Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cum îţi înmatriculezi maşina în Bulgaria şi cât te costă. Vezi comparaţia cu România

GALERIE
inmatriculare, auto, bulgaria
  • inmatriculare, auto, bulgaria
- +

MAŞINI SECOND-HAND: Cei cărora le place o anumită maşină, cu o motorizare mare şi un an mai vechi de fabricaţie, dar nu au bani să o înmatriculeze în România o pot face cu succes în Bulgaria. O înmatriculare pentru un autoturism care are o capacitate cilindrică de peste 5000 de centrimetri cubi costă în România peste 8000 de euro. Asta poate însemna de câteva ori preţul de achiziţie al maşinii.

Taxa de prima înmatriculare, taxa de mediu, costurile asigurării obligatorii şi, în special, noua grilă de impozitare sunt motivele care îi determină pe români să se orienteze către Bulgaria pentru înmatricularea unei maşini. Dacă înmaricularea unui vehicul cu an de fabricaţie 1999 şi cu motorul de 5120 de centimetri cubi costă în România 8200 de euro, în Bulgaria, potrivit inmatricularebulgaria.eu, costă doar 700 de euro. Astfel, mii de români apelează la vecini bulgari pentru maşinia mult visată, potrivit romaniatv.net.

Înmatricularea poate fi făcută într-o zi, proprietarul mergând la Ruse, foarte aproape de vama Giurgiu. Acolo sunt multe firme care se ocupă de înmatricularea maşinilor. De asemenea, proprietarul autoturismului poate contacta une din firmele aflate pe net şi care au ca activitate strict înmatricularea maşinilor românilor în Bulgaria.

Avantajele înmatriculării în Bulgaria

- Costurile mai mici, care pot ajunge până la de 10 ori mai puţin ca în România.

- Asigurarea Obligatorie este în cele multe cazuri la jumătate de preţ faţă de cea din România

- Impozitul anual auto este mai redus în comparaţie cu cel pracicat în România

- Rapiditatea înmatriculării, o zi, precum şi locaţia unde se face, Ruse, foarte aproape de România

Pentru vehicule cu o putere declarată de până la 120 kW sau cu o capacitate cilindrică de până în 2.500 cmc inclusiv costurile variază în jurul sumei de 500 de euro.

Pentru vehiculele cu o putere declarată de peste 120 kW exclusiv sau cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.500 cmc, preţul se încadrează între 600 şi 700 de euro.

Românii care îşi înmatriculează maşinile în Bulgaria, în sumele plătite intră documentele de proprietate (contract de vânzare cumpărare, factură, bon fiscal) pe numele clientului, taxele ITP precum şi efectuarea ITP-ului, taxele aferente noilor numere de înmatriculare, asigurarea obligatorie şi Carte Verde, impozitul autovehiculului pe un an, precum şi vignetă pentru Bulgaria valabilă timp de un an.

Documente necesare la înmatricularea "bulgărească"

- Carte identitate/ Buletin
- Cartea de identitate a autovehiculului
- Talonul Autovehiculului
- Contractele de vanzare-cumparare anterioare incluzand dupa caz facturi si procuri, de la proprietarul inscris in talon pana la proprietarul actual.
- Numerele de inmatriculare stipulate in talon.
- Geamurile masinii sa fie intacte.
- in situatia in care autoturismul are numere de inmatriculare provizorii, este necesara cartea de identitate vechefie stampilata sau taiata.
- In situatia in care autovecicululul este inmatriculat cu numere rosii este necesar transportul pe o platforma autorizata datorita faptului ca parasirea "pe roti" a tari nu este permisa.

Citeşte mai departe pe romaniatv.net

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri