Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cum poţi să te angajezi la "DNA-ul Fiscului". 600 de posturi de inspector antifraudă, scoase la concurs

GALERIE
inspector, dna, fisc
  • inspector, dna, fisc
- +

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), supranumită de premierul Ponta drept „DNA-ul Fiscului”, vrea să mai angajeze aproximativ 600 de inspectori antifraudă, pe lângă cele 890 de posturi deja ocupate.ANAF a anunţat că pe 1 martie va avea loc un concurs pentru ocuparea a 300 de posturi de inspectori antifraudă, în 29 martie va fi organizată încă o etapă de ocupare a posturilor vacante din cadrul DGAF, iar în lunile aprilie – mai se va organiza o ultima etapă de ocupare a altor 300 de posturi, potrivit gândul

Între condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană care vrea să ajungă inspector antifraudă se numără studiile universitare de licenţă cu diplomă, respectiv studii juridice sau economice de lungă durată şi promovarea unor evaluări psihologice complexe. În plus, candidatul trebuie să deţină permis de conducere categoria B şi să aibă "disponibilitate la program de lucru prelungit", "condiţie fizică şi psihică corespuzătoare efortului fizic şi intelectual prelungit" şi "rezistenţă la stres".  

Posturile vacante sunt, între altele, pentru Direcţia de coordonare cazuri speciale (12 posturi), Serviciul control TVA (10 posturi), Direcţia operaţiuni intracomunitare şi TVA (23 de posturi), Serviciul control alcool, tutun şi produse accizabile nearmonizate (4 posturi) şi  Direcţia control activităţi cu risc fiscal şi intervenţie rapidă (27 posturi).

În ce priveşte salariile inspectorilor antifraudă, ANAF a menţionat pentr gândul că în prezent personalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală este salarizat în baza legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

„Totodată la art.4 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.74/2013 se prevede faptul că prin hotărâre a Guvernului se vor stabili modul de constituire şi criteriile de repartizare a unui fond de stimulente salariale pe seama sumelor atrase suplimentar la bugetul de stat din activitatea desfăşurată”, a precizat ANAF.

Din numărul total de 2.000 posturi aprobate la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală în prezent sunt ocupate numai 891 (44%) dintre care 172 inspectori antifraudă din cadrul Direcţiei de combatere a fraudelor au fost detaşaţi la Parchetul General, „pentru îmbunătăţirea gradului de soluţionare a cauzelor instrumentate de organele de urmărire penală”.

În urma procesului de reorganizare a ANAF, numărul total de posturi al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a fost redus de la 28.904 posturi la 27.100 de posturi, potrivit informaţiilor furnizate gândul de ANAF.

Inspectorii de la "DNA-ul Fiscului" colaborează cu DIICOT şi DNA

Pe de altă parte, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a participat la trei acţiuni de amploare în cooperare cu Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

ANAF a anunţat că aproximativ 750 de inspectori antifraudă au efectuat controale la peste 300 contribuabili şi au estimat un prejudiciu de 25,5 milioane euro.

„DGAF acţionează în scopul destructurării lanţurilor tranzacţionale constituite pentru prejudicierea bugetului statului, sunt stabilite implicaţiile fiscale ale acestor operaţiuni şi se asigură recuperarea prejudiciilor cauzate. În acest sens, sunt investigate trei cazuri speciale, în a căror soluţionare se cooperează cu DIICOT, prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin cele trei lanţuri tranzacţionale fictive fiind estimat la peste 115 milioane lei, echivalentul a circa 25,5 milioane euro”, potrivit ANAF.

Pentru recuperarea prejudiciilor, inspectorii au instituit măsuri asigurătorii asupra unor active patrimoniale în sumă de 117.729.520 lei, echivalentul a circa 26 milioane euro.

Peste 8.300 de contribuabili verificaţi de DNA-ul Fiscului în 3 luni

Direcţia Antifraudă din ANAF a verificat în perioada decembrie 2013 –  februarie 2014 un numă de 8.358 contribuabili şi a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 144.277.891 lei, echivalentul a peste 32 milioane euro, reprezentând amenzi contravenţionale şi confiscări de bunuri, sume de bani în numerar şi venituri a căror provenienţă a fost considerată ilicită.

De asemenea, inspectorii au suspendat activitatea a 474 operatori economici, în principal pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale şi pentru nerespectarea normelor de comerţ. 

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a devenit operaţională la finele anului şi au fost efectuate acţiuni de control pe întreg teritoriul ţării, în scopul prevenirii şi descoperirii evaziunii fiscale, la agenţi economici care realizează comerţ en-gros, en-detail, producţie, alimentaţie publică.

Venituri  bugetare mai mari cu o jumătate de miliard de euro în primele două luni

Pe de altă parte, ANAF a anunţat că veniturile bugetare încasate în primele două luni din 2014 au fost mai mari cu o jumătate de miliard de euro faţă de aceeaşi perioadă din 2013, potrivit ANAF.

„În perioada 1 ianuarie – 26 februarie 2014 s-au înregistrat influenţe pozitive în colectarea veniturilor bugetare, astfel că în perioada de referinţă totalul veniturilor bugetare a însumat 26.628,39 milioane lei, ceea ce reprezintă  o depăşire cu 9,25 % - indice nominal, respectiv cu 2.253,46 mil.lei în cifre absolute (aprox jumatate de miliard de euro) mai mult decât în perioada similară din anul  2013 ( 24.374,93 mil.lei)”, potrivit unor informaţii trimise gândul de ANAF.

Ponta: Şeful ANAF nu va fi schimbat

Cât priveşte şeful ANAF, acesta nu va fi schimbat din funcţie atât timp cât va îndeplini planul de încasări la buget sau îl va depăşi, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, arătând că este foarte mulţumit de activitatea ANAF pentru luna ianuarie, deoarece încasările au crescut cu 9%.

Gelu Ştefan Diaconu, susţinut de PNL, a declarat miercuri agenţiei Mediafax că nu va demisiona de la conducerea ANAF, deoarece un astfel de gest ar avea posibile consecinţe ireparabile asupra bugetului de stat şi că elementele de natură raţională trebuie să prevaleze, nu cele emoţionale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri