Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cum îţi dai seama că o geantă este contrafăcută

GALERIE
genti
  • genti
- +

An de an, producătorii de genţi false sunt capabili să scoată pe piaţă produse contrafăcute din ce în ce mai greu de depistat.

În cazul în care îţi doreşti o geantă de designer, însă din varii motive, nu o poţi cumpăra din magazinul real al brand-ului, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în calcul pentru a scădea riscul de a fi înşelată:

>> Familiarizează-te cu modul în care ar trebui să arate produsul (într-un magazin real care vinde piesa respectivă, ori online, pe website-ul producătorului), astfel încât să poţi depista eventuale detalii care nu sunt la locul lor. (De pildă, unii producători de marfă contrafăcută tind să imprime logo-ul brand-ului pe fiecare element de hardware (fermoare, lacăte decorative, etc). Asigură-te că acestea sunt prezente şi în cazul modelului autentic. Asigură-te de asemenea că ştii ce părţi ale produsului trebuie să fie realizate din ce material. Unele genţi sunt create dintr-un mix de părţi din piele + părţi din pânză).

>> Acordă o atenţie sporită cusăturilor. Acestea trebuie să fie simetrice pe toată suprafaţa produsului şi nu ar trebui niciodată să fie dublate pe dedesubt. În cazul în care produsul este realizat manual, cusăturile ar trebui să varieze vag în lungime - cusăturile identice sunt marca maşinii de cusut.

>> În cazul în care este vorba despre un produs imprimat cu un logo sau print oarecare, asigură-te că imaginea este simetrică pe toată suprafaţa genţii – detaliile grafice trebuie să se îmbine perfect la nivelul cusăturilor şi al marginilor. Chiar şi o imperfecţiune sau dezbinare de 1mm este un semnal de alarmă.

>> Verifică dacă produsul este din piele (ori dacă anumite părţi, precum baretele şi marginile - în cazul unor genţi Louis Vuitton, de pildă - sunt din piele). Ar trebui ca materialul să miroasă a piele şi să fie moale, dar uscat - niciodată lipicios ori uleios.

>> Prezenţa plasticului protector (de regulă în jurul baretelor şi/sau al părţilor metalice precum capetele fermoarelor) este un semn aproape sigur al unui produs contrafăcut.

>> Prezenţa etichetelor care atestă faptul că produsul a fost creat cu piele veritabilă (mici swatch-uri din piele în forma unui scut) este un alt semn aproape sigur că este vorba despre o piesă contrafăcută. Producătorii reputaţi nu au nevoie să asigure cumpărătorul de autenticitatea materialelor folosite.

>> Verifică părţile metalice - fermoare care se închid/deschid cu dificultate, accesorii în plus sau minus (lacăte, charm-uri, etc), părţi metalice care par a fi prea uşoare sau care au o culoare suspicios de aurie/argintie - sunt toate semne ale unui produs contrafăcut.

>> Asigură-te că verifici căptuşeala. Aici este locul în care mulţi producători de falsuri dau greş, din cauza faptului că lucrează după fotografii pentru a reproduce piesele autentice. Căptuşeala ar trebui să fie exact aceeaşi nuanţă ca şi exteriorul genţii.

>> Un alt loc unde producătorii de genţi contrafăcute dau greş deseori sunt buzunarele - verifică existenţa lor, numărul lor (nu uita de buzunarele interioare!) şi dacă ar trebui sau nu să aibă fermoar.

>> Verifică atent toate marcajele. Orice literă lipsă (în logo, pe plăcuţa din interior, dacă este cazul etc) este o sursă majoră de suspiciune.

>> Atenţie! Nu toate genţile de designer au o plăcuţă metalică în interior - Hermès este un astfel de exemplu. Producătorii de falsuri, însă, poziţionează adesea plăcuţe în interiorul genţilor, inscripţionate cu coduri inventate. Dacă achiziţionezi o geantă care ar trebui a aibă în interior o astfel de plăcuţă, ai grijă să verifici că font-ul folosit este cel corect.

>> Verifică locul de manufactură. Mulţi producători de falsuri imprimă „Made în France” ori „Made în Italy” pe produse ale brand-urilor din ţara respectivă, însă acesta nu este mereu cazul real. Louis Vuitton, de pildă, produce o linie de genţi în Spania, în timp de Chanel produce unele genţi în Italia.

one.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri