Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Bombardierul Copil a fost răpus

GALERIE
wawrinkaazarenka-viktoria_2
  • wawrinka
  • azarenka-viktoria_2
- +

Învins de deţinătorul trofeului, Stan Wawrinka, Marius a înregistrat cel mai puternic serviciu de până acum, la Australian Open. La dublu, Horia Tecău şi Irina Begu au trecut primele tururi

 
Deşi a fost învins în turul III la Australian Open, Marius Copil a cules aplauze după partida cu deţinătorul trofeului, elveţianul Stanislas Wawrinka (4ATP). Stan “The Man” a avut nevoie de două ore şi 16 minute pentru a trece de Copil (194), venit din calificări şi ajuns pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Capitolul la care Copil a impresionat cel mai mult a fost serviciul: Marius a realizat un record de viteză la unul dintre serviciile sale “as”, înregistrând 242 km/h, cel mai rapid după primele trei zile la Australian Open. În timpul meciului, Copil a reuşit 17 aşi (faţă de trei înregistraţi de Wawrinka). Elveţianul  a comis mai multe erori neforţate (39 faţă de 34), dar a reuşit şi mai multe lovituri câştigătoare (36-31). Wawrinka, după două seturi adjudecate în tiebreak, s-a impus în manşa a treia după un break venit la 4-3, profitând de o dublă greşeală comisă de Copil.
Wawrinka l-a lăudat pe Copil după meciul disputat pe arena “Margaret Court” de la Melbourne”. "A fost un meci destul de greu. Sunt fericit că am câştigat şi mai ales că m-am impus în trei seturi. A fost greu astăzi, a fost cald, iar Copil a jucat foarte bine. El a servit la nivel înalt şi a pus mare presiune pe mine. Sunt mulţumit de jocul meu în general şi de faptul că primele două meciuri de la Australian Open le-am câştigat în trei seturi. Jocul meu se va îmbunătăţi în acest turneu şi voi arăta un tenis din ce în ce mai bun. într-un turneu de două săptămâni ai suişuri şi coborâşuri, trebuie să rămâi concentrat", a spus Wawrinka. Conform statisticii site-ul oficial al competiţiei, elveţianul, deţinătorul trofeului la Melbourne, a câştigat 108 puncte în meciul cu Marius Copil, în timp ce românul a făcut doar cu patru puncte mai puţin.
Wawrinka îl învinsese cu 6-4, 6-4 pe Copil în singura lor confruntare precedentă, în 2013, în primul tur la Masters 1000 Madrid, pierzând apoi finala cu Rafael Nadal (2-6, 4-6). Wawrinka va juca în turul al treilea cu finlandezul Jarkko Nieminen, victorios cu 7-6, 7-5, 7-5 cu germanul Matthias Bachinger.
La dublu masculin, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 6, s-a calificat, cu uşurinţă în turul secund, după ce a învins cu scorul de 6-4, 6-2, după o oră şi un minut, cuplul australian Ricardas Berankis/Andreas Haider-Maurer (Lituania/Austria). În turul doi, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor întâlni perechea australiană Chris Guccione/Lleyton Hewitt, care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-3, de cuplul Federico Delbonis/Albert Ramos-Vinolas (Argentina/Spania). În probele de dublu feminin, una caldă, alta rece: Irina Begu şi spaniola Lara Arruabarrena au trecut cu 5-7, 6-4, 6-4, după două ore şi opt minute, de perechea chineză Yang Zhaoxuan / Qiu Yiiye. O altă pereche asiatică, mai redutabilă, Chan Yung Jan / Zheng Jie (Taiwan / China) va fi adversara Irinei şi Larei în turul II, aceasta trecând cu 6-3,6-0 de echipa Klara Koukalova / Stefanie Voegele (Cehia / Elveţia). În schimb, Raluca Olaru şi germana Tatjana Maria au fost eliminate, cu 3-6, 2-6 de perechea Bethanie Sands / Lucie Safarova (SUA / Cehia).
 
Atenţie, revine Azarenka!
Turul II în turneul feminin a programat ieri o întâlnire de foc. În calitate de cap de serie nr. 8, Caroline Wozniacki a avut o adversară de temut, care promite să revină unde a mai fost, adică în fruntea clasamentului WTA. Este vorba de Viktoria Azarenka (44 WTA), dublă câştigătoare în 2012 şi 2013 la Melbourne, care a câştigat cu 6-4, 6-2 şi întâlnirea cu Caroline. În turnul III, Vika o va întâlni pe Barbora Zahlavova (25), care a dispus cu 6-1,7-5 de Chang Kai Chen (Taiwan). . Cele mai multe dintre favorite s-au impus clar: Serena Williams (SUA, nr.1) – Vera Zvonareva (Rusia) 7-5, 6-2; Petra Kvitova (Cehia, nr.4) – Mona Barthel (Germania) 6-2, 6-4; Agnieszka Radwanska (Polonia, nr. 6) – Johanna Larsson (Suedia) 6-0, 6-1; Dominika Cibulkova (Slovacia, nr. 11) - Ţvetana Pironkova (Bulgaria) 6-2, 6-0. În afară de Caroline, singurii capi de serie eliminaţi ieri din turneul feminin au fost australianca Samanta Stosur (nr. 20) învinsă cu 4-6, 4-6 de Coco Vandeweghe (37 WTA) şi Casey Dellacqua (Australia, nr. 29), 6-2, 1-6, 1-6 cu Madison Keyes (SUA). 
Alte rezultate de la Australian Open, probele de simplu:
Feminin, turul 2: Venus Williams (SUA) – Lauren Davis (SUA) 6-2, 6-3; Garbiñe Muguruza (Spania) – Daniela Hantuchova (Slovacia) 6-1, 1-6, 6-0; Camila Giorgi (Italia) – Tereza Smitkova (Cehia) 6-1, 6-4; Madison Brengle (SUA) – Irina Falconi (SUA) 6-1, 6-3
Masculin, turul 2: Gilles Muller (Luxemburg) – Roberto Bautista (Spania, nr.13) 7-6, 1-6, 7-5, 6-1; Jerzy Janowicz (Polonia) – Gaël Monfils (Franţa, nr. 17) 6-4, 1-6, 6-7, 6-3, 6-3; Steve Jonhson (SUA) – Santiago Giraldo (Columbia, nr. 30) 6-3, 6-4, 6-2; Kei Nishikori (Japonia) – Ivan Dodig (Croaţia) 4-6, 7-5, 6-2, 7-6; Novak Djokovic (Serbia) – Andrei Kuzneţov (Rusia) 6-0, 6-1, 6-4; Gilles Simon (Franţa) – Marcel Granollers (Spania) 7-6, 6-2, 6-4; David Ferrer (Spania) – Serghei Stahovski (Rusia) 5-7, 6-3, 6-4, 6-2; Benjamin Becker (Germania) – Lleyton Hewitt (Australia) 2-6, 1-6, 6-3, 6-4, 6-2.
 
Simona şi Irina ne fac noaptea albă
Astăzi, este din nou o zi plină pentru români la Australian Open. Astfel, Simona Halep joaca a treia partidă de pe arena Margaret Court, cu americanca Betthanie Sands. Orientativ, întâlnirea ar trebui să înceapă în jurul orei 6:00, însă depinde de desfăşurarea partidelor dinainte, una feminină şi una masculină. Irina Begu joacă ceva mai devreme: meciul cu germana Carina Witthöft (104) este al doilea pe Hisense Arena şi va începe după 3:30. La dublu masculin, ambele perechi semiromâneşti sunt programate. Tecău / Rojer cu Guccione/Hewitt sunt programaţi în meciul al treilea pe terenul doi, iar Florin Mergea /Dominic Inglot (România / Marea Britanie) sunt primii pe terenul 7 şi vor juca de la ora 2:00 cu cuplul argentinian Diego Schwartzman/Horacio Zeballos. În turul doi al probei de dublu feminin, perechea Monica Niculescu/Vitalia Diatcenko (România/Rusia) va juca împotriva cuplului american Raquel Jones/Abigail Spears, cap de serie numărul 5, în meciul al treilea de pe terenul 19.
 
 
 
Simona critică constructiv
Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a criticat programarea partidelor la Australian Open şi a propus ca meciurile feminine de simplu să se dispute înaintea celor masculine, în sesiunile de seară de la competiţia găzduită de Melbourne Park. Miercuri, Halep a fost programată să joace partida din turul doi cu australianca Jarmila Gajdosova după meciul dintre Rafael Nadal şi Tim Smyczek, care a durat patru ore şi 12 minute. în aceste condiţii, românca a intrat pe teren aproape de ora locală 23.30. Simona Halep a afirmat că ar fi mai bine ca partidele feminine să înceapă la ora locală 07.00, pentru ca jucătoarele să nu fie obligate să aştepte foarte mult în caz că meciurile masculine se întind pe cinci seturi. Un meci feminin de trei seturi poate dura până la trei ore şi astfel băieţii nu ar fi nevoiţi să aştepte foarte mult, consideră sportiva română.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri