Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ce variante de atac stau pe banca de rezerve a leberalilor

GALERIE
puls
  • puls
- +

Puţină lume din târg ştie căci, dacă ar mai fi trăit (la duhul politic al lui ne referim, fireşte), cică şăful suspendat al cejăului avea de gând să susţină pentru funcţia de premare al târgului, după ce el începuse să aibă probleme, dar încă nu se anunţa scoaterea totală din viaţa politică, un anume personagiu diferit cu totul şi cu totul ca profil politic, profesional, culoare a părului, număr la pantofi şi ce mai vreţi voi, decât şăful de la avioane, adică cel pe care îl susţine acum partidul leberal. 

Ar fi vorba, zice-se, de un bisnisman din târg mai puţin cunoscut marelui public, Răducu O Ghindă pe numele lui, ce deţine o firmă mare de şpraiţuri şi stingătoare cu comenzi înafară, şi despre care Tom Niţă era în stare şi să jure că, dacă îl va convinge să intre în cursa pentru premăria Iaşului, va rupe tot ce-i stă în cale. Nu s-a mai ales nimica însă din tot acest scenariu gândit în detaliu, ştiţi voi de ce. Unii zic însă că, având în vedere că Deneaul miroase deja o anume mare firmă bucureşteană cu licitaţiuni babane la aeroport, firmă ce a mai băgat un mare edil ieşean la zdup, în aceste condiţiuni orice variantă leberală de rezervă pentru şăful de la avioane rămâne viabilă. Pfuai, Felu ăsta nu-i lasă pe junii leberali să-şi vadă de viaţa lor nici după ce s-a dus la başcă!

Inşpektorul şăf Hain cică iar s-a pus rău cu suptordonaţii

Pe astăzi avem una caldă şi chiar aburindă despre un client mai vechi de-al nostru, stimaţi contribuabili mici şi mijlocii. Este vorba de un inşpektor şăf de serviciu de la Finansuri, Hain Feodor care bea Ciuc pe numele lui, despre care în instituţiune se bârfeşte de zor în ultima vreme de cât de nesătul în a încasa comiţioane de peste tot este. Iar ultima ispravă a acestui şef este faptul că angajaţii au rămas fără personagiul din exterior care îi aproviziona cu mărfuri de calitate dar la negru, la preţ sub cel al pieţei. Ca să înţelegeţi mai bine, acest om făcea un fel de comerţ ilegal cu angajaţii finanţişti, nu mare lucru, ci cât să trăiască şi el din ceva, iar pentru asta finanţiştii cică îi dăduseră o micuţă cambuză cu cheie, cam cât o cutie mai mare, unde să-şi ţină marfa ce tot oamenilor de acolo le-o cam vindea. Nea Hain, obişnuit să ia mai ceva ca un popă, şi de pe mort şi de pe viu, cică, imediat ce a aflat de biznisul personagiului l-a luat la întrebări şi, pentru că nu i-a ieşit nici un comiţion din afacere, i-a luat omului cheia de la gât şi l-a lăsat cu marfa în soare. Totul spre dezamăgirea angajaţilor de acolo, care astăzi nu mai au de unde să ia marfă la subpreţ, că omul s-a mutat cu tot cu calabalâc. Morala: nu tot ce zboară se comiţionează, nea Hain! Iar dumneavoastră stimaţi contribuabili staţi pe aproape, căci în curând venim cu chestii şi mai babane despre nenea de mai sus! Babane ca număr de zerouri, evident...

Nervozitate mare la Bucale

Una scurtă şi de la noul guvern. Cică noul premier ar fi nervos foc că menistrul său cu care voia să se apuce de demiteri masive printre prifecţi şi şefi importanţi din administraţia centrală a fost prins în ofsaid: tobă de plagiate la doftorat. Băi, nea Dobă, de ce ai făcut şi tu ca tinerelul ăla de la sănătăţuri, rezidentul, şi nu i-ai spus dinainte ce şi cum?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri