Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COLŢUL PARLAMENTARULUI

Anton Doboş: Să nu lăsăm autostrada Iaşi - Târgu Mureş pe mâna lui Ponta şi a PSD-ului

GALERIE
anton dobos
  • anton dobos
- +

După ce preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a trimis o scrisoare deschisă prin care cere sprijinul Parlamentului pentru includerea autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş în Master Planul General de Transport, deputatul Anton Doboş a susţinut marţi o declaraţie în plenul Camerei Deputaţilor pe această temă.

„Ca unul care m-am luptat permanent pentru includerea autostrăzii în acest master plan, susţin întru totul demersul preşedintelui CJ. În ultimul an am făcut tot ce a fost posibil pentru un parlamentar de opoziţie, culminând cu susţinerea în plenul parlamentului a unui amendament la bugetul pe 2015 care prevedea alocarea de fonduri pentru studiile necesare pentru demararea lucrărilor la autostradă. Din păcate, colegii de la putere nu au votat amendamentul, nici măcar cei de la PSD Iaşi care ar fi trebuit să fie primii care să ceară acest lucru guvernului lor. Însă oamenii lui Nichita au dat din nou dovada duplicităţii lor, pentru că una declară la Iaşi şi alta votează la Bucureşti“ a arătat deputatul liberal.

În declaraţia din Parlament, deputatul Anton Doboş, susţine că „guvernul condus de Victor Ponta a întârziat nepermis de mult elaborarea Master Planului General de Transport, iar acum îl ascunde de ochii noştri şi ai publicului. Faptul că noi nu ştim exact conţinutul documentului trimis la Comisia Europeană ne poate face să credem că Victor Ponta îşi doreşte să ne pună în faţa faptului împlinit şi să ne arate doar acordul final când nu se mai poate schimba nimic. Ori acest lucru nu poate fi acceptat, pentru că punerea în practică a acestui Master Plan General de Transport va influenţa decisiv dezvoltarea regiunii Moldovei în următorii 10-20 de ani. Chiar dacă premierul Victor Ponta şi ministrul Ioan Rus doresc să se ascundă de opinia publică, trebuie să îi facem să realizeze că un asemenea document de importanţă majoră trebuie discutat obligatoriu în Parlament. De altfel, şi Comisia Europeană a cerut un acord al clasei politice pe această strategie. Însă, înainte de a răspunde în faţa cerinţelor Comisiei, guvernul Ponta trebuie să răspundă în faţa românilor. Aşa vom putea vedea cum vor vota parlamentarii, în special cei de Iaşi, şi dacă vor accepta ca Moldova să nu fie legată de vestul ţării decât după 2020, aşa cum doreşte acum PSD-ul“.

Anton Doboş a mai spus că strategia naţională de transport pentru următoarele decenii este un lucru prea important pentru ţară pentru a fi lăsat pe mâna guvernului PSD care s-a dovedit de prea multe ori incapabil, şovăitor şi care a tăiat aproape în totalitate investiţiile în infrastructură în ultimul timp.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri