Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

CSMS se califica in optimile Cupei Romaniei: 1-0 la Ramnicu Valcea, gol marcat de Dedu

GALERIE
mihalache-iasi-dinamo
  • mihalache-iasi-dinamo
- +

Partida conteaza pentru 16-imile de finala ale Cupei Romaniei

'90^2: dupa un sir de ocazii ale fotbalistilor valceni, Cosereanu scapa spre poarta, dar este deposedat de Samson, in ultima instanta.

'69- centrare Codin, Stoica da cu capul peste poarta

'53 - Samson trage de la marginea careului, respinge Grahovac

'44 - lovitura libera executata de Wesley, mingea deviata iese in corner. Parvulescu l-a faultat dur pe Dobre, care a fost scos cu targa de pe teren

'38 - Calcan, de-abia intrat centreaza perfect pentru Neagu, lovitura acestuia de cap fiind respinsa de Grahovac

'28 - parada Grahovac la sutul prin surprindere trimis de Briceag

'20 - gafa a portarului valcean Popescu, salveaza fundasul Briceag

'19 - Visa respinge in corner o centrare periculoasa a lui Neagu 

‘7 – Neagu, şut peste poartă din lovitură liberă;
 
0-1, min. 2: Dedu, şut fără preluare de la 14 metri;

 

 

 
Vâlcea: Popescu – Samson, Cucui, Pîrvulescu, Briceag - Popescu, Stoica ('82 - Mihai), Munteanu – Popa ('36 - Calcan), Nkongue ('68 - Codin), Neagu. Antrenor: Eric Lincar
CSMS: Grahovac - Dima, Melinte, Vişa, Bădic – Bosoi ('73 - Calugaru), Dedu, Novac,  Coşereanu - Wesley ('55 - Bole), Dobre ('46 - Akinsola).  Antrenor: Ionuţ Chirilă.
Arbitru: Adrian Ilyes (Petrolul)
Cartonase galbene: Cucui, Popescu / Dima, Dedu, Akinsola, Novac, Bole
 
Cu multe griji în campionat, CSMS Iaşi are dat peste cap programul de pregătire a partidei cu Concordia Chiajna, din etapa a IX-a a Ligii I de fotbal, care este programată vineri, de meciul de azi, cu CSM Râmnicu Vâlcea, din “16”-imile Cupei României. Pentru că echipa dă semne că nu face faţă ritmului actual, accidentările pe bandă rulantă din ultimele zile, generate de probleme musculare, demonstrând aceasta, antrenorul Ionuţ Chirilă a conceput un program special după meciul cu Dinamo Bucureşti, care s-a derulat sâmbătă, în ideea diminuării stării de oboseală înaintea importantului duel cu ilfovenii. Astfel, duminică, jucătorii care au evoluat contra “câinilor” au avut o şedinţă de refacare în timp ce restul fotbaliştilor s-au antrenat normal, ieri dimineaţă toată echipa a efectuat un antrenament, iar după odihna de la prânz lotul s-a împărţit. O parte a plecat spre Iaşi, astăzi urmând a se pregăti în Copou, sub comanda preparatorului fizic Diego Rizzo, iar cealaltă la Râmnicu Vâlcea, pentru meciul cu FCM, care va începe la ora 16.
În meciul din Oltenia, Chirilă a anunţat că va miza pe fotbaliştii care au primit puţin credit până acum. “Aş fi vrut ca la Vâlcea să joc cu acceaşi echipă cu care am jucat cu Dinamo. Riscul este însă prea mare înaintea meciului important cu Chiajna, de vineri. Nu suntem pregătiţi să jucăm trei meciuri în şase zile. De aceea, cu orice risc, la Râmnicu Vâlcea voi miza pe jucătorii care au evoluat puţin sau deloc până acum. Vom avea probleme de omogenitate, însă nu pot să-mi asum responsabilitatea de a mai pierde vreun jucător, din cauza vreunei accidentări, sau de a accentua starea de oboseală a echipei. Pentru cei care vor intra este un prilej excelent de a se remarca” a spus antrenorul ieşenilor, care şi-a încurajat elevii: “Calitatea jocului prestat în meciul cu Dinamo îmi dă încredere că suntem pe drumul cel bun. Aşa cum am promis, de la meci la meci jucăm mai bine, de la meci la meci avem perioade mai lungi de joc bun. Dacă vom continua creşterea şi vom avea şi puţină şansă, rezultatele vor începe să apară. Cu răbdare şi cultură fotbalistică, Iaşul va ajunge una dintre echipele frumoase ale campionatului”.
În condiţiile în care Liviu Mihai, Mihalache, Ciucur şi Mitic sunt accidentaţi, iar Caparco, Voicu, Munteanu, Ţigănaşu, Olah, Creţu şi Onduku au plecat ieri de la Snagov (unde s-a stat începând de joi) spre Iaşi, Chirilă ar putea să joace la Râmnicu Vâlcea în formula: Grahovac - Dima, Melinte, Vişa, Vladu – Călugăru, Dedu, Novac, Coşereanu – Wesley, Akinsola.
În ceea ce le priveşte pe gazde, acestea au suferit în week-end prima înfrângere din sezon, 0-2 la Reşiţa, pe terenul liderului seriei a II-a a eşalonului secund. În patru meciuri, trupa pregătită de fostul jucător stelist Eric Lincar a obţinut cinci puncte şi se află pe locul V al clasamentului.
 
CSMS-catalog pentru meciul cu Dinamo
 
Caparco (7) – a parat mai multe şuturi, având o intervenţie de excepţie la încercarea lui Gavrilă, din minutul 63; protejat de bare în două rânduri, a fost învins de Alexe.
Voicu (6) – l-a redus la tăcere pe cel mai periculos jucător al gazdelor, Lazăr.
Mihalache (4) – a gafat decisiv în minutul 74, când gazdele au înscris.
Munteanu (6) – sigur.
Ţigănaşu (5,5) – ceva probleme în securizarea zonei, deşi nu a urcat des în atac.
Novac (6) – capătă din ce în ce mai multă siguranţă.
Olah (5,5) – maturitatea îl ajută, deşi, uneori, resimte ritmul ridicat.
Onduku (5) – tehnic, însă nepregătit încă.
Creţu (6,5) – a jucat cu mult tupeu, a ajuns aproape de gol în două momente.
Ciucur (5,5) – s-a accidentat repede.
Dobre (5,5) – nu a apărut la finalizare pentru că a creat culoare.
Bole (5) – neintrat în ritm la debutul la CSMS.
Coşereanu a intrat în minutul 83, Akinsola în minutul 85.
 
Ultimul meci al etapei a VIII-a: “U” Cluj – CSU Craiova 0-2 (0-0). Muşat (’49  -autogol), Bancu (’64). Brandan (CSU) a fost eliminat în min. 90^2
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri