Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Eveniment

Business Days Iași 2016: un festival de manifestări dedicate dezvoltării mediului de afaceri din Moldova

GALERIE
1
  • 1
- +

Cel mai important domeniu în care managerii din regiunea de est a României ar dori să se perfecționeze alături de cei mai buni specialiști din lume este dezvoltarea personală, arată o cercetare realizată de platforma de networking Business Days, în perspectiva evenimentului cu același nume ce va avea loc la Iași între 29 și 30 iunie.

Pe baza datelor cercetării, desfășurată în perioada aprilie-mai 2016, Business Days Iași 2016, eveniment regional de networking dedicat dezvoltării mediului de afaceri și a culturii antreprenoriale, a creat o serie de workshopuri dedicate nevoilor managerilor și antreprenorilor din regiunea de est a României. Aceștia au mai indicat, printre prioritățile pentru care resimt nevoia de training de specialitate cu experți de top: strategia de afaceri, dezvoltarea abilităților de negociere și leadershipul. De asemenea, ei au menționat, printre cele zece probleme principale pentru care caută sfaturi, sugestii sau idei, dezvoltarea și motivarea personalului, recrutarea și selecția acestuia, managementul și coordonarea echipei, taxarea și fiscalitatea, precum și leadershipul.

De altfel, principalele teme despre care antreprenorii din estul țării ar dori să schimbe idei cu alți oameni de afaceri au fost din aceleași zone de preocupări: leadershipul; motivarea personalului; loializarea; construirea unui brand de angajator; planificarea, analiza și evaluarea; decizii și strategii; dezvoltarea afacerii; dar și utilizarea social media și a canalelor de informare online și mobile.

Astfel, Business Days Iași 2016 cuprinde workshopuri, masterclass-uri și sesiuni de training despre dezvoltarea profesională și personală, motivarea și creșterea implicării echipei, negocierea cu clienții dificili, atragerea și loializarea clienților, dar și despre leadership și creșterea productivității în echipă.

Business Days Iași este cel mai important eveniment de networking organizat în regiunea de est a României, care le oferă participanților posibilitatea de a interacționa și de a schimba idei cu peste 1.000 de antreprenori și manageri din regiune și din întreaga țară, dar și din Chișinău, Ucraina, Ungaria și Austria. De asemenea, aceștia vor avea ocazia de a urmări conferințe, masterclass-uri, dezbateri și sesiuni de training susținute de peste 100 de speakeri, în cadrul a 40 de  manifestări.

La eveniment și-au confirmat deja prezența oameni de business din IT, din industria financiar-bancară, asigurări, comerț, servicii, retail, turism, din industria medicală, precum și cea alimentară.

În ceea ce privește potențialul de dezvoltare al zonei, rezultatele cercetării, elaborată pe un eșantion de 200 de antreprenori și manageri, indică așteptări realiste ale oamenilor de afaceri; majoritatea acestora cred că regiunea de est a țării va avea un mediu prietenos cu antreprenorii într-un orizont de timp de circa 3-10 ani (valoarea mediană indicată fiind de 7 ani). Având în față exemplele de succes ale unor centre ca Timișoara și mai ales Cluj-Napoca, respondenții au indicat, drept domenii de activitate în care regiunea ar putea performa, industria de IT&C (aproape 80% dintre răspunsuri), dezvoltarea de software (peste 60%) și agricultura (puțin peste 60%).

În întâmpinarea acestor așteptări, Business Days Iași 2016 va găzdui, în perioada 29-1 iulie, prima ediție a Expoziției de Inovație și Tehnologie. Evenimentul, care va face parte din programul tuturor edițiilor regionale din acest an ale Business Days, are o orientare atât B2B, cât și B2C, accesul vizitatorilor fiind, la ediția din Iași, gratuit.

Domeniul tehnologiilor înalte reprezintă o oportunitate care poate fi exploatată aproape oriunde, unde succesul poate veni chiar și în lipsa unor mari investiții. Însă primii ani în antreprenoriat nu sunt ușori pentru nimeni, și orice ajutor poate face diferența dintre succes și eșec. Prin urmare, am decis să lansăm, în sprijinul antreprenorilor din industria de IT&C, Expoziția de Inovație și Tehnologie, eveniment ce se va regăsi permanent în cadrul reuniunilor regionale Business Days”, a declarat László Pacsó, fondator și coordonator Business Days.

În ceea ce privește înscrierea participanților, cei care doresc să ia parte la seria de evenimente de la Iași o pot face aici, până pe data de 28 iunie, ora 13.00, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este susținut de: Raiffeisen Leasing, Fan Courier, EY Romania , Dedeman, Unicredit Bank, Rogalski Damaschin, Profit Point, Chivas,  Sophia Home Decoration, Regina Maria, Bonduelle, Zitec, Francize.ro, Autonom Rent-a-Car, Dallmayr, Aqua Carpatica, Heineken, Biroul de traduceri Champollion, Netlogiq, Bittnet, Easyhost, Galaxy Design, Polizu Manor, Agentia de Print, Grafoprint,, ș.a.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Europa FM, 9AM.ro, România Libera, Ordinea Zilei, Jurnalul de Afaceri, Business24.ro, Ziare.com, Business Cover, Transilvania Business, IQAds, Smark, Zelist Monitor, Softlead, Inspire, Garajul de PR, avocatnet.ro, Chic-Elite.ro, Academia Catavencu, FoodNews, Amaltea, Ziarul de Iași, Evenimentul de Moldova, Suceava News, Iași Airport, 7est, Digi24 Iasi, Iasi4You, inoras.ro, Anis, Clustero, Gpec, Mass Media Consulting, Buticul de Inspirație by Dana Tudor.

Business Days este o platformă de informare, educațională și de networking dedicată antreprenorilor și managerilor din România, al cărei scop este de a crea o cultură antreprenorială sănătoasă și durabilă. Evenimentele Business Days sunt organizate de peste cinci ani și strâng la fiecare ediție peste 1.000 de participanți. Business Days Iași 2016 este ediția cu numărul 23 din seria de evenimente de succes considerate de speakeri, parteneri și participanți drept cel mai mare, de impact și relevant eveniment de business din România.



 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri