Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Conest SA a pus ochii pe bunurile lui Comănescu

GALERIE
comanescu2
  • comanescu2
- +
  • Un teren aparţinând unei firme a omului de afaceri Constantin Comănescu (FOTO) este dorit de către compania Conest SA. Deja pentru acest activ a fost semnat un precontract. Comitetul creditorilor a aprobat tranzacţia cu votul a trei membri din cinci. Fiscul şi Bancopost s-au opus tranzactiei fara succes.

Administratorul judiciar al firmei Remat SA, deţinută de omul de afaceri Constantin Comănescu, a demarat seria de licitaţii de vânzare a activelor societăţii pentru a-şi putea plăti creditorii. Simultan, creditorii de la cealaltă mare companie cu probleme financiare, Com Beton SA, au avizat perfectarea unui contract de vânzare – cumpărare cu una din cele mai importante companii locale de construcţii, Conest SA. Conest şi-a deschis aici anul trecut un punct de lucru în Târgu Neamţ, pe Aleea Castanilor, pe un teren de 5.525 mp deţinut de Comănescu, după ce i-a plătit patronului Com Beton un avans. „Conest mai deschide o Baza de producţie ce are în componenţă o staţie de mixturi asfaltice şi o staţie de betoane în Târgu Neamţ. Aici orice client interesat (persoană fizică sau juridică) poate achiziţiona o gamă variată de mixturi asfaltice, betoane pentru construcţii civile, industriale, hidrotehnice şi rutiere”, potrivit anunţului publicat de Conest pe propriul site.

 
Cine se opune tranzacţiei
 
Imobilul aparţine patrimoniului firmei Euro Forest Exim, unde Com Beton este acţionar majoritar, astfel că promisiunea de vânzare definitivă a bunului către Conest nu putea fi îndeplinită fără un acord al Comitetului Creditorilor de la Com Beton. Întrunit pe 2 octombrie, Comitetul Creditorilor a avizat perfectarea contractului, însă tranzacţia nu a fost „văzută cu ochi buni” de toţi membrii comitetului, Bancpost şi Direcţia Regională a Finanţelor Publice transmiţând voturi negative. „Acela este un activ important pentru noi, dar nu înţeleg de ce Bancpost nu a aprobat perfectarea contractului, ar avea tot interesul pentru că o parte din bani s-ar întoarce la Com Beton. Am primit un avans de la Conest, valoarea contractului parcă era de 50.000 euro, şi ca să primim toată suma era nevoie de un acord al Comitetului Creditorilor. Fiscul nu ştiu de ce nu a fost de acord, cred că sunt nişte probleme cu salariile la Euro Forest Exim, e vorba de vreo 50.000 lei, şi din acest motiv Fiscul spera să recupereze nişte bani din acel teren”, a explicat Constantin Comănescu. Motivul refuzului din partea Fiscului este că această tranzacţie nu ajută cu nimic societatea în starea de insolvenţă în care se află. „Creditorul Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, prin adresa nr. 16318/29.09.2015, nu aprobă perfectarea contractului de vânzare – cumpărare având ca obiect vânzarea imobilului situat în oraşul Târgu Neamţ, str. Castanilor, compus în întregime din suprafaţa de teren curţi construcţii de 5.525 mp în condiţiile în care debitorul SC Com-Beton SA este acţionar majoritar al SC Euro Forest Exim SRL (societate cu sediul în Târgu Neamţ, Aleea Castanilor, nr. 15), o asemenea tranzacţie având drept scop doar diminuarea averii debitorului, în condiţiile în care aceasta ca acţionar are beneficiul încasării sumelor rezultate de pe urma administrării societăţii vânzatoare, necunoscând care ar putea fi avantajele achiziţionării terenului în cauză raportat la starea de insolvenţă a debitorului”, potrivit procesului verbal al Comitetului Creditorilor.
 
Ce s-a scos la vânzare
 

De cealaltă parte, în procedura de insolvenţă a firmei Remat, administratorul judiciar va organiza o licitaţie pe 14 octombrie, ora 12, la sediul de pe Aleea Nicolina 82, când va scoate la vânzare 47 de active cu preţ total de pornire de 67,7 milioane lei fără TVA. Printre cele mai importante active se numără fostul centru de colectare Remat din Tomeşti cu suprafaţa de 37.800 mp având preţ de pornire 15,8 milioane lei fără TVA, un teren intravilan de 7.558 mp, din care 1.500 mp betonaţi, cu preţul de 3,66 milioane lei fără TVA sau un teren intravilan construit pe Şoseaua Iaşi – Tomeşti km 1 cu preţul de pornire de 5,5 milioane lei fără TVA. La vânzare mai sunt scoase diferite suprafeţe de teren libere sau construite, deţinute de Comănescu în Vaslui, Dej, Suceava, Roman, Bacău, Târgu Secuiesc, Iaşi sau Oneşti, dar şi foste centre de colectare Remat din Focşani, Cluj Napoca, Bacău sau Popeşti Leordeni.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri