Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

Calificaţi de pe locul X

GALERIE
polo-romania-ung-matei
  • polo-romania-ung-matei
- +

 

Echipa naţională de polo va merge la turneul preolimpic de la Trieste, unde va avea parte de o grupă grea
 
Naţionala de polo a României s-a clasat, sâmbătă, pe locul X la Campionatul European de la Belgrad, după ce a fost învinsă în ultima partidă din competiţie de către reprezentativa Franţei, cu scorul de 6-12 (1-6, 1-2, 1-2, 2-3). La CE de la Belgrad, naţionala României a obţinut următoarele rezultate: 12-6 cu Georgia, 14-13 cu Germania, 5-11 cu Italia, în grupa C, 9-15 cu Grecia, în optimi, 12-7 cu Malta, 14-13 cu Germania şi 6-12 cu Franţa, pentru clasarea finală pe locurile 9-12.
În pofida clasării finale, tricolorii vor lua parte la turneul preolimpic de la Trieste, programat între 3-10 aprilie, după ce FINA a anunţat că mai multe echipe cu drept de participare din afara Europei au declinat oferta.  Astfel, la turneul preolimpic participă inclusiv Slovacia, de pe locul 13 la CE de la Belgrad, celelalte echipe fiind Ungaria, Italia, Spania, Rusia, România, Franţa, Germania, Olanda. Conform tragerii la sorţi desfăşurate sâmbătă la Belgrad, România va juca în grupa A cu Canada, Rusia, Franţa şi Slovenia. În grupa B vor juca Italia, Kazahstan, Africa de Sud, Spania, Germania şi Olanda. Patru locuri sunt alocale pentru Rio 2016 de la turneul preolimpic de la Trieste, programat între 3-10 aprilie.
Competiţia a fost câştigată de echipa Serbiei, care a învins cu 10-7 reprezentativa Muntenegrului. Serbia cucereşte astfel al şaptelea titlu european din palmares, ultimul în 2014, fiind şi triplă campioană olimpică, dar şi campioană mondială en-titre (cinci titluri în total) şi câştigătoarea Ligii Mondiale în 2015 (nouă trofee în total), obţinute sub titulatura Serbia, iar anterior Iugoslavia, respectiv Serbia şi Muntenegru. Tot sâmbătă, în finala mică, Ungaria a învins Grecia, cu scorul de 13-10, cucerind medalia de bronz.
 
Comentarii Facebook

Ultima ora

editorial

O acuzaţie extrem de gravă

Cosmin PAȘCA

O acuzaţie extrem de gravă

Dacă a minţit, fostul preşedinte trebuie să plătească scump momentul de iresponsabilitate. Dacă nu a minţit, e vai de noi.

Filmuletul zilei

opinii

Despre ingrat

Codrin Liviu CUȚITARU

Despre ingrat

E acel mărinimos care, prin acţiunile lui altruiste, a pus, de la bun început, problema apariţiei - fie şi ipotetice - a gratitudinii la un moment dat (în timp). Generosul respectiv a stârnit întreaga tevatură, prin obsesiile sale caritabile şi neegoiste.

Oraşul din octombrie (II)

George ŢURCĂNAŞU

Oraşul din octombrie (II)

Nu are sens să demontăm aici miturile urbane (sau nu), ce alimentează această centrifugă a inteligenţei din regiunea noastră spre alte zări, când resorturile acestei mobilităţi ţin mai degrabă de imaginea de marcă negativă a Moldovei, construită cu meticulozitate în cadrul diverselor geometrii teritoriale ale României şi inoculată moldovenilor timp de decenii: la Bucureşti e centrul, Ardealul e civilizat,Banatul e fruncea. 

Un apanaj de sinucigaş

Ghenadie NICU

Un apanaj de sinucigaş

Presa, în enclave cum e asta care se pretinde stat independent, e o bâtă la dispoziţia politicului, un mercenariat în fond. Un fel de serviciu de presă, pe zeci de parohii, toate cu moţ, desigur, afectând echidistanţa, libertatea de opine, drapată, într-un cuvânt, sub stratul acesta colorat şi, vai (deşi prin părţile locului nici nu se poate altfel), cât se poate de emfatic.

pulspulspuls

Cine plânge la Iaşi după ieşirea lui Vlaga în bălăriile politichiei

Cine plânge la Iaşi după ieşirea lui Vlaga în bălăriile politichiei

Precipitaţii abundente cu lacrimi mari şi rotunde la mal cică s-ar fi înregistrat ieri într-un anumit berou de sinator de Iaşi, dar şi într-unul de advocat fost prifect şi stripăr, stimaţi telexpectatori. 

Caricatura zilei

Spitalul de urgenta

 

Editia PDF

Bancul zilei

La micul dejun, sotia: - Dragul meu, esti foarte stresat, toata noaptea m-ai injurat in somn! - In somn? Dar, draga mea, n-am in (...)

Intrebarea zilei

Ce reproșuri aduceți autorităților locale?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.