Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ce caută un "pesedist" beat în tufişuri?

GALERIE
mircia muntean
  • mircia muntean
- +

Un câine, susţine deputatul Mircia Muntean, implicat joi seară într-un accident rutier. El neagă că s-ar fi aflat la volan la momentul coliziunii şi spune că va contesta alcoolemia de peste 1 la mie stabilită de autorităţi.

Deputatul PSD Mircia Muntean, care joi seară a fost implicat într-un accident rutier la Deva, apoi a încercat să fugă şi să se ascundă în tufişuri, va rămâne internat cel puţin două zile, afirmă medicii. Pe de altă parte, parlamentarul a declarat vineri că nu el a condus autoturismul implicat în accident şi iar coliziunea ar fi fost provocată de "indivizi montaţi de adversarii politici". "La volan era şoferul meu şi acest lucru se poate vedea pe camerele de supravegere de la sala de sport din Deva sau din alte zone pe care le-am traversat. Două maşini ne-au şicanat în trafic. Indivizi montaţi de adversarii politici. S-a întâmplat din nou ca în 2012 cu câteva zile înainte de alegeri când candidam la şefia CJ Hunedoara. Cred că sunt aceiaşi indivizi. A fost un carambol. Au intrat în noi. Oamenii care spun că eram la volan sunt şi ei puşi de adversarii politici. Sunt nevinovat! N-am nimic să-mi reproşez", a afirmat Mircia Muntean. Fostul primar susţine că joi nu a consumat băuturi alcoolice şi că va contesta alcoolemia de peste 1,00 la mie rezultată în urma analizelor. "O să le contest. Oricum, nu eu conduceam", a mai spus Mircia Muntean. Parlamentarul PSD mai susţine că înregistrările în care el spune că a băut sunt "fabricate" tot de adversarii politici. Întrebat cum a ajuns în tufişuri după accident, parlamentarul a răspuns: "Îmi căutam câinele. Este câinele meu!".

Condamnat într-un alt dosar la patru ani cu suspendare

Accidentul în care a fost implicat Mircia Muntean s-a produs joi seară, pe şoseaua de centură a Devei, unde un autoturism a acroşat un autobuz fără pasageri şi un alt autoturism, după care a intrat în spatele unui camion oprit la culoarea roşie a semaforului. La locul accidentului a ajuns un cameraman al unui post de televiziune, care l-a recunoscut pe fostul primar Mircia Muntean şi a început să îl filmeze. "Când a observat că îl filmez, a început să mă lovescă pe mine şi camera. Un alt bărbat care era cu el m-a împins, iar el m-a lovit pe mine şi camera cu care filmam. Nu am renunţat. Atunci, paralmentarul a luat-o la fugă spre tufişuri şi a intrat în ele. A ajuns undeva pe un gard şi a rămas acolo atârnat fără să mai poată înainta. A fost scos de acolo de poliţişti locali”, spunea cameramenul Ioan Boldor. De altfel, în imaginile surprinse de acesta se observă cum Mircia Muntean împinge camera şi apoi fuge în tufişuri. În imagini se mai poate vedea cum parlamentarul Mircia Muntean este scos din tufişuri de către poliţiştii locali, desculţ şi plin de sânge pe faţă.
Vineri dimineaţă, Poliţia Hunedoara a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului.
În septembrie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Mircia Muntean la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.



 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri