Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ce oferte au pregătit marile magazine pentru începutul anului şcolar

Centrele comerciale deja au scos la vânzare produse din cele mai diverse destinate elevilor la începutul noului an şcolar.

GALERIE
preturi rechizite Kaufland 01preturi rechizite Kaufland
  • preturi rechizite Kaufland 01
  • preturi rechizite Kaufland
- +
Marile magazine din Iaşi se pregătesc intens pentru noul an şcolar ce stă să înceapă. Aproape trei săptămâni îi mai despart pe copii de primul clinchet al clopoţelului. Până la acel moment, o parte din părinţi au şi pornit prin magazine pentru cumpărarea tuturor celor necesare copiilor la şcoală.

Reporterii “Ziarului de IaşI” au luat la pas marilor magazine din municipiu, pentru a vedea care sunt ofertele la ora actuală în ceea ce priveşte preţul caietelor, ghiozdanelor, penarelor, dar şi a altor rechizite necesare şcolarilor.

 
 
Oferte diverse
 
 
Primul magazin vizitat a fost supermarketul Lidl din zona Tudor Vladimirescu. Aici, cinci caiete dictando sau de matematică scot din buzunarele părinţilor suma de aproximativ cinci lei. Un caiet de tip bloc notes, format A5, de 160 file costă 3,99 lei, iar unul A4 de 100 de file 4,99 lei. Preţul unui bloc de desen A3 este de 4,99 lei, iar un set de acuarele poate fi cumpărat în schimbul a 12 lei. La Lidl, părinţii pot găsi folii menite să protejeze coperţile cărţilor, acestea fiind vândute la preţul de 8,99 lei setul. De la finele săptămânii trecute, Lidl a aprovizionat supermarketurile şi cu seturi de scris, comercializate la preţul de 10 lei fiecare. Astfel, într-un singur pachet se găsesc următoarele produse: un stilou cu rezervă, un pix cu gel, un corector pentru cerneală şi nouă rezerve de cerneală (şase de culoare albastră, respectiv câte una din nuanţele roz, turcoaz şi 1 violet). Separat, un set de corectoare pentru cerneală costă aproximativ 3 lei. Pentru a mai cumpăra copiilor un set de creioane şi unul de carioci, un părinte mai trebuie să plătească la casierie alţi 12 lei. În schimb, ca şi în anii precedenţi, la supermarketurile Lidl nu veţi putea găsi uniforme pentru copii.
 
 
Cât ajunge o uniformă
 
 
Al doilea magazin căruia i-am trecut pragul pentru a compara preţurile la rechizite este Kaufland. Aici, un rucsac marca Disney costă aproximativ 60 lei, iar un bloc de desen (format A3 cu 20 file) 3,99 lei. Un set de 28 acuarele ajunge la suma de 10 lei, iar caietele de matematică (cu spiră, format A4, 80 file) sunt la ofertă, preţul acestora fiind redus cu 33%, de la 4,5 lei la 2,99 lei. Reduceri sunt şi la hârtia pentru copiator/imprimantă, un top cu 500 foi costând 9,89 lei. Următorul popas a fost la hypermarketul Carrefour din Baza 3. Aici, preţurile ghizodanelor încep de la 20 de lei, dar pot ajunge chiar până chiar şi la aproximativ 200 de lei în funcţie de mărime, calitate şi firma produsului. Dacă părinţii au copii care vor merge la şcoală pentru prima dată şi trebuie să cumpere uniforme, în Carrefour Felicia, ieşenii vor găsi uniforme pentru fete la aproximativ 30 de lei. Pentru băieţi preţurile sunt puţin mai ridicate. O cămaşă pentru baieţi cu vârsta de până în 12 ani costă 25 lei, iar o pereche de pantaloni de uniformă 18 lei. Şi la Carrefour, preţurile la caiete variază în funcţie de numărul de pagini. Preţul unui penar porneşte de la doi şi poate ajunge până la câţiva zeci de lei, tot în funcţie de mărime şi firma producătoare. Părinţii pot opta între penare simple, dar şi penare complet echipate cu pixuri, stilouri şi radiere.
 
 
Ce preţuri au caietele A4
 
 

Peste drum însă, la E-gros, comercianţii nu s-au grăbit să se aprovizioneze cu rechizite. Pe la câte un stand se mai zăreau produse care anunţau începerea şcolii. Aici am găsit penare la preţul de 16 lei, iar rucsacele şi ghiozdanele se vând cu preţuri cuprinse între 20 şi 100 lei. Caietele format A4 cu 80 de file se comercializează în medie cu 3,5 lei bucata. În magazinele Selgros, se pot cumpăra rucsaci şi la preţul de 15 lei bucata, iar trollerele ajung să “uşureze” buzunarul unui părinte de 150 lei. Un penar neechipat costă în medie opt lei, iar unul “aprovizionat” poate ajunge până la 30 lei.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri