Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ce investiții are în plan noua Companie de Transport Public (CTP) din Iași

GALERIE
ratp
  • ratp
- +

Gestionarea transportului public la Iaşi de către un nou operator ar putea fi decisă în ultima şedinţă ordinară a legislaturii 2012-2016.

Primarul interimar Mihai Chirica a anunţat ieri că, cel mai probabil, delegarea transportului către Compania de Transport Public (CTP) va avea loc săptămâna viitoare.

„După discuţia de la Iaşi cu cei de la Consiliul Concu­renţei am intrat într-o formulă ideală din punct de vedere al aplicării legilor europene şi vom intra în Consiliul Local cu aprobarea contractului de delegare a serviciului public către noua companie de transport public. Noi sperăm săptămâna viitoare, când avem şedinţa ordinară“, a declarat Chirica.

Municipalitatea a lansat în consultare publică proiectul privind preluarea transportului public în comun de către CTP la începutul acestui an, iar documentul poate fi consultat pe www.primaria-iasi.ro la secţiu­nea Transparenţă decizională/Proiecte HCL.

Potrivit proiectului de hotărâre, programul de investiţii al viitorului operator de transport are o valoare de peste 7 milioane lei şi constă în înfiinţarea unui sistem de monitorizare şi mentenanţă a reţelei fir contact tramvai (652.500 lei), achiziţia de mijloace de transport (4,7 milioane lei) şi achiziţia de vehicule auxiliare (1,7 milioane lei). 

Doar primul proiect menţionat este prevăzut pentru anul 2016, celelalte două fiind programate după 2017. În acelaşi timp, în proiectul de hotărâre este inclus şi un program de investiţii al autorităţii contractante, respectiv al Primăriei, în valoare de peste 70 milioane lei.

Cele mai mari investiţii prevăd achiziţia a 10 autobuze noi şi modernizarea a 30 de tramvaie (circa 31 milioane lei). Alte proiecte constau în mo­dernizarea alimentării cu energie electrică (16,8 mi­lioane lei) şi a şase tronsoane de cale de rulare pentru tramvai (14,3 milioane lei).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri