Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

GADGET, MY LOVE

Aplicaţiile mobile româneşti de la Festivalul Internetics 2013

GALERIE
cronovizor app
  • cronovizor app
- +

 

Internetics, festival de marketing, branding şi advertising online organizat la Bucureşti, şi-a desemnat câştigătorii săptămâna trecută, iar premiul pentru cea mai bună aplicaţie mobilă a fost primit de agenţia ColorbitorDigital pentru „Cronovizor”.
Istoria ascunsă în spatele oraşului Bucureşti prinde viaţa pe ecranul dispozitivului mobil cu aplicaţia „Cronovizor”. Folosind tehnologia realităţii augmentate (AR) şi camera foto a tabletei sau al smartphone-ului, pot fi vizionate materiale video impresionante din anii ’25-’40 din Arhiva Naţională de Film (ANF) pe poziţiile din oraş în care au fost înregistrate. Cu alte cuvinte, te plimbi prin Bucureşti, găseşti printat pe asfalt QR codul specific aplicaţiei, îl scanezi, iar, după ce instalezi Junaio (browser-ul de AR prin care accesezi canalul „Cronovizor”), indici dispozitivul mobil în direcţia arătată pentru a urmări un video din arhivă peste peisajul urban din faţa ta. În momentul de faţă pot fi găsite 17 astfel de locuri în capitală. În clipul video de mai jos poţi vedea exact cum funcţionează această aplicaţie.

„Visul ar fi să-l implementăm în toată lumea. Un fel de History Channel pe telefon. Să te plimbi în orice ţară şi să ai un ghid şi să vezi istoria, aşa cum a fost filmată ea“, a declarat pentru un cotidian central un angajat al agenţiei ColorbitorDigital. „Toată lumea vine şi vorbeşte despre Revoluţia din 1989. Una e să vorbeşti despre ea, alta e să-i arăţi direct în Piaţă cum a fost, mai ales că a fost şi prima (n.r. revoluţie) televizată“, susţine Daniel Gontz, un alt angajat al agenţiei care a dezvoltat această aplicaţie.
La categoria aplicaţii mobile de la Internetics au fost nominalizate alte două soft-uri româneşti: „Farmacia Ta” a companiei Real Smart Investments şi aplicaţia „Prim Ajutor” lansată de Crucea Roşie Română. „Farmacia ta” funcţionează ca un ghid al farmaciilor din România cu ajutorul căruia vei găsi cel mai apropiat magazin farmaceutic. Printre funcţiile acestui soft amintim harta interactivă, modul de căutare avansat şi posibilitatea de a adăuga orice farmacie şi toate informaţiile acesteia. „Prim Ajutor” oferă sfaturi simple privind acordarea primului ajutor, precum şi numeroase lecţii insoţite de imagini sau materiale video. Mai multe informaţii despre această aplicaţie pot fi găsite în articolul „Aplicaţii care salvează vieţi" publicat la rubrica „Gadget, my love”.
Festivalul Internetics este fondat şi organizat din anul 2001 de către The Institute şi are ca scop fixarea standardelor în comunicarea online din România prin premierea celor mai bune campanii interactive, site-uri, bloguri de promovare, viral videos, advertising games etc. Lista completă a câştigătorilor din acest an poate fi găsită pe pagina de Facebook a a festivalului.
Te aşteptăm pe pagina noastră pentru discuţii: www.facebook.com/GadgetMyLove.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri