Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Apărarea a dus greul

GALERIE
cretu-csms-croitoru-botosani
  • cretu-csms-croitoru-botosani
- +

CSMS a obţinut un punct la Botoşani graţie preciziei defensive

 
Aşa cum şi-a dorit antrenorul Nicolo Napoli înaintea meciului de la Botoşani, CSMS a mişcat în clasament după derbiul regional de sâmbătă. Mişcarea a fost de un punct pentru că Iaşul nu a demonstrat decât foarte rar, în startul meciului şi în ultimele minute ale actului întâi, că şi-a propus mai mult decât remiza. Faptul că singura încercare cadrată a oaspeţilor, şi aceea cu grad minim de periculozitate, a apărut abia în minutul 85, spune multe despre prestaţia ofensivă a unei echipe care, coincidenţă sau nu, de când s-a accidentat Onduku, a înscris două goluri în trei meciuri: la Chiajna, în prelungiri şi cu Braşovul, acasă, de la 40 de metri, într-un alt meci în care a tras un singur şut pe poartă!
În condiţiile în care ofensiva a pâlpâit rar, greul a fost dus de apărare, care a făcut faţă cu brio atacurilor gazdelor, care, mai ales în actul doi, au dominat aproape în permanenţă. Profitând şi de lipsa de viteză a botoşănenilor şi de apatia etalată de cei cinci atacanţi pe care Leo Grozavu i-a introdus sâmbătă, fundaşii ieşeni l-au protejat foarte bine pe Grahovac, care a avut cu adevărat emeoţii doar când singurul jucător ofensiv viu al gazdelor, mijlocaşul Croitoru, a şutat din afara careului. Ajutat şi de şansă, portarul sârb a rămas neînvins, iar remiza albă de la final a tradus perfect ceea ce s-a întâmplat pe teren.
Pentru CSMS urmează două meciuri extrem de importante, care ar putea să risipească definitiv emoţiile legate de retrogradare. Joi, cu Ceahlăul, şi lunea viitoare, cu Rapid, în Copou, Iaşul porneşte cu prima şansă, câştigarea celor două partide contra unor echipe aflate în zona retrogradării echivalând cu obţinerea vizei pentru Liga I în sezonul 2015-2016. Alte amănunte legate de confruntarea cu nemţenii, precum şi de la conferinţa de presă care va fi organizată de gruparea din Copou astăzi puteţi afla în numărul de mâine al “Ziarului de Iaşi”.
 
CSMS-catalog
Grahovac (6) – a avut de lucru serios la o singură fază, când a deviat şutul trimis de Croitoru, în bară.
Voicu (6) – atent în apărare, în actul doi nu a mai urcat în atac.
Mihalache (6,5) – sigur, a avut o intervenţie riscantă în minutul 50 asupra lui Ivanovici.
Plămadă (6,5) – exact în aproape tot ceea ce a făcut.
Ţigănaşu (6) – deşi nu a fost în plenitudinea forţelor, şi-a securizat zona.
Mitic (5,5) – a închis bine culoarele.
Ciucur (5,5) - singurul jucător de atac activ.
Creţu (5,5) – a încercat multe, mai puţine reuşite.
Enescu (5) – sub nivelul etalat până acum.
Böle (5) – puţine ruperi de ritm.
Golubovic (5) – s-a întâlnit rar cu mingea.
Braga (5) – a intrat greu în joc, a comis câteva faulturi inutile.
Ciucă (5) – nesolicitat.
Bosoi a intrat în minutul 87.
 
 
Selecţie la CSMS
 
CSMS Iaşi alcătuieşte o nouă grupă de copii, formată din băieţi născuţi în anul 2009. Acţiunea de selecţie va avea loc joi, la ora 17, pe terenul cu gazon sintetic din Copou. Relaţii suplimentare pot fi aflate de la antrenorul Bebe Manole, la telefon 0743 094 882.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri