Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

CSM Paşcani, în prag de scandal. Campionii naţionali îl acuză pe directorul executiv că-şi bate joc de ei

GALERIE
tineri csm pscani1
  • tineri csm pscani1
- +

Bătaie de joc la adresa juniorilor A1 din cadrul Clubului Sportiv Municipal Paşcani, care au devenit campioni naţionali în competiţia în care activează. Bogdan Mandric, directorul executiv al clubului le-a interzis astăzi să se mai antreneze, pe motiv că nu mai au înţelegeri cu clubul.

TInerii au fost nevoiţi astăzi să aştepte un oficial pe treptele de la intrarea în vestiarele clubului. Jucătorii au venit pregătiţi pentru antrenament şi o discuţie cu unul din membrii Consiliului de Administraţie. Este vorba despre Sorin Năcuţă, care nu a ajuns la orele dimineţii. În lipsa acestuia Bogdan Mandric, directorul executiv al clubului, le-a solicitat jucătorilor să semneze înţelegeri cu clubul, dar aceştia au refuzat, aşa cum au mai făcut-o şi în trecut. "Împreună am venit să discutăm cu domnul Sorin Năcuţă, dar nu a ajuns. A venit domnul Mandric să semnăm cu clubul, dar noi am refuzat pentru că nu ni se oferă condiţii. Nu ne oferă un salariu potrivit. La club este o minciună. Prefer să stăm acasă, decât să venin aici", ne-a declarat unul dintre jucători.

Juniorii A1 din cadrul clubului provin de la echipa Kosarom. Din afirmaţiile jucătorilor, cei din conducerea clubului nu au fost deloc interesaţi de susţinerea activităţii sportive. Ei nu au beneficiat de echipamente, ghete de joc, bani pentru controale medicale sau indemnizaţii de efort. Mereu li se spune că nu sunt bani, dar şi faptul că din bugetul clubului s-au cheltuit, cu ei, în anul competiţional 2014 - 2015 aproximativ 40.000 lei. "Îmi trebuiau ghete şi am fost nevoit să sun la părinţi acasă la Bârlad să cer bani. Mi-au trimis ai mei 150 de lei, dar mai aveam nevoie de 50 de lei. Am cerut de la domnul Mandric aceştia bani, cu împrumut, dar nu m-a ajutat".

"Am jucat la turneul final, accidentat cu ruptură de ligamente. I-am spus domnului preşedinte despre această problemă, dar el a spus că, clubul nu plăteşte investigaţiile medicale", mai spune un jucător. "Am fost lovit 9 luni de zile, în care nu m-a susţinut deloc. Dacă nu era domnul Vasile Pleşca, să îmi dea bani pentru RMN, eu astăzi nu mai jucam fotbal. De la club, de când activez aici nu am primit nici un ban", ne-a spus unul dintre jucători.

Un alt jucător care era cazat la baza sportivă susţine că cei din conducere i-au ascuns şi mâncarea. "Domunul profesor (n.r. Şerban Neamţu) mi-a adus o cotă de la Kosarom. Mi-au luat-o şi am rămas fără mâncare. Am sunat pe la colegi să îmi aducă câte ceva".

Directorul executiv al clubului ar fi vrut astăzi ca jucătorii acestei echipe să semneze înţelegeri cu, clubul. El le-a oferit juniorilor câte 300 de lei lunar, iar celor care trec la seniori câte 500 de lei. Aceştia au refuzat şi au cerut dezlegări să meargă la alte echipe, aşa cum s-a întâmplat cu alţi colegi de-ai lor care joacă acum pentru echipa SC Bacău din Liga II. Bogdan Mandric le-a spus că trebuie să achite indemnizaţia de formare, deşi aceştia activează de un an de zile sub sigla CSM.

Cel acuzat de jucători confirmă o parte din cele spuse de aceștia, cât şi sumele oferite ca să joace pentru echipă. El nu a dorit să ofere opiniei publice un răspuns în faţa camerei de filmat, pe motiv că nu comentează declaraţiile unor copii. Mandric susţine că jucătorii care vor să plece trebuie să achite indemnizaţia de formare, pentru un an de zile cât au activat la club. "Noi le-am oferit atât cât putem. Am cheltuit cu această echipă 40.000 de lei. Nu pot să spun exact pe ce anume am cheltuit banii, că sunt cheltuielile la comun. Le vom da câte 300 de lei pentru performanţa obţinută la Bucureşti, după şedinţa de vineri când va fi aprobată rectificarea bugetară", a susţinut Bogdan Mandric.

Textul integral, pe newspascani.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri