferenta de amploarea celei reclamate de ANI. Am convingerea ca aritmetica functioneaza la fel pentru toti, motiv pentru care am toata increderea ca aceasta problema va fi transata definitiv in justitie".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri