Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cum va arăta lumea în 2045

GALERIE
robot1
  • robot1
- +

Peste 30 de ani vor exista miliarde de roboţi, iar barierele dintre ei şi noi vor deveni neclare. Nanoroboţii vor fi introduşi în corpurile oamenilor pentru a livra medicamente celulelor, iar casele inteligente complet automatizate vor fi la tot pasul. Cel puţin aşa arată previziunile Kaspersky Lab pentru lumea tehnologiei din 2045.

În urmă cu 30 de ani, computerul personal făcea primii paşi spre a deveni dispozitivul folosit în mod regulat de către utilizatori în prezent, transformând societatea şi modul în care ne trăim acum vieţile. Experţii Kaspersky Lab au decis să marcheze această aniversare printr-un set de previziuni pentru anul 2045, analizând modul în care tehnologia informaţiei ar putea evolua şi schimba vieţile utilizatorilor peste 30 de ani. "Ţinînd cont de ritmul rapid în care se dezvoltă domeniul IT, este dificil să oferi previziuni precise pentru următoarele trei decenii,” a explicat Alexander Gostev, director în cadrul Kaspersky Lab. „Totuşi, este clar că, odată cu trecerea anilor, tehnologiile vor deveni şi mai inteligente, iar utilizatorii vor fi nevoiţi să ţină pasul” a declarat Alexander Gostev, potivit hotnews.ro.
În viitorul apropiat, este posibil ca populaţia globală să includă atât miliarde de oameni cât şi miliarde de roboţi, aceştia din urmă având ca sarcină să întreprindă aproape toată muncă dificilă de rutină. Oamenii vor lucra pentru a îmbunătăţi software-ul roboţilor şi industria IT va fi necesară tuturor companiilor care vor dezvolta programe pentru roboţi, similar modului în care dezvoltă acum aplicaţii pe care utilizatorii le descarca şi le instalează.
Într-o oarecare măsură, barierele dintre roboţi şi oameni vor fi neclare. Transplanturile vor utiliza organe artificiale controlate electronic, iar amplasarea protezelor va fi o procedură chirurgicală de rutină. Nanoroboţii vor putea fi introduşi în corpurile oamenilor pentru a livra medicamente celulelor moarte sau pentru a efectua operaţii minore. Senzori special instalaţi vor monitoriza sănătatea oamenilor şi vor transmite datele către un mediu de stocare, care să fie accesat de medicul personal. Toate acestea pot determina o creştere considerabilă a speranţei de viaţă.

"Guvernul mondial", un sistem automat

Potrivit analizei Kaspersky, oamenii vor locui în case inteligente în care toate necesităţile lor de confort vor fi automatizate. Software-ul care va administra întreaga casă se va ocupa de menţinerea consumului optim de energie, apă, mâncare, de consumul de provizii şi de reaprovizionare. Singura grijă a rezidenţilor va fi să se asigure că există suficienţi bani în conturile bancare pentru a plăti facturile. De asemenea, identităţile digitale vor fi integrate într-o singură infrastructură globală cu reglementare automată, care se va implica în coordonarea vieţii pe întreaga planetă. Utilizatorii cei mai activi şi eficienţi vor avea drepturi de administrare a sistemului. Acesta va distribui resursele uniform între oameni, va preveni conflictele armate şi va întreprinde diferite acţiuni umanitare.
În viitor, producţia anumitor elemente nu va mai fi necesară. În locul acestora, imprimantele 3D vor uşura producţia rapidă a lucrurilor, de la obiecte necesare în casă precum vase şi haine, până la cărămizi pentru construcţia unei alte clădiri.

Nu toată lumea va accepta tehnologia

Deşi PC-urile au dat startul evoluţiei domeniului IT, în 2045 acestea vor fi probabil obiecte de muzeu deoarece oamenii nu vor mai avea nevoie ele pentru a manevra datele. Computerele vor fi înlocuite de o gamă largă de dispozitive şi gadget-uri care vor prelua funcţiile PC-urilor de astăzi. De exemplu, analiza financiară va fi efectuată de un server controlat de organizaţia care utilizează documente electronice, nu de un contabil de pe un computer personal. Pe de altă parte, vor exista şi răzvrătiţi care se vor opune noii lumi tehnologizate. Aceştia nu vor adopta casele inteligente, stilul de viaţă automatizat şi roboţii şi nu vor accepta o identitate digitală.



 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri