Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cum este explicată gafa uriaşă de la decernarea premiilor Oscar

GALERIE
gafa Oscar
  • gafa Oscar
- +

Gafa uriaşă din finalul galei premiilor Oscar 2017, când Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat, eronat, că musicalul ”La La Land” a câştigat premiul pentru cel mai bun film al anului, deşi acest trofeu revenise de fapt lungmetrajului dramatic ”Moonlight”, a fost explicată de jurnalistul Ian Youngs, reporterul din Los Angeles al secţiunii Arts & Entertainment din cadrul grupului BBC.

După ce un lungmetraj a fost anunţat în mod eronat câştigătorul categoriei ”cel mai bun film” - ”La La Land” în loc de ”Moonlight” - la cea de-a 89-a gală a premiilor Oscar, foarte mulţi oameni s-au întrebat cum de a fost posibil un astfel de lucru. Două persoane numără voturile şi cunosc câştigătorii în avans. Fiecare dintre ei are un set complet de plicuru conţinând biletele cu numele câştigătorilor - în cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut cu celălalt set.

Aceste persoane - angajaţi ai companiei PricewaterhouseCoopers (PWC) - stau fiecare la un capăt al scenei şi înmânează plicurile prezentatorilor atunci când aceştia intră în scenă pentru a înmâna un trofeu. Aşadar, după ce Emma Stone a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă, celălalt plic cu numele ei a fost înmânat lui Warren Beatty - care prezenta categoria ”cel mai bun film” - dintr-o eroare.  Acest fapt explică motivul pentru care Emma Stone, uluită, le-a spus reporterilor, după incident: ”Am ţinut biletul cu textul «Cea mai bună actriţă în rol principal” tot timpul cu mine. Nu sunt sigură ce s-a întâmplat”. Martha Ruiz şi Brian Cullinan sunt cei doi angajaţi ai companiei PricewaterhouseCoopers (PWC) care au adus rezultatele pe scena Oscarurilor şi erau singurele persoane care cunoşteau rezultatele în avans. 

Se părea că veteranul actor american se juca cu aşteptările spectatorilor atunci când, după ce a deschis plicul, a privit biletul, apoi s-a uitat în interiorul plicului încă o dată, pentru a vedea dacă acolo se află un alt bilet. Actorul a verificat încă o dată biletulm apoi i-a arătat plicul coprezentatoarei sale, Faye Dunaway. Iar ea a citit ce scria pe bilet: ”La La Land”. ”Vreau să vă spun ce s-a întâmplat”, a explicat Warren Beatty. ”Am deschis un plic şi pe biletul din interior scria «Emma Stone, La La Land». De aceea am aruncat o privire lungă spre Faye şi apoi spre public. Nu am încercat deloc să fiu amuzant”. Jimmy Kimmel, prezentatorul galei, a dezvăluit după gală: ”A fost uluit, pentru că acel carton din interiorul plicului, pe care mi l-a şi arătat la un moment dat, scria «Emma Stone, La La Land»”.  ”A fost un moment de confuzie, evident. Am crezut că va fi jucăuş şi simpatic şi va profita de acel moment, dar, în realitate, era la fel de perplex ca toată lumea din cauza faptului că numele ei (Emmei Stone, n.r.) era scris pe acel bilet”, a mai spus Jimmy Kimmel.

În timp ce producătorii filmului ”La La Land” erau deja pe scenă şi începuseră deja discursurile de mulţumire, cei doi angajaţi ai companiei PWC şi reprezentanţi ai Academiei de film americane au venit pe scenă pentru a îi informa pe actorii din distribuţia filmului şi pe membrii echipei acestuia - şi, totodată, lumea întreagă în acelaşi timp - că s-a produs o eroare îngrozitoare. Fred Berger, un producător al filmului ”La La Land”, a spus: ”Ştiţi, de fapt noi am pierdut. Dar asta e”. Colegul lui, producătorul Jordan Horowitz, a adăugat: ”Oameni buni, îmi pare rău, dar s-a produs o greşeală. «Moonlight», voi aţi câştigat Oscarul pentru cel mai bun film!”.

Iar cel de-al treilea producător al musicalului ”La La Land”, a adăugat: ”Nu este o glumă. Mă tem că prezentatorii au citit greşit”. Jordan Horowitz a adăugat: ”Aceasta nu este o glumă. «Moonlight» a câştigat titlul de cel mai bun film!”. Apoi, producătorul a întins spre public şi spre o cameră de filmat biletul pe care scria ”«Moonlight», cel mai bun film», pentru a-şi dovedi spusele. Înţelegând în sfârşit ceea ce s-a întâmplat, actorii, regizorul şi producătorii filmului ”Moonlight”, care urcaseră pe scenă la invitaţia organizatorilor, au început să se bucure în sfârşit, râzând şi strângându-se în braţe. 

Lungmetrajul ”Moonlight” a câştigat trofeul suprem - cel mai bun film al anului - la cea de-a 89-a ediţie a galei premiilor Oscar, după o gafă uriaşă a organizatorilor. Actorii Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat, eronat, că ”La La Land” a câştigat trofeul. În total, filmul ”Moonlight” a câştigat trei premii, impunându-se la categoriile ”cel mai bun film”, ”cel mai bun scenariu adaptat” şi ”cel mai bun actor în rol secundar”. Musicalul ”La La Land” a triumfat în şase categorii - ”cel mai bun regizor”, ”cea mai bună actriţă în rol principal”, ”cea mai bună regie artistică”, ”cea mai bună imagine”, ”cea mai bună coloană sonoră” şi ”cel mai bun cântec original”.

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri