Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ce faci cu florile din apartament când pleci în concediu

GALERIE
flori1
  • flori1
- +

Tot anul îngrijești cu drag florile, le ajuți să fie sănătoase și să înflorească, așa că nu vrei să le pierzi tocmai în timpul verii, când pleci în concediu. Dacă nu ai o vecină sau o rudă care să le ude în lipsa ta, noi te ajutăm cu o serie de trucuri să îți păstrezi florile în formă cât timp lipsești de acasă.

Vara, plantele de apartament stau în balcoane pentru a beneficia de mai multă lumină, de soare și de aer proaspăt. Dacă pleci de acasă pentru o perioadă scurtă, de trei sau patru zile, este suficient să le muți din locurile însorite mai la umbră, pentru a se păstra mai mult timp pământul umed în ghivece. De asemenea, le poți pune mai multă apă în farfurioare, să nu sufere de sete până te întorci. Dar, dacă pleci pentru o perioadă mai lungă, de o săptămână sau două, este bine să cobori storurile și să lași mai puțin soare să intre în balcon sau în casă.

Dacă este penumbră, procesele vitale ale plantelor încetinesc și consumă mai puțină apă. Este adevărat că se pot pierde bobocii tineri de flori, dar vor crește din nou, când vor avea lumină din plin. Pune în ghivecele mari cu leandri sau ficuși, sticle de doi litri din plastic, pline cu apă, înfipte cu gura în jos. Pământul va absorbi treptat umiditatea de care are nevoie planta. În ghivecele mici, metoda este la fel de bună, doar că trebuie să folosești sticle mai mici și mai subțiri sau recipiente speciale care se pot găsi în florării.

Folosește nisip sau pietriș decorativ

Florile care au nevoie de mai multă umiditate pot fi mutate în tăvițe cu pietriș fin și apă, de unde vor absorbi singure umezeala necesară. În florării găsești pietricele decorative care rețin umezeala și care se presară deasupra pământului din ghivece să nu se usuce prea repede.

 Bumbacul, aliat pentru florile tale preferate

O altă metodă eficientă prin care poți uda florile, mai ales dacă ești plecată de acasă o perioadă lungă de timp, este udarea prin fitil. Rupe un tricou de bumbac alb și curat în fâșii subțiri, răsucește-le și pregătește câteva funii pentru plantele mai delicate, care nu rezistă fără umezeală o perioadă mai lungă. Îngroapă unul din capete în pământul din ghiveci, astfel încât să nu deranjezi rădăcinile, iar pe celălalt scufundă-l într-un vas adânc cu apă pe care îl pui lângă ghiveci.

Treptat, materialul din bumbac va absorbi apa și o va transfera în ghiveci. Pentru plantele în ghivece mari, poți să folosești metoda prosoapelor, eficientă tot pe termen lung. Înfășoară două cărămizi în prosoape, pune-le în cadă și lasă apa rece să curgă cât să acopere cărămizile. Apoi, pune ghiveciul peste cărămizi, fără farfuria lui obișnuită. Planta va absorbi treptat apa îmbibată în prosoape.

libertateapentrufemei.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri