Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cum puteţi oferi copiilor voştri jucăriile visate, fără să le cumpăraţi. O afacere de suflet, unică în regiune

GALERIE
magazin jucarii si Briscan Zara
  • magazin jucarii si Briscan Zara
- +

Scriitorul şi publicistul ieşean Briscan Zara, întors recent din America, a deschis un neobişnuit magazin-atelier pentru cei mici: închiriază jucării şi organizează tot felul de activităţi trăsnite pentru cei mici. Cum i-a venit ideea şi cât l-a costat

Un ieşean întors din America şi-a deschis la Iaşi o afacere inedită. Acesta are un magazin unde închiriază jucării, organizează cercuri şi ateliere de desen, limbi străine, teatru şi dans, lecţii de căţărat la panou, petreceri şi activităţi ce ţin de copii, pe ideea „all in one“: educaţie şi distracţie. Ba mai mult, la magazinul său poţi închiria şi maşini fără şofer sau cascade de ciocolată pentru nuntă. Cel care a venit cu ideea nouă pentru noi este scriitorul şi publicistul Briscan Zara.

Magazinul său se numeşte „Atavau“ şi s-a deschis din luna iulie la parterul blocului din piaţeta Mimoza din Păcurari. „Am furat această idee din America, unde am stat trei ani de zile. Numele magazinului vine de la fiica mea, care spune, în loc de «asta vreau», „atavau“, şi mi s-a părut că sună bine. Am început online cu închirieri de jucării, apoi am deschis magazinul cu o investiţie de 5.000 de euro. Copiii mei au avut multe jucării, şi cred că sunt mulţi în această situaţie, dar se plictisesc repede de ele. Aşa că m-am gândit să investesc în jucării mai scumpe, cum ar fi trambulina, căsuţa de joacă etc., şi să oferim aceste servicii“, povesteşte Briscan Zara.

Extindere în cartiere?

Astfel, ieşeanul vine în ajutorul părinţilor care nu au sute sau mii lei lei pentru jucării scumpe, dar le pot închiria pentru câteva zile la preţuri modice. Din experienţa oricărui părinte, mai mult de trei-patru zile un copil nu se joacă cu o jucărie nouă, oricât ar fi ea de scumpă. Deşi profitul nu este unul pe care să-l simtă, acesta spune că afacerea lui este o investiţie pe termen lung, deoarece durează până când îşi formază clienţi fideli. Ba mai mult, se gândeşte să se extindă în viitor, dacă lucrurile merg bine.

„Mă gândesc să deschid câte un astfel de centru mic în fiecare cartier din oraş. Astfel, părinţii vor avea aproape aceste servicii şi nu vor fi nevoiţi să vină până aici. Afacerea mea încă nu s-a dezvoltat deoarece nici publicitate nu am reuşit să fac prea multă. Am vrut să montez în faţa magazinului o ramă publicitară, dar m-am lăsat păgubaş: de la primărie mi-au cerut autorizaţie de construcţie pentru aşa ceva“, spune dezamăgit. Preţurile sunt atât de mici încât te gândeşti cât este afacere pentru profit şi cât afacere pentru suflet.

Chiria la o pereche de patine costă 6,5 lei pe zi, în condiţiile în care, la patinoar, costă 10 lei pe oră. Perechea de role costă 3 lei pe zi, un sfert de oră la panoul de căţărat costă 2 lei, 15 minute la masa de ping-pong tot 2 lei, ora ajungând la 7 lei.
Tot aici se organizează şi cursuri de engleză pentru adulţi şi copii, la preţul de 75-55 de lei pe lună cu un curs pe săptămână, alergări pe bandă, box ori fotbal de masă. Pentru petreceri aniversare, închirierea sălii şi accesul la jucăriile din magazin, pentru trei ore, costă 99 de lei. Un alt serviciu inedit este cel de „pet sitting“, adică supraveghere, îngrijire animale de companie.

Cu 100 de lei dai o petrecere reuşită pentru copiii tăi

Printre jucăriile ce pot fi închiriate se numără căsuţa pentru joacă, care poate fi închiriată cu doar 6 lei pe zi, aceasta în magazin depăşind preţul de 1.000 de lei, trambulina pe arcuri, toboganul, balansoarul, premergătoare, leagăne electrice pentru bebeluşi, sterilizator de biberon, diferite măsuţe cu centre de interes pentru cei mici, ţarc, tobogan gonflabil cu trambulină şi coş de baschet etc.
Nici cursurile şi atelierele nu costă prea mult, cele de desen, dans, teatru, art atack şi şah costă 39 de lei pe lună, cu câte o şedinţă pe săptămână a câte o oră. Cursul de engleză şi germană însă costă 55 de lei, tot patru ore pe lună, săptămânal.

„La început lumea a fost uimită, când a văzut că aici se pot închiria jucării, iar cu 100 de lei pot organiza petreceri reuşite. Am avut un părinte care a luat pentru petrecere tot, căsuţă, trambulină, şi tot felul de jucării, pentru o zi. Mi-a spus că a avut o petrecere minunată. Dar cererea este mică, păcatul meu este că fac ceva nou. Nu am putut deschide un magazin alimentar, vreau să fac ceva bun şi bine. Cu copiii de la atelierul de teatru am organizat de Crăciun un spectacol pentru părinţi. Aş vrea să merg cu ei să susţinem spectacole pe la grădiniţe, să vadă cum e să fii actor adevărat“, spune Briscan Zara (foto), el însuşi tatăl a doi copii.

Acesta are o fetiţă de doi ani şi un băieţel de patru ani. Din afacerea familiei, ei au cel mai mult de câştigat, deoarece au la dispoziţie cele mai minunate jucării şi pot lua parte la atelierele şi cercurile magazinului. Spune că e greu, dar e frumos şi că are satisfacţia lucrului bine făcut. „Noroc că am o soţie înţelegătoare, femeia vede cel mai bine când intră bani în casă şi când nu, dintr-o afacere“, spune zâmbind iniţiatorul acestui concept nou de afacere.
La cursuri şi la ateliere sunt înscrişi în prezent în jur de 30 de copii, iar locuri mai sunt pentru doritori. Cei care vor să închirieze jucării sau să apeleze la orice serviciu al magazinului „Atavau“ pot suna la numărul de telefon 0761/ 742.011, sau pot merge la magazin în intervalul 9.30 - 11.30 dimineaţa şi 15.30 - 19.30 după-amiaza, de luni până vineri, iar sâmbăta, doar în programul de după-amiază, duminica fiind închis.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri