Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Demisia - înregistrarea sa şi termenul de preaviz

GALERIE
demisie
  • demisie
- +

„Doresc să-mi dau demisia, dar nu vreau să depun această cerere personal, pot să o trimit prin poştă, fax sau prin mail, va fi înregistrată de angajator în acest format?Câte zile trebuie să mă mai prezint la muncă, după depunerea/ trimiterea demisiei? În ce condiţii nu este necesar a fi respectat termenului de preaviz?” E.C. - Iaşi
Dorim să facem precizarea că potrivit art. 81 alin. 1 din Codului Muncii, actul de demisie se materializează “printr-o notificare scrisă, comunicată angajatorului”. În acelaşi sens art.102 din Legea nr.188/1999, privind statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare, dispune că demisia trebuie „notificată în scris” persoanei competente.
Având la bază principiul simetriei actelor juridice, se impune cu necesitate ca actul demisiei să fie formulat în scris, demisia fiind o modalitate distinctă de încetare a contractului individual de muncă.
În acelaşi context subliniem că legea nu prevede în mod expres modalitatea de înştiinţate a angajatorului despre demisie, existând mai multe variante. Cea mai sigură este depunerea ei şi înregistrarea în registrul de intrări-ieşiri a angajatorului. Această modalitatea prezintă unele avantaje: înştiinţarea făcută capătă astfel dată certă, de la această dată se calculează termenul de preaviz, iar prezumţia luării la cunoştinţă de către angajator este, se poate spune, absolută.
Înştiinţarea poate fi trimisă şi prin fax, poştă cu scrisoare recomandată la sediul/ reşedinţa angajatorului, aplicându-se prin analogie dispoziţiile art. 252 alin 4 din Codul Muncii. Bineînţeles că nu este exclusă nici înştiinţarea pe cale electronică, dar care şi aceasta trebuie dovedită.
Angajatorul este obligat să înregistreze demisia, în caz contrar va săvârşi o contravenţie prevăzută de art. 260 alin.1 lit. n din Codul Muncii, iar salariatul are posibilitatea de a face dovada demisiei prin orice mijloc de probă (art.81 alin.2). Astfel, aşa cum prevede doctrina de specialitate, angajatorul nu s-ar putea prevala împotriva salariatului de faptul neînregistrării demisiei aflate în posesia sa şi căreia decide să-i acorde efecte la un moment dat, în afara oricărui termen de preaviz.
De asemenea, facem menţiunea că încetarea raporturilor juridice de muncă nu se produce imediat la data înştiinţării angajatorului prin demisie, ci continuă până la epuizarea termenului de preaviz sau până la renunţarea totală sau parţială a angajatorului la acest termen, conform art. 81 alin. 7 din acelaşi cod.
Instituirea de către legiuitor a termenului de preaviz are ca principal scop protejarea intereselor angajatorului, care din moment ce a fost înştiinţat de demisia salariatului are posibilitatea să ia toate măsurile, în termenul pe care îl are la dispoziţie pentru înlocuirea demisionarului, ori pentru a întreprinde alte acţiuni organizatorice în scopul suplinirii acestuia.
Astfel, confirm art.81 alin. 5 din Codul Muncii, salariatul are obligaţia legală, să continue activitatea pe durata preavizului. În caz contrar demisia sa devine inoperabilă şi va putea fi pasibil de sancţiuni, inclusiv concedierea pe cale disciplinară.
Salariatul poate demisiona fără preaviz, conform art. 81 alin.8 din Codul Muncii, numai în situaţia în care angajatorul nu-şi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă, de exemplu: nu plăteşte salariul, nu ia măsuri pe linia asigurării sănătăţii ori securităţii în muncă, nu creează condiţii optime pentru îndeplinirea normelor de muncă, nu ia măsuri pentru ca acel angajat să-şi desfăşoare activitatea în condiţii de siguranţă materială şi profesională etc. (în acest sens se poate vedea decizia Curţii de Apel Bucureşti nr. 5158/2012).
În ce priveşte termenul de preaviz, Codul Muncii, tot la art.81 alin. 4 reglementează că acest termen este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractul colectiv de muncă aplicabil şi nu poate fi mai mare de 20 zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
Prin urmare, termenul de preaviz este rezultatul negocierilor desfăşurate între cele două părţi ale contractului individual de muncă angajator şi salariat. În cazul în care acest termen este reglementat prin contractul colectiv de muncă aplicabil, angajatorul şi salariatul trebuie să respecte clauza respectivă din contractul colectiv. Bineînţeles că ei pot negocia un termen mai favorabil salariatului. Astfel. art. 132 alin.4 din Legea dialogului social nr. 62/2011 prevede ”Contractele individuale de muncă nu pot conţine clauze, care să stabilească drepturi la nivel inferior celor stabilite prin contractele colective de muncă aplicabile.” Cu alte cuvinte, dacă prin contractul colectiv s-a stabilit un termen de preaviz de 20 de zile lucrătoare, prin contractul individual de muncă se poate stabili, de exemplu, un termen de preaviz mai mic de 15 sau 10 zile lucrătoare.
 
Expert Paula Iekel - Biroul teritorial Iaşi, Instituţia Avocatul Poporului

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri