Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Chipciu strică, Chipciu drege!

GALERIE
chipciu-steaua-ludogoret
  • chipciu-steaua-ludogoret
- +

 

Steaua – Ludogoreţ Razgrad 1-0 (0-0) în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor. Chipciu a ratat un penalty în prima repriză, dar tot el a înscris golul victoriei


Steaua: Arlauskis – Rîpă, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliţă, Breefeld – Popa (’83 – Iancu), Sînmărtean (‘90^1 – Filip), Stanciu – Chipciu  (’57 – Keşeru). Antrenor: Constantin Gîlcă.
Ludogoreţ: Stoianov – Caiçara, Terziev, Moţi, Minev – Zlatinski (’46 – Espinho), Diakov  –, M.Aleksandrov, Marcelinho (’85 – Anicet), Misidjan – Hamza. Antrenor: Ghiorghi Dermendjiev
Arbitru: Felix Byrch (Germania).
Cartonaşe galbene: Chipciu / Caiçara, Hamza
1-0, min. 89: Sînmărtean centrează de pe dreapta, Szukala pasează lateral spre Chipciu, care înscrie în diagonală de lângă Terziev.
 
Vremurile de acum peste 50 de ani, când Botev Plovdiv (cu regretatul “Gundi” Asparuhov şi Dinko Dermendjiev, tatăl actualului antrenor de la Ludogoreţ) făcea “culcat-drepţi” cu Steaua erau de mult apuse în opinia majorităţii suporterilor stelişti. De atunci, nici o formaţie bulgărească n-a vâşcat în faţa Stelei, însă a apărut această minune numită Ludogoreţ, care a speriat Europa anul trecut. Dar pe teren, lucrurile au stat astfel: Ludogoreţ s-a arătat o formaţie bună, foarte bine aşezată în teren, cu mult tupeu, dar nu prea eficientă la presing şi în niciun caz la posesie. De cele mai multe ori, bulgarii preferau acţiuni de contraatac direct pe poartă, căutând faze fixe cu lumânarea, nici acelea finalizate cu succes. Steaua a controlat, în general prima repriză, chiar cu o construcţie relativ precisă, iar Sînmărtean a fost omul cu regia din teren: două şuturi ratate de puţinde Chipciu şi Popa, o combinaţie nereuşită între Sînmărtean şi Stanciu au fost fazele calde la poarta lui Stoianov, până în minutul 39, când au apărut cu adevărat fazele fierbinţi. În acel minut, Sînmărtean a pătruns ca un uragan în careul bulgar, rudimentarul fundaş Minev a încercat să-l deposedeze, dar s-a înfipt în faţa lui,  provocând căderea vulpoiului stelist care a ştiut cum se face treaba asta. Însă Chipciu a tras telefonat lovitura de pedeapsă şi a stârnit regretele după Keşeru. La fel ca şi în ultimul minut al reprizei, când Chipciu a tras din unghi într-o poziţie ideală şi Stoianov a respins în corner. Oricum, Chipciu a luat un cartonaş galben şi va fi suspendat pentru meciul retur. Pe ansamblu, cu toate ratările şi defecţiunile, o repriză controlată de Steaua.
Începutul părţii secunde arată un Ludogoreţ mai îndrăzneţ, cu un presing ceva mai agresiv, Aleksandrov trimiţând în bară în min. 47! Dar Steaua şi-a reluat ofensiva, împinsă de neobositul Sînmărtean. El însuşi a încercat fără succes o “bijuterie” de şut cu efect la colţul lung (’54), l-a pus din nou în poziţie bună pe Chipciu, dar treptat, echipa oaspete a început să instaleze baricade şi să încerce rare contraatacuri care ar fi putut deveni ucigătoare pentru Steaua, dacă cei doi stoperi, Szukala şi Varela n-ar fi avut o prestaţie excelentă. Cea mai mare ocazie bulgară a perioadei s-a înregistrat în min. 68, când Marcelinho, profitând de o eroare a lui Arlauskis, a trimis cu capul peste poartă. În min. 80, Chipciu ar fi fost, cu toate păcatele lui din acest meci, eroul serii după o superbă acţiune individuală, dar a întârziat finalizarea, atât timp cât să-l ajungă Minev din urmă şi să-l deposedeze. Mult-aşteptatul Keşeru, intrat în min. 57, a tras un şut prin surprindere, a iniţiat o fază bună de contraatac, stricată de Chipciu şi a ratat o bună şansă din lovitură liberă de la 25 de metri. Dar golul izbăvitor a venit de la Chipciu, nu de la Keşeru, iar în minutul următor la un şut al lui Iancu respins greşit de Stoianov, Prepeliţă a fost deposedat de Moţi exact când se pregătea să împingă balonul în plasă.
O victorie chinuit obţinută, dar meritată, în faţa unui adversar dârz, care se va bate cu toate forţele pentru calificare, în returul de la Sofia.
 
Celelalte rezultate înregistrate în play-off-ul Ligii Campionilor: Beşiktaş Istanbul – Arsenal 0-0; FC Copenhaga – Bayer Leverkusen 2-3; Napoli – Athletic Bilbao 1-1; Red Bull Salzburg – Malmö FF 2-1.
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri