Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

Cel mic cunoaşte regulile de prevenţie şi reacţie în caz de incendii?

GALERIE
SafetyFirstIasisting ZDI sfaturi copii august 2016
  • SafetyFirst
  • Iasisting ZDI sfaturi copii august 2016
- +

Copiii, mai mult decât oricine, sunt într-o permanentă explorare a tot ceea ce îi înconjoară, iar în vacanţă porţia de distracţie se dublează la fiecare pas. Atraşi de orice lucru nou, cei mici nu conştientizează mereu pericolele din jurul lor. Pe parcursul aventurilor de zi cu zi pe care juniorii le trăiesc la intensitate maximă, aceştia se pot confrunta cu situaţii în care câteva cunoştinţe minime le pot fi de mare ajutor.
 

În ceea ce priveşte incendiile, specialiştii Iaşisting recomandă ca abordarea celor mici să se realizeze pe două categorii:

* Sfaturile pentru prevenirea incendiilor:

  • nu te juca cu foc, lumânări, chibrituri, brichete sau alte asemenea obiecte;
  • nu te juca cu prizele şi nu trage de obiectele conectate la ele;
  • nu te juca în preajma aragazului, cu atât mai mult când acesta este aprins;
  • nu lăsa pe veioze, lămpi sau radiatoare materiale textile, din hârtie, plastic, sau orice ar putea lua foc;
  • nu folosi obiectele electrocasnice în absenţa unui adult care să te supravegheze;
  • nu încerca acasă, fără supravegherea unui adult, experimentele demonstrate la şcoală sau vizionate pe reţelele de socializare.

 

* Sfaturile pentru comportamentul în caz de incendii:

  • anunţă cel mai apropiat adult imediat ce observi fum sau flăcări;
  • nu te ascunde, ieşi afară din clădire cât mai repede cu putinţă;
  • ajută-i pe cei din jurul tău să iasă din clădire, fără a-ţi pune viaţa în pericol;
  • nu folosi liftul dacă trebuie să cobori la parter;
  • dacă este mult fum în clădire, înaintează spre ieşire în genunchi şi coate, deoarece acesta are tendinţa de a se ridica în aer;
  • nu te opri pentru niciun obiect, oricât de important ţi se pare, salvează-ţi viaţa;
  • dacă nu poţi ieşi din clădire, pune materiale textile umede la baza uşii şi sună la 112;
  • dacă nu ai acces la telefon, caută să ceri ajutor strigând de la fereastră.

 

Deşi pot părea banale, aceste sfaturi pot face diferenţa în viaţa copilului dumneavoastră. Pentru mai multe servicii şi produse aparţinând domeniului situaţiilor de urgenţă, precum şi cel al sănătăţii şi securităţii în muncă, specialiştii Iaşisting vă stau la dispoziţie. Cu o experienţă de 17 ani pe piaţa de profil, Grupul de firme Iaşisting oferă cea mai diversificată gamă de produse şi servicii la cele mai înalte standarde de calitate.

Pentru mai multe detalii, puteţi vizita showroom-ul companiei din Iaşi, Str. Mitropolit Varlaam, nr. 10, vă puteţi adresa echipei la numărul de telefon 0232/237515 sau puteţi accesa pagina de prezentare www.iasisting.ro.

În orice situaţie, nu uitaţi să puneţi siguranţa pe primul loc!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri