Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Brandul Amfiteatru, resuscitat de Apă cu Duh

GALERIE
amfiteatru-statie imbuteliere2
  • amfiteatru-statie imbuteliere2
- +
Unul din acţionarii producătorului de sifon Apă cu Duh a cerut la OSIM înregistrarea mărcii Amfiteatru. Sub acest brand ei vor să producă băuturi din fructe şi sucuri de fructe; siropuri şi alte preparate pentru fabricarea băuturilor. Patronii de la Apă cu Duh au încercat preluarea mărcii de la falimentara Aqua Mold Trading, dar au fost refuzaţi de către creditori.

Patronii producătorului de sifon Apă cu Duh doresc să revitalizeze brandul ieşean Amfiteatru, apa minerală bogată în magneziu provenită din izvoarele Grădinii Botanice, după ce firma producătoare a intrat în faliment. Pe 24 august, Alina Damean, unul din acţionarii societăţii care produce marca de sifon Apă cu Duh, a trimis o cerere către Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), prin care dorea să înregistreze brandul „Amfiteatru – apă minerală naturală”. Demersul Alinei Damean vine după ce creditorii firmei Aqua Mold Trading, care produce apa minerală Amfiteatru, au refuzat oferta şefei de la Apă cu Duh de a achiziţiona, în schimbul a 1.500 lei cu TVA inclusă, un pachet de mărci înregistrate de proprietari, format din Aqua Magna, Yell, Amfifresh, Amfiteatru şi Amfiteatru 2. Prin actuala cerere la OSIM, Alina Damean doreşte să producă sub brandul Amfiteatru produse ca „Bere; ape minerale şi gazoase şi alte băuturi nealcoolice; băuturi din fructe şi sucuri de fructe; siropuri şi alte preparate pentru fabricarea băuturilor”, conform informaţiilor oferite de OSIM.

 
„Ei erau liliputani şi trebuiau să se lupte cu giganţi”
 
Contactat telefonic, Florin Damean, soţul Alinei Damean, a transmis că nu dorea să cumpere toate mărcile de sucuri produse în timp de Aqua Mold Trading, ci doar brandul Amfiteatru – apă minerală naturală. Damean susţine că a dorit să achiziţioneze mărcile direct de la lichidatori, dar pentru că s-a lovit de refuzul creditorilor, a depus cerere la OSIM pentru ca după dizolvarea firmei să poată „menţine în viaţă” acest brand simbol al Iaşului. „Vreau să spun mai întâi că noi nu suntem concurenţi ai Aqua Mold Trading, avem pieţe diferite cărora ne adresăm. Singurul segment comun este dat de nişte nehotărâţi sau neveritabili consumatori de şpriţ. Nu am distrus compania Aqua Mold Trading pentru că am cumpărat nişte utilaje de la ei, acolo au fost alte interese de-a lungul anilor care nu ne privesc. Eu chiar apreciez acţionarii de acolo pentru că, deşi firma era cu un picior în groapă după intrarea în insolvenţă, au investit în rebranding, au început un plan de reorganizare şi au încercat să revină pe o piaţă în care ei erau liliputani şi trebuiau să se lupte cu giganţi ca Borsec sau alte branduri naţionale. Vreau să ştiţi că dorinţa noastră este să resuscităm acest brand şi să îl menţinem în viaţă pentru că cel puţin pentru ieşeni reprezintă un simbol important”, a precizat Florin Damean.
 
Când a început căderea societăţii
 
Decăderea Aqua Mold Trading, societate înfiinţată în 1993, a început în urmă cu trei ani, când Societatea Naţională a Apelor Minerale (SNAM) a cerut intrarea societăţii în incapacitate de plată, iar până la declararea insolvenţei a mai fost doar un pas. În primă fază, a fost admis un plan de reorganizare, prin care administratorul judiciar şi conducerea societăţii au investit în rebranding şi au dorit continuarea activităţii. Cum concurenţa de pe piaţă a fost acerbă, vânzările nu au cunoscut creşteri, în timp ce investiţiile în rebranding au făcut să crească şi mai mutl cuantumul datoriilor. Anul trecut, societatea şi-a trimis angajaţii în şomaj şi a fost declarat falimentul societăţii, valoarea datoriilor care trebuiau acoperite din vânzarea activelor fiind de circa 2,5 milioane lei. La licitaţiile organizate de lichidatorul Aqua Mold Trading s-au prezentat şi reprezentanţi ai firmei care îmbuteliază sifonul Apă cu Duh, care au achiziţionat o parte din bunurile firmei.
 
Potrivit unui raport al lichidatorului judiciar al Aqua Mold Trading din luna mai, firma Apă cu Duh a achiziţionat, în primă fază, pentru circa 2.500 lei plus TVA 204 bidoane, 8 dozatoare de apă, 177 paleţi de lemn, 3 suporturi pentru gunoi, două dulapuri, un pat terasă, un copiator şi un flipchart. La o altă licitaţie, pentru circa 86.000 lei cu TVA societatea Apă cu Duh a achiziţionat mijloace fixe şi obiecte de inventar din spaţiul de producţie, iar în schimbul a circa 17.000 lei mijloace fixe şi obiecte de inventar din spaţiul administrativ de birouri. Firma Apă cu Duh a fost înfiinţată în 2012 de Alina Damean şi are ca domeniu principal de activitate fabricarea băuturilor. Potrivit bilanţurilor contabile depuse la Fisc, Apă cu Duh a suferit o cădere financiară în 2014 comparativ cu 2013, primul „an plin” de funcţionare, cifra de afaceri scăzând de la 315.000 lei la circa 81.000 lei. Totodată, Pierderile societăţii au crescut de la 117.000 în 2013 la 195.000 lei anul trecut, o creştere cunoscând şi cuantumul datoriilor, ca urmare a investiţiilor realizate, de la 384.000 lei la 621.000 lei.
 
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri