Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Dacă renunţi la băuturile carbogazoase, aşa ceva se întâmplă în corpul tău

GALERIE
bauturi carbogazoase
  • bauturi carbogazoase
- +

Sucurile racoritoare dau dependenta la fel precum tigarile, alcoolul sau drogurile. Te simti bine atunci cand le consumi, insa au efecte nocive asupra organismului pe termen lung.

Iata ce se intampla cu corpul tau atunci cand te lasi de bauturile carbogazoase.

1. Inima

Din momentul in care renunti la sucuri, presiunea arteriala se va normaliza, iar inima ta va fi adapost. Un studiu realizat de Universitatea Harvard in 2012 a aratat ca bauturile dulci amplifica riscul de a avea un atac de cord cu 20%.

2. Creierul

Multe persoane apeleaza la sprijinul unei bauturi carbogazoase pentru a obtine un plus de energie in pauzele la birou, bazandu-se pe proprietatile excitante ale cafeinei si ale zaharului. Insa pe termen lung, creierul are de suferit, deoarece zaharul are ca efect secundar reducerea abilitatii de a memora si de a invata. Iar acest lucru este un fapt demonstrat medical. Despre cafeina parerile sunt impartite…

3. Dinti

Atat zaharul cat si celelalte substante (precum acidul citric) care se regasesc in unele bauturi carbogazoase ataca smaltul dintilor si contribuie la tocirea si la degradarea lor. Intr-un studiu recent s-a constatat ca o femeie care consuma doi litri de suc carbogazos pe zi are parte de aceeasi eroziune dentara pe care o au persoanele dependente de cocaina sau amfetamina.

4. Vezica urinara

Sucul are proprietati diuretice, iar asta inseamna ca daca il consumi, vei merge la baie foarte des. Mai mult, substantele care alcatuiesc unele sucuri irita vezica urinara si pot duce la infectii ale tractului urinar. Apa sau ceaiul neindulcit iti mentin organismul intr-o stare optima de functionare si vezica urinara curata.

5. Oase

Reducerea sau eliminarea consumului de suc va contribui si la imbunatatirea sanatatii oaselor, pentru ca bauturile carbogazoase, pentru a fi procesate de catre organism, consuma calciu. Practic, cu cat bei mai putin suc, cu atat calciul consumat ajunge intr-o proportie mai mare catre oase.

6. Rinichi

Daca reusesti sa te dezbari de obiceiul de a bea suc, si rinichii tai vor avea de castigat! Cercetatorii au comparat un esantion de femei care beau bauturi carbogazoase in mod regulat cu unul format din femei care nu aveau acest obicei. Rezultatul a fost ca persoanele consumataore de sucuri aveau functia rinichilor incetinita si erau mai predispose la afectiuni renale.

7. Organe reproducatoare

Unele sucuri carbogazoase pot contine bisfenol-A, o substanta care a fost asociata cu un risc marit a imbolnavirii de cancer si cu deteriorarea functiei endocrine. E un compus chimic care actioneaza precum un estrogen sintetic ce iti poate afecta echilibrul hormonal.

8. Slabire

Una dintre cele mai usoare modalitati de a slabi este sa reduci sau sa elimini sucurile acidulate sau alte bauturi dulci din dieta. Insa toti stim ca e greu sa scapi de obiceiuri vechi, transformate in reflexe. De aceea, primul pas ar putea fi sa reduce consumul in mod gradual, pentru ca organismal tau sa nu sufere un soc.

elle.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri