Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Dan Condrea, spion SIE, filat de SRI?

GALERIE
condrea
  • condrea
- +

Afirmaţia îi aparţine fostei soţii a patronului Hexi Pharma, care îşi justifică teoria prin poze de la nuntă. Condrea n-ar fi fost urmărit la momentul accidentului din cauza modificării legii interceptărilor, susţine femeia. Intre timp, directoarea Hexi Pharma, acuzată că mituia medici, a ieşit la contraatac şi vorbeşte despre conspiraţii.

Fosta soţie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, a mers ieri la Tribunalul Bucureşti pentru un termen într-un proces de custodie a copilului pe care îl are cu fostul patron Hexi Pharma. Femeia a declarat la ieşirea din sediul instanţei că a depus pe masa judecătorilor mai multe documente din care, spune ea, reiese că Dan Condrea a fost filat. "Alexandru Condrea a fost filat în permanenţă cum şi eu am fost filată. A fost ofiţer SIE, a fost filat în permanenţă", a spus Laura Georgescu. Femeia a arătat şi mai multe fotografii în care, susţine ea, ar apărea lucrători din cadrul serviciilor. "Este o poză de la cununia civilă, anul 1999. În această poză apare colonelul Iancu Damian, Ministerul de Interne, Direcţia Doi şi un Sfert. Aţi dat în presă un comunicat SRI că nu a existat filaj. Eu am prezentat în faţa instanţei de judecată probele de filaj", a adăugat fosta soţie a lui Condrea.


Întrebată dacă este sigură că a fost filată în prezent, ea a răspuns "întrebaţi-l pe domnul Cristian George Maior (n.r. – fost şef SRI), dispozitivele lor sunt superioare celor ale lui Coldea. Nu avea cum să nu-l fileze. Doar în ultimele două luni, de când cu aceea lege, nu au mai putut să-l fileze". Femeia spune că documentele cu privire la activitatea Hexi Pharma le-ar fi luat dintr-un apartament al lui Dan Condrea, când acesta era plecat din ţară. Aceleaşi acte le-ar fi depus la un denunţ formulat în septembrie 2015 şi le-ar fi înmânt şi jurnalistului Cătălin Tolontan.

Directorul Hexi Pharma: Am devenit periculoşi pentru unele interese

Scandalul Hexi Pharma a apărut în momentul când firma se pregătea de extinderea vânzărilor în străinătate, drept pentru care probabil că Hexi prindea prea multă putere şi ar fi devenit periculoasă pentru multe interese, a declarat, tot ieri, directorul general al firmei Hexi Pharma, Flori Dinu.
„Acesta este punctul meu de vedere. Surprinzător este faptul că acest scandal a apărut exact în momentul în care noi ne doream să ne lansăm pe piaţa externă şi făcusem toate demersurile, începusem să apărem şi pe la târguri internaţionale şi probabil că asta a deranjat”, a declarat ea. Dinu a mai explicat că de-a lungul anilor, Hexi Pharma a semnat contracte cu Spitalul Militar, cu penitenciare, cu unităţi militare şi cu clinici private, DSP-uri. „Ce este surprinzător, nu am semnat niciodată un contract de livrare cu Ministerul Sănătăţii, vă spun asta pentru că s-au adus o serie de acuze vizavi de relaţia noastră cu Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii face câteodată achiziţii ca autoritate contractantă pentru rezervele de stat sau pentru diverse pandemii sau ce mai apare”, a precizat Dinu. Ea a mai spus că nu a primit nicio sesizare în scris sau verbală de la vreun medic din care să reiasă că produsele nu ar fi în regulă. În ceea ce priveşte afacerile lui Dan Condrea, Flori Dinu spune că ea se ocupa doar de vânzări şi nu ştie nimic despre ce făcea acesta cu banii lui. „Nu era un om deschis, poate asta îi şi deranja pe mulţi fiindcă nu se exprima cu lejeritate faţă de oricine”, a declarat Dinu. Nu în ultimul rând, ea a mai spus că şi-ar dori ca numele Hexi Pharma să îşi revină şi spune că produsele nu au avut nicio problemă, în ciuda dovezilor prezentate de Guvern în urma analizei de laborator a produselor Hexi Pharma care arată că substanţele erau diluate şi de 4.000 de ori.

"Dacă îţi dau un şut în cur te duci direct pe geam şi pici direct la parter!"

Directorul general al Hexi Pharma a negat ieri că ar fi oferit mită medicilor pentru a obţine contracte. „Nu mă văd vreodată în viaţă mergând să ofer mită vreunui medic în numele Hexi. Contextul descris nu îmi sună cunoscut în niciun fel, nu s-a întâmplat nici măcar parţial, este o calomnie sau o invenţie. Dacă există această doamna doctor, o rog insistent să meargă să depună mărturie la Parchet”, a declarat Flori Dinu.


Reacţia vine în urma dezvăluirilor unui medic microbiolog pentru Gazeta Sporturilor, care a spus că Flori Dinu a venit să-i dea mită pentru ca Hexi să câştige licitaţiile din spitalul unde lucra. „Mi-a adus un dezinfectant pe bază de alcool. O mostră. Am mirosit mostra. I-am zis: «Nu miroase a alcool». Mi-a răspuns de sus, că venea de la director pasămite: «Sunteţi fumătoare şi v-aţi pierdut simţul mirosului». M-am enervat şi a urmat discuţia. Nu voi uita discuţia toată viaţa deşi nu asta ar trebui un medic să-şi amintească din viaţă”, a declarat medicul pentru Gazeta Sporturilor.


Mai departe, sursa a explica că dialogul dintre ea şi directorul general Hexi Pharma s-a desfăşurat în felul următor. "Nu are sens, produsele firmei dumneavoastră au probleme(medicul). Dar n-aveţi dreptul să ne refuzaţi!(Flori Dinu). Ba da, am dreptul ca profesionist! Şi am dreptul să fac un referat de respingere prin care să anunţ şi celelalte spitale(medicul). Am înţeles. Cât v-a dat Anios? (Flori Dinu). Poftim?!!!(medicul) Cât v-a dat Anios că eu vă dau dublu!(Flori Dinu) Ieşi afară!(medicul) Ce? (Flori Dinu) Ieşi afară acuuuum! Cară-te repede cu liftul că dacă îţi dau un şut în cur te duci direct pe geam şi pici direct la parter!(medicul)", a reltat Gazeta Sporturilor.



 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri