Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Concurs de strâns gunoaie pentru elevii ieşeni. Premiul: o tablă interactivă

GALERIE
elevi care strang gunoaie
  • elevi care strang gunoaie
- +

Elevii de la şcolile din judeţ pot să se înscrie şi anul acesta în competiţia pentru o tablă interactivă, iar tot ce trebuie să facă este ca, pentru o perioadă, micuţii să devină ecologi.

Înscrierile au loc în perioada 9-28 martie, şi presupune colectarea selectivă de gunoaie din mediul înconjurător. Şcoala care strânge cele mai multe puncte şi cel mai mult gunoi câştigă.
 
„Şcoala Zero Waste” este un concurs naţional de educaţie ecologică organizat de EcoStuff Romania care se adresează şcolilor din învăţământul primar şi gimnazial din România.
Perioada de desfăşurare a competiţiei este 20 aprilie – 29 mai, iar la cele două ediţii anterioare au participat 133 de şcoli din 33 de judeţe şi aproape 15.000 de elevi, dintre care patru şcoli au fost din judeţul Iaşi.
 
Este vorba de Şcoala Gimnazială „Ion Ghica” din Iaşi, Şcoala Gimnazială Chicerea, comuna Tomeşti, Şcoala Gimnazială din Glodenii Gândului şi Şcoala Gimnazială nr. 1 din Todireşti. „Zero Waste, în traducere zero deşeuri, este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viaţă şi care încurajează regândirea ciclului de viaţă al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refoloseşte resursele. Astfel, volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, ameninţarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor şi animalelor dispare”, a specificat Radu Rusu, coordonatorul acestui concurs.
 
Există însă şi premii pentru cei mai silitori elevi: aceştia vor câştiga un laptop performant, o bicicletă sau un aparat foto. Vor fi acordate şi câte două menţiuni pentru cei mai harnici şi implicaţi elevi din fiecare judeţ participant.
Şcoala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câştigătoare, iar punctele se obţin din organizarea cât mai multor acţiuni educaţionale din lista oferită de organizatori şi din colectarea selectivă a cât mai multor deşeuri reciclabile. Detalii suplimentare despre procedura de înscriere şi desfăşurarea concursului pot fi site pe site-ul organizatorului: www.EcoStuff.ro.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri