Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

Calificaţi de pe locul X

GALERIE
polo-romania-ung-matei
  • polo-romania-ung-matei
- +

 

Echipa naţională de polo va merge la turneul preolimpic de la Trieste, unde va avea parte de o grupă grea
 
Naţionala de polo a României s-a clasat, sâmbătă, pe locul X la Campionatul European de la Belgrad, după ce a fost învinsă în ultima partidă din competiţie de către reprezentativa Franţei, cu scorul de 6-12 (1-6, 1-2, 1-2, 2-3). La CE de la Belgrad, naţionala României a obţinut următoarele rezultate: 12-6 cu Georgia, 14-13 cu Germania, 5-11 cu Italia, în grupa C, 9-15 cu Grecia, în optimi, 12-7 cu Malta, 14-13 cu Germania şi 6-12 cu Franţa, pentru clasarea finală pe locurile 9-12.
În pofida clasării finale, tricolorii vor lua parte la turneul preolimpic de la Trieste, programat între 3-10 aprilie, după ce FINA a anunţat că mai multe echipe cu drept de participare din afara Europei au declinat oferta.  Astfel, la turneul preolimpic participă inclusiv Slovacia, de pe locul 13 la CE de la Belgrad, celelalte echipe fiind Ungaria, Italia, Spania, Rusia, România, Franţa, Germania, Olanda. Conform tragerii la sorţi desfăşurate sâmbătă la Belgrad, România va juca în grupa A cu Canada, Rusia, Franţa şi Slovenia. În grupa B vor juca Italia, Kazahstan, Africa de Sud, Spania, Germania şi Olanda. Patru locuri sunt alocale pentru Rio 2016 de la turneul preolimpic de la Trieste, programat între 3-10 aprilie.
Competiţia a fost câştigată de echipa Serbiei, care a învins cu 10-7 reprezentativa Muntenegrului. Serbia cucereşte astfel al şaptelea titlu european din palmares, ultimul în 2014, fiind şi triplă campioană olimpică, dar şi campioană mondială en-titre (cinci titluri în total) şi câştigătoarea Ligii Mondiale în 2015 (nouă trofee în total), obţinute sub titulatura Serbia, iar anterior Iugoslavia, respectiv Serbia şi Muntenegru. Tot sâmbătă, în finala mică, Ungaria a învins Grecia, cu scorul de 13-10, cucerind medalia de bronz.
 
Comentarii Facebook

Ultima ora

editorial

Anti-corupţia ucide!

Cosmin PAȘCA

Anti-corupţia ucide!

Când citim cifrele din sondaje avem tendinţa să ne entuziasmăm. Societatea a căpătat încredere în justiţie, suntem pe drumul cel bun. Nu e cazul. Îi uităm pe ceilalţi 40%, circa 7 milioane de români cu drept de vot, care se uită cu pizmă la anchetele DNA.

Filmuletul zilei

opinii

Despre laşitate

Codrin Liviu CUȚITARU

Despre laşitate

Se vorbeşte esopic astăzi, cu aluzii indirecte şi complicate la realitatea imediată, se critică deviat şi doar prin insinuare, se mimează inocenţa, se face cultul „tăcerii de aur” şi se sugerează, compulsiv, frica de „a nu fi ascultat”.

Autoficţiuni politice

Ioan MILICĂ

Autoficţiuni politice

Cititorule-alegător, întrebarea zilei e: cine eşti şi ce vrei tu? Te rugăm să ne spui la ce visezi. De restul ne ocupăm noi. Nu bate inutil la uşă. Ieşim noi din când în când.

„Dărnicii” costisitoare

Nicolae CREŢU

„Dărnicii” costisitoare

Tot felul de „bombe” (şi tiribombe) mediatice de ultimă oră, în vălmăşagul mereu "împrospătat" al zilelor şi săptămânilor, nu numai în interval preelectoral, ci şi în restul timpului, ne fac să uităm adesea de lucruri mai importante, eclipsate de zgomot. 

pulspulspuls

Ce are de câştigat famiglia care a donat maşina lui Jiji

Ce are de câştigat famiglia care a donat maşina lui Jiji

Vă povesteam ieri că Jiji eliberatul poate fi văzut în ultima vreme la volănaşul unui superb beemweuţ negru lucios, în condiţiile în care, după cum poate ştiţi, singura maşină a lui trecută în declaraţiunea de avere este un Matiz vechi, antic şi de demult. 

Caricatura zilei

Accidentul lui Condrea

Editia PDF

Intrebarea zilei

Cine credeti ca va ajunge primarul Iasului?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.