Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ce trebuie să faci dacă ai vărsat apă pe laptop. Pașii de urmat

GALERIE
apa laptop
  • apa laptop
- +

În cazul în care ați scăpat apă pe laptop, există o soluție rapidă prin care puteți salva dispozitivul. Dintre toate lichidele pe care le puteți scăpa din greșeală pe laptop, cel de care puteți scăpa cel mai ușor este apa.

Înainte de toate, trebuie să știți că acest ghid este valabil doar în cazul în care aveți de-a face cu apă. Băuturile care conțin zahăr, sau băuturi alcoolice sunt mult mai periculoase și necesită mai multă atenție pe parcursul operațiunii de curățare. În astfel de situații, puteți să urmați primii patru pași ai acestui ghid. Însă din cauza cantității mari de reziduuri pe care o pot lăsa aceste lichide, este recomandat să apelați la un service specializat înainte de a reporni dispozitivul.

Imediat după ce ați scăpat lichid pe laptop va trebui să-l scoateți din priză. Acesta este primul și cel mai important pas deoarece este vizată și siguranța utilizatorului.

Al doilea pas ar fi să închideți laptopul, iar atunci când este posibil, scoateți bateria pentru a evita orice situație neplăcută.

Pasul trei. După ce ați închis laptopul și ați înlăturat bateria, va trebui să țineți ecranul la un unghi de aproximativ 90 de grade și să plasați laptopul inverse pe o suprafață dreaptă. În acest fel, apa nu va ajunge în interiorul dispozitivului și veți putea proteja componente extrem de importante precum placa de bază.

Pasul patru. O cârpă sau o batistă fără scame sau un șervețele de hârtie pot fi folosit în cel de-al patrulea pas pentru a curăța excesul de apă. Nu ștergeți dispozitivul, ci lăsați cârpa sau șervețelul să absoarbă apă. Nu este recomandat să folosiți un ventilator deoarece ați putea introduce mai mult praf înăuntru.

După ce ați trecut și de acest pas, în cazul în care este vorba despre apă, trebuie să lăsați laptopul să se usuce cel puțin 24 de ore. Unii recomandă chiar 48 de ore.

playtech.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri