Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

duminica, 31.07.2016

Calificaţi de pe locul X

GALERIE
polo-romania-ung-matei
  • polo-romania-ung-matei
- +

 

Echipa naţională de polo va merge la turneul preolimpic de la Trieste, unde va avea parte de o grupă grea
 
Naţionala de polo a României s-a clasat, sâmbătă, pe locul X la Campionatul European de la Belgrad, după ce a fost învinsă în ultima partidă din competiţie de către reprezentativa Franţei, cu scorul de 6-12 (1-6, 1-2, 1-2, 2-3). La CE de la Belgrad, naţionala României a obţinut următoarele rezultate: 12-6 cu Georgia, 14-13 cu Germania, 5-11 cu Italia, în grupa C, 9-15 cu Grecia, în optimi, 12-7 cu Malta, 14-13 cu Germania şi 6-12 cu Franţa, pentru clasarea finală pe locurile 9-12.
În pofida clasării finale, tricolorii vor lua parte la turneul preolimpic de la Trieste, programat între 3-10 aprilie, după ce FINA a anunţat că mai multe echipe cu drept de participare din afara Europei au declinat oferta.  Astfel, la turneul preolimpic participă inclusiv Slovacia, de pe locul 13 la CE de la Belgrad, celelalte echipe fiind Ungaria, Italia, Spania, Rusia, România, Franţa, Germania, Olanda. Conform tragerii la sorţi desfăşurate sâmbătă la Belgrad, România va juca în grupa A cu Canada, Rusia, Franţa şi Slovenia. În grupa B vor juca Italia, Kazahstan, Africa de Sud, Spania, Germania şi Olanda. Patru locuri sunt alocale pentru Rio 2016 de la turneul preolimpic de la Trieste, programat între 3-10 aprilie.
Competiţia a fost câştigată de echipa Serbiei, care a învins cu 10-7 reprezentativa Muntenegrului. Serbia cucereşte astfel al şaptelea titlu european din palmares, ultimul în 2014, fiind şi triplă campioană olimpică, dar şi campioană mondială en-titre (cinci titluri în total) şi câştigătoarea Ligii Mondiale în 2015 (nouă trofee în total), obţinute sub titulatura Serbia, iar anterior Iugoslavia, respectiv Serbia şi Muntenegru. Tot sâmbătă, în finala mică, Ungaria a învins Grecia, cu scorul de 13-10, cucerind medalia de bronz.
 
Comentarii Facebook

Ultima ora

editorial

Dialoguri peste gard

Nicolae GRECU

Dialoguri peste gard

 Fotbalul local şi naţional, tineretul obligatoriu şi naturalizările, subiecte care frământă mintea românilor pe vreme de caniculă

Filmuletul zilei

opinii

300 000 km/secundă

Briscan ZARA

300 000 km/secundă

 Einstein, teoria relativităţii, E = mc2, spaţiu curbat, călătorii în timp ş.a.m.d.

Trei poveşti. (I)

Andrei R CIUHODARU

Trei poveşti. (I)

 Hai să încep să vă spun trei poveşti ale unor oraşe. Pe primul, doar primul, l-am vizitat. (Vă spun imediat!) M-am gândit la ceva.. De ce să nu intercalez articolele mele. Din acest motiv nu continui astăzi textul meu de săptamâna trecută,"SUC". (Să nu vă obosesc, cred.) Honk Kong, New York şi "Efectul Guggeheim - Bilbao". Aceste trei oraşe mă fascinează. Şi cum erau trei muschetari, Iaşul nostru e al patrulea. (Pot fi mai târziu şi alte oraşe.)

Les nouveaux riches: generaţia orfană

Sorin CUCERAI

Les nouveaux riches: generaţia orfană

 La mine în cartier existau două parcuri mari, chiar mari de tot: unul al copiilor, cu locuri de joacă, terenuri de sport şi altele asemenea, şi unul zis „al câinilor”. Parcul copiilor există în continuare. Cel al câinilor, în schimb, a fost transformat încetul cu încetul în cartier de case şi mini-blocuri până n-a mai rămas nimic din el.

pulspulspuls

 Bomba bombelor: poveste fierbinte cu politichie, amor ghebos şi farafastâcuri cât încape

Bomba bombelor: poveste fierbinte cu politichie, amor ghebos şi farafastâcuri cât încape

 Pentru că e vineri, deci deja uichend început pentru unii, şi pentru că e aşa de cald afară încă de la prima oră, ne-am gândit să vă pregătim pentru astăzi, cum altfel, o poveste fierbinte-fierbinte, în totală potrivire cu vipia de afară, poveste în care politichia, suspansul şi amorul ghebos se împletesc armonios, mai ceva ca în legendele medievale. 

Caricatura zilei

Panouri solare

 

Editia PDF

Bancul zilei

Un instructor de parasutism face instructaj cu câtiva începatori. Unul dintre ei întreaba:   - Si daca nu (...)

Intrebarea zilei

Care ar fi prioritatile administratiei locale pentru municipiul Iasi?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.