Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

De ce v-aţi retras?

GALERIE
astramitic-csms-budesc-astra
  • astra
  • mitic-csms-budesc-astra
- +

 Astra Giurgiu – CSM Politehnica Iaşi 1-0 (0-0), în etapa a XI-a a Ligii I de fotbal. In primul act, CSM Poli a evoluat  de la egal la egal cu o echipă ale cărei vedete au jucat groaznic. Inexplicabilul pas înapoi făcut la pauză a costat Iaşul, care a pierdut în faţa umbrei campioanei

 
 
 
Astra: Lung – Geraldo, Săpunaru, Fabricio – Moise, Seto, Lovin (’33 - D. Niculae), Junior Morais – Budescu (’84 - Nicoară), Alibec (’70 - Florea), Teixeira. Antrenor: Marius Şumudică.
CSM: Caparco – Bosoi, Saric, Frăsinescu, Sato – Ciucur, Mitic, Târşa (’82 -  Ştefănescu), Bădic (’82 - Martin) –Piccioni, Boiciuc. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Geraldo (’28), Budescu (’55) – Ciucur (’60), Frăsinescu (’87, ‘90^3).
Arbitri: Cristi Balaj; Ovidiu Artene, Andrei Constantinescu.
 
1-0, min. 78: Budescu, dintr-un penalty acordat după un duel între Ciucur şi Florea.
 
CSM Politehnica a dat iluzia, în startul partidei de aseară, că a învăţat ceva din păţania precedentei deplasări, de la Dinamo, când timiditatea excesivă în faţa unei echipe din care a rămas doar numele a fost total greşită. Jucând fără trac în compania umbrei campioanei de anul trecut, o formaţie măcinată de grave probleme financiare, blazată, lipsită de chef şi prospeţime, care a arătat că locul de baraj pe care se afla nu era întâmplător, Iaşul nu a avut probleme în a conserva scorul alb la capătul primei reprize.
O primă repriză care a fost lipsită de spectaculozitate, faptul că s-a tras un singur şut pe poartă (Moise – min. 20) şi că doar încercările lui Boiciuc (‘1) şi Teixeira (’11) au mai colorat meciul spunând totul. Sugestivă pentru lipsa de inspiraţie a gazdelor şi a indolentelor sale vedete, care au părut mai mult cu gândul la meciul de joi, de la Roma, a fost execuţia modestă din minutul 45 a lui Budescu, dintr-o lovitură liberă de la 16 metri.
Iluzia dezbrăcării de complexe, lăsată în start de ieşeni, s-a risipit la pauză. Parcă speriaţi de faptul că joacă de la egal la egal cu echipa campioană, moldovenii au făcut, inexplicabil, pasul înapoi în actul secund. Astra a preluat iniţiativa în totalitate, a dominat, însă Teixeira şi, mai ales, Budescu au fost de nerecunoscut la finalizare, giurgiuvenii nereuşind să cadreze jumătate de oră! Caparco a prins apoi şutul-centrare al lui Budescu (’76) şi şutul lui Morais, din minutul 77. În acelaşi minut, o imprudenţă a lui Ciucur a fost taxată cu severitate de Balaj şi Iaşul s-a trezit condus. La 0-1, CSM s-a trezit, însă era prea târziu. Primul şut spre poartă din actul secund, trimis abia în minutul 83 (!), a însemnat o ocazie bună, semnată de Frăsinescu (“cap” peste poartă, din careul mic). Egalul ar fi fost însă nedrept şi dacă ţinem cont de cum a jucat Iaşul în actul doi, dar şi pentru că, pe final, Niculae (’88) a scăpat singur cu portarul, şutând aiurea.
Astfel, Iaşul, care nu a fost în stare să şuteze pe poartă, plăteşte iarăşi un preţ foarte ridicat timidităţii excesive, pierzând, din nou, aiurea, cel puţin un punct în faţa umbrei campioanei, o grupare care, la cum a arătat aseară, putea fi bătută de oricine.
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Marius Şumudică: “M-a nemulţumit un pic jocul. Iaşul s-a închis bine, are antrenor italian. Am fost ceva mai incisivi în repriza a doua. Am simţit că e nevoie de ceva şi l-am schimbat pe Lovin cu Niculae. Am fost inspirat şi cu Florea, a obţinut penaltiul. Budescu e în urmă cu pregătirea, are ceva kilograme în plus, îl chinui cât pot de mult”.
Nicolo Napoli: “Am făcut un meci foarte bun, sunt mulţumit de joc. În prima repriză am jucat mai bine decât ei. În a doua, au dominat mai mult, însă nu şi-au creat mari ocazii. Noi am avut două ocazii, cred că egalul ar fi fost echitabil. Nu comentez arbitrajul, vom vedea dacă a fost penalty. Sunt nemulţumit că Frăsinescu a încasat două galbene în cinci minute, mai ales că avem atâtea probleme de lot înaintea meciului cu Timişoara”.
 
Mitic, un alt căpitan
 
^ În condiţiile în care primii trei căpitani ai oaspeţilor, Voicu, Mihalache şi Ţigănaşu, nu au putut juca, primul şi ultimul fiind suspendaţi, al doilea – accidentat, banderola de căpitan a oaspeţilor a fost purtată de Milan Mitic. ^ Oaspeţii au avut pe banca de rezerve şase jucători: Grahovac, Ştefănescu, Chelaru, Martin, Moldovan şi Vasile Gheorghe. Ultimul trebuia să fie titular, însă i s-a făcut rău înainte de meci, astfel că a fost substituit în primul “11” de Târşa. ^ În minutul 61, mingea a lovit mâna lui Mitic în careu, Balaj lăsând jocul să continue. Arbitrul l-a eliminat mult prea uşor pe Frăsinescu, în prelungiri, când i-a arătat al doilea avertisment. Frăsinescu a comentat la final arbitrajul: “Cred că a fost penalty la Ciucur. Eu nu meritam al doilea cartonaş galben, s-a exagerat”. ^ Florin Prunea (preşedinte CSM Politehnica): “Am fost echipa mai bună, am avut ocaziile cele mai mari, cred că meritam un egal. Arbitrajul a fost echidistant, n-avem ce-i reproşa lui Balaj”. ^ Marius Şumudică a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului Giurgiu, tehnicianul fiind premiat înainte de meci. ^ La partidă a asistat şi selecţionerul echipei naţionale a României, Christoph Daum. ^ Nicolo Napoli a antrenat, în trecut, pe Astra, unde a avut un bilanţ negativ.

~n cel\lalt meci disputat ieri, `n etapa a X-a: CFR Cluj – Gaz Metan Media[ 1-1 (0-1). Nascimento (’59 - penalty) / Llullaku (’44)

 
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri