Secretul „Puiului galben”: producătorii ieșeni explică pas cu pas metoda. „Nu e nimic nesănătos”. Ce spun autorităţile sanitare locale?
Scandalul “Puiului vopsit” a stârnit un val de reactii critice din partea marilor (...)
citeste totvineri, 29.03.2024
Dupa o masa cum a fost cea festiva, plina de aperitive carnuri si pahare de bautura, nu se poate sa fi scapat fara o mica mahmureala. Bucatarii va sfatuiesc sa o alungati cu un bors acru de peste.
Garantat, un castron de ciorba fierbinte va poate readuce la viata sau macar pe linia de plutire. Fierbinte si acrita cu otet, ciorba de peste merge unsa cu un ardei iute.
Ingrediente
1/2 kg de merluciu
1/4 kg de scoici
1/4 kg de creveti
un morcov
un praz
o ceapa mica
rosii zdrobite (2 linguri naturale)
o lingura de faina
2 catei de usturoi
o jumatate de pahar de vin alb
o jumatate de litru de supa de peste
sare
ulei de masline
Preparare supa sau ciorba de peste
Primul pas in aceasta reteta este sa toacati foarte marunt toate legumele, nu inainte de a le spala foarte bine. Dupa ce am tocat prazul, morcovii si ceapa, se amesteca totul intr-o tigaie cu putin ulei. Inainte ca legume sa fie prajite, se toarna o lingura de faina si se adauga scoicile, creveti deschisi la aubur inainte si peste tocat.
Apoi se toarna rosii si o jumatate de pahar de vin alb, dupa care se amesteca bine. Se fierbe timp de cinci minute si apoi se adauga supa de peste (stoc).
Pentru a aroma supa cumparata, care poate fi inlocuita cu apa, zdrobiti usturoiul, sofranul si puneti aceste noi ingrediente in oala. In cele din urma, se lasa la gatit alte zece minute si se serveste supa de peste fierbinte. Prin modul de decorare, supa poate fi insotita de crutoane prajite sau coapte.
Pentru un gust si o mireasma mai deosebita, tocati patrunjel si serviti ciorba presarata cu verdeata.
Cuvinte cheie: + ciorba de peste, remediu anti-mahmureala
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
IMAGINEA ZILEI: fața occidentală a aeroportului Iași după ce s-a deschis marelui public
4,25 milioane de dolari pentru cel mai scump medicament din lume
Bulevardul Socola, închis pe jumătate. Pe unde au fost deviate autobuzele
VIDEO PRIMELE IMAGINI cu craterul format de prăbușirea dronei, la 8 km de Brăila
Prognoză meteo pentru luna aprilie: Temperaturi peste cele normale. În ce zone sunt anunțate ploi
Ciucă se gândește la o confruntare cu Ciolacu la alegerile prezidențiale
Miroslava – comuna cea mai mare și cea mai bogată din regiune. Încotro? (P)
Gamificarea: o aventură magică la școala primară Lorelay! (P)
Este videochatul o nouă cale către independența financiară a fetelor? (P)
Dealer de droguri cu sute de comenzi, iertat de judecători: „A făcut progrese în plan spiritual”
Lovitură în Podu Roş: trei tineri au jefuit maşina de îngheţată. O greşeală minora a şoferului
Temperaturi de vară la început de aprilie. 28 de grade Celsius la Iași
Grindeanu: Contractul pentru încă un lot din secţiunea montana a A8 intră în licitaţie
Premierul anunţă că “nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”
O capsulă cu senzori ar putea fi o alternativă la endoscopie
Ce pot indica modificările patologice ale examenului de urină? (P)
Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat
Pavel LUCESCUCine profită de madam Şoşoacă |
Alexandru CĂLINESCUDistrugerea statuilor |
pr. Constantin STURZUDe ce este atât de aspru Postul Mare? |
Codrin Liviu CUȚITARURoboţi |
Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă? |