Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de presă

Creşterea pieţei auto, o certitudine.

GALERIE
Q1 2
  • Q1 2
- +

După primul an în care piaţa auto a demonstrat o revenire puternică, +21.5% în 2014, primul trimestru al anului 2015 certifică trendul crescător.

Piaţa auto europeană a avansat cu 8,6% în primele trei luni din 2015 comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, la 3,52 de milioane de unităţi, datorită evoluţiei pozitive a pieţelor mari, potrivit datelor publicate joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut în primul trimestru cu 8,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2014, la 14.452 de unităţi.

Programele guvernamentale ce tocmai au început, Prima Maşină şi Programul Remat, cu siguranţă vor asigura şi în următorul trimestru o creştere a vânzărilor de maşini noi, constituind un lucru cu adevărat bun pentru sănătatea sistemului economic.

În Iaşi  vânzările din primul trimestru, au crescut cu aproximativ 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în total fiind inmatriculate 559 de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale) în primele trei luni ale anului.

Dacia deţine cele mai multe autoturisme vândute -  totalizând un număr de 68 unităţi.

Topul celor mai vândute autoturisme de import este condus de Toyota cu 39 de unităţi, urmată de Volkswagen cu 36 de unităţi şi Ford cu 35 de unităţi.

Analizând sectorul vehiculelor comerciale topul este condus de Ford cu 12 unităţi, la egalitate cu Volkswagen, urmat de Peugeot şi Renault, ambii cu cate 7 unităţi vândute.

Trendul crescator al ultimului an şi creşterea spectaculoasă a primului trimestru în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut poate reprezenta o certitudine a faptului că piaţa auto dar şi economia în general, sunt în revenire, cu paşi siguri.

Eco bonusurile (oferite în programul Rabla) dar şi scutirea totală de la plata taxei de înmatriculare a motoarelor puţin poluante ajută la impulsionarea vânzărilor. O altă reglementare guvernamentală introdusă recent este scăderea impozitului cu 95% pentru autoturismele de tip hybrid. Această reglementare era absolut necesară în condiţiile în care România încearcă să se alinieze la normele Uniunii Europene iar marile capitale ale Europei au luat măsuri de acest gen cu mulţi ani în urmă. Spre exemplu, Parisul şi Londra impun taxe extrem de mari pentru motorizările poluante, în special pentru diesel, în incercarea de a reduce total înmatricularea acestor maşini. Cu siguranţă România se indreaptă cu paşi mici dar siguri către astfel de reglementări iar clienţii care optează totuşi pentru motoarele convenţionale, se vor orienta către cele de capacitate mică.

În Iaşi, se observă creşterea vânzărilor pentru autoturismele hybrid, cu atât mai mult cu cât aici se află şi singurul showroom din România dedicat în exclusivitatea acestor tehnologii. În primul trimestru, liderul detasat al acestei tehnologii, grupul Toyota, a comercializat un număr de 9 unităţi dintre care 7 sunt Lexus, brandul premium al grupului.



 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri