Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Vor să nu-l supere pe tătucul Dragnea

Câţiva primari ieşeni tună şi fulgeră împotriva lui Mihai Chirica

GALERIE
Mihai Chirica and Mihalache Schitu Duca
  • Mihai Chirica and Mihalache Schitu Duca
- +

„Eu am opt proiecte pentru care caut finanţare în cadrul PNDR, nu-mi fac popularitate crticând partidul“, explică primarul comunei Ipatele mersul lucrurilor în PSD.

Primarii PSD din judeţ au început să se distanţeze de liderul filialei judeţene a partidului, primarul Mihai Chirica. Aceştia îi cer edilului să renunţe la declaraţiile critice la adresa liderului PSD Liviu Dragnea şi a Guvernului condus de Sorin Grindeanu. „Noi ne dezicem de afirmaţiile făcute de Chirica, deoarece nu ne reprezintă. La şedinţa Co­mitetului Executiv de vineri s-a stabilit, dacă a existat o concluzie a discuţiilor, că nu vor mai exista luări de poziţie în lipsa unei consultări cu activul partidului. Dacă Chirica vrea să critice, să o facă în nume propriu, ca persoană fizică, nu să angajeze toată filiala, pentru că ea nu îi este alături“, a declarat primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mi­halache. O poziţie similară a fost adoptată şi de primarul comunei Ipatele, unul dintre cei mai activi lideri PSD din teritoriu, Costică Postârnac.

Primarii PSD au iniţiat redactarea unei scrisori adresate conducerii centrale a partidului, prin care se disociază de decla­raţiile lui Chirica, cerând totodată sancţio­narea primarului ieşean. „În judeţ avem alte preocupări. Eu am opt proiecte pentru care caut finanţare în cadrul PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, n.r.), nu-mi fac popularitate crticând partidul. Chirica nu a fost ales de nimeni, ci a fost numit ca interimar la conducerea filialei. Cei care l-au numit ca interimar pot să-l şi înlocu­ias­că, pentru a nu se mai înţelege că decla­ra­ţiile lui sunt şi ale filialei. Pe urmă, Chirica poate spune ce vrea, în calitate de primar al Iaşului. Trist este că declaraţiile lui implică toată filiala, dar el nici măcar nu o cunoaşte. La şedinţa de vineri s-a ridicat primarul din Ioan Neculce să vorbească, iar Chirica îl întreba cine este. Orişicât, Vălea­nu reprezintă vreo 7.000 de oameni, nu e luat din drum“, a spus Postârnac.

 Iniţiativa primarilor PSD survine după ce vicepreşedintele filialei ieşene a partidului, Ovidiu Laicu, i-a cerut public primarului Chirica să se retragă din funcţiile sale politice, respectiv cea de vicepreşedinte al PSD la nivel naţional şi de lider al filialei ieşene. După replica lui Chirica, că cei care cer sancţionarea sa sunt foşti membri ai PRM, Laicu şi-a reluat ieri atacul. „Numai o minte fracturată vede peste tot dezbinare. Chirica vede peste tot fracţiuni, grupuri, vinovaţi, conspiraţii. Numai el se crede perfect. Un astfel de lider dezbină, nu uneşte. Dacă partidul îl va exclude, nu-l va mai vrea nimeni, niciun partid, din cauză că are cazierul politic pătat. Personal, sunt mândru că am fost membru PRM“, a precizat Laicu.
 
Sancţionarea lui Mihai Chirica a fost cerută şi de lideri PSD din ţară. Deputatul Dorel Capră, preşedintele filialei PSD Arad, a apreciat că Mihai Chirica este dator PSD, întrucât ar fi câştigat funcţia de primar graţie partidului. „Consider că orice coleg de-al nostru care nu se supune ordinii de partid, trebuie să suporte consecinţe. Vă spun cu cea mai mare admiraţie pentru domnul preşedinte Liviu Dragnea că, în locul dânsului, aş lua măsuri drastice împotriva domnului Chirica“, a spus Capră. La rândul său, li­derul PSD Olt consideră că primarul ieşean s-a exclus practic singur din partid prin de­claraţiile făcute în ultimele zile. „Un vice­preşedinte care are o asemenea poziţie în cadrul partidului s-a autoeliminat. Nu mai face parte din partid, dar trebuie să discutăm acest caz în forurile statutare. Vom avea (la Olt, n.r.) o poziţie oficială în ceea ce-l priveşte pe vicepreşedintele Chirica. Sută la sută, colegii mei îmi împărtăşesc opinia“, a afirmat preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu.
 
Contactat telefonic, Mihai Chirica a spus că a luat legătura cu primarii PSD din judeţ pentru a-i informa cu privire la declaraţiile publice făcute, acestea înscriindu-se în li­mitele stabilite în cadrul Comitetului Executiv. „Pe câţiva i-am telefonat personal. Tuturor le-am trimis un mail detaliat, la care am anexat scrisoarea trimisă domnului Grindeanu, cea trimisă domnului Dragnea, transcripturile emisiunilor la care am participat. Cuvânt cu cuvânt, ca să fie clar ce am spus şi despre cine şi despre cum văd ieşirea noastră din criză şi reconstruirea încrederii în partid. Primarii au fost dezinformaţi. Vineri, la Comitetul Executiv nu s-a stabilit să nu vorbim public, ci să nu ieşim din cadrul general al poziţiei partidului. Tot ce am spus s-a încadrat în linia partidului“, a spus Chirica.  
 
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri