Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Focus suplimentul „Iasul in Afaceri”

Brandul personal: cum să te promovezi eficient

GALERIE
Alina GrigorasME
  • Alina Grigoras
  • ME
- +

Ce este brandul personal, conceptul care apare din ce în ce mai des în limbajul uzual? Fie că realizăm sau nu, fiecare dintre noi avem un brand personal unic şi original, reprezentat de cine suntem cu adevărat în ochii lumii exterioare. De ce este necesar să avem un brand personal şi cum se construieşte el?

Brandul personal te ajută să te di­fe­renţiezi de ceilalţi, să adaugi va­loa­re propriei tale personalităţi, să-ţi conştientizezi talentele şi să-ţi descoperi pasiunile, valorile şi mo­tivaţiile care te ghidează, pentru ca mai apoi să-ţi construieşti o ca­ri­eră de succes şi să ştii să te promovezi eficient. Vestea mai puţin bună este că brandul perso­nal nu se contruieşte peste noapte, este un proces complex şi de du­ra­tă, ase­me­­nea unui zid de cărămidă - fie­care interacţiune, provocare, succes sau eşec reprezintă o caramidă pe care o aşezăm cu grijă în propriul nostru zid. Depinde doar de noi cât de interesant şi de trainic con­stru­im zidul şi cum vom şti să-l îngrijim o­da­tă finalizat, pentru a nu-l dă­râ­ma sau a-i strica rezistenţa. Iată câ­teva idei care ne ajută la construi­rea şi consolidarea propriului brand:

1. Fii unic şi fă ceea ce ştii cel mai bine să faci!

Trebuie să ai încredere în tine, în ca­pa­cităţile tale, fără să te mai compari cu ceilalţi. Să fii original şi să încerci să ieşi din tipare. Ascultă-ţi în­totdeauna inima, şi nu părinţii, pri­etenii, pentru că nu ei trăiesc via­ţa ta! Recunoaşte-ţi pasiunile şi vezi dacă nu poţi face din ele o pro­fesie. Renunţă la tabu-uri şi tipare şi fă din propriile defecte atu-uri care te pun in valoare!

2. Stabilieşte-ţi un nucleu de valori şi rămâi fidel lui!

Cea mai bună cale de a obţine ce vrei de la viaţă este să-ţi stabileşti va­lorile şi să traieşti în concordanţă cu ele. Atunci când ştii ce este important pentru tine, este mult mai simplu să ştii de ce să faci sau să nu faci un compromis. Identifică-ţi calităţile şi credinţele cele mai valoroase pentru tine şi foloseşte-le pentru a-ţi dirija acţiunile şi procesul de luare a deciziilor!

3. Îmbunătăţeşte-ţi cunoştinţele !

Procesul de educaţie nu se termină odată cu ultima oră de curs în cadrul şcolii, de aceea este necesar să nu ne oprim niciodată din a învăţa lucruri noi. Citeşte, învată o limbă străină nouă, antrenează-ţi concentrarea, rezolvă probleme, călătoreşte, setează-ţi obiective, fă sport, meditează, zâmbeşte, fii curios!

4. Pune pasiune în tot ceea ce faci!

„Oamenii spun că trebuie să ai o mare pasiune pentru ceea ce faci şi este un lucru foarte adevărat. În lipsa pasiunii, orice persoană ra­ţională ar renunţa la visul său. Este cu adevărat greu, şi trebuie să o faci pe o perioadă lungă de timp. Dacă nu iubeşti lucrul respectiv, dacă nu te distrezi punându-l în practică, vei renunţa. Şi asta li se întâmplă celor mai mulţi oameni. Dacă te uiţi la cei care au avut succes în ochii societăţii şi la cei care nu, de cele mai multe ori celor care au reuşit le-a plăcut ceea ce fac. Astfel, au putut persevera. Iar persoanele cărora nu le-a plăcut, au abandonat proiectul.” (Steve Jobs)

Alina Grigoraş, manager de resurse umane în cadrul grupului AVISSO, cu peste 10 ani de experienţă în domeniu.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri