Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Deputatul Doboș: „Chirica ne arată de ce nu este bine să avem un singur tur de alegeri la primărie“

GALERIE
anton dobos
  • anton dobos
- +

 

„Propunerea de buget a unui primar este cea mai bună oglindă a modului său de gândire. 

Viceprimarul Iaşului cu atribuţii de primar şi-a permis să propună un buget pe 2016 care se confundă mai mult cu un plan de campanie electorală. Bugetul ar trebui să ne arate viziunea primarului pentru dezvoltarea oraşului, să reflecte nevoile imediate ale oraşului şi ale cetăţenilor. În schimb, domnul Chirica ne propune acţiuni clare de campanie electorală pe banii contribuabilor.

Câteva exemple concrete: după trei ani în care nu au fost alocate deloc fonduri atât de necesare pentru repararea de trotuare sau a spaţiilor de joacă, în acest an sunt alocate deodată procente foarte mari din bugetul de investiţii. Din cei patru ani de zile de la ultimele alegeri, doar în timpul campaniei electorale se va lucra intens printre blocuri, astfel încât cetăţenii să creadă că primăria se gândeşte la ei. Desigur, nu putea lipsi divertismentul, astfel încât primăria va organiza un concert cu o mare vedetă internaţională fix în timpul campaniei electorale. Nu lipseşte din buget nici oferirea de sarmale, fasole cu cârnaţi sau plăcinte la diverse sărbători, lucru care pare a fi singura viziune a domnului Chirica pentru Iaşi şi care ne-a adus o nedorită faimă în ţară. 

Cel mai grav mi se pare faptul că primarul interimar a alocat un buget pentru fondul de rezervă de 10 ori mai mare decât în anii anteriori. Destinaţia acestor fonduri este cunoscută doar de primarul interimar, care este şi candidat. Chirica aplică, astfel, toate lecţiile învăţate de la mentorul Nichita cu care lucreză de 12 ani cot la cot. 

Sunt convins totuşi că nu mulţi cetăţeni se vor lăsa înşelaţi de astfel de metode folosite de un primar care ştie că nu are un suport public prea mare şi care nu are niciun fel de viziune asupra viitorului comunităţii pe care a ajuns să o conducă. Dar în condiţiile în care există un singur tur de alegeri la primărie, el speră că aceste metode îl vor ajuta să câştige cu 30-35% din voturi. 

Dacă rămâne un singur tur de alegeri la primărie, astfel de primari care fac mai mult rău în oraşele lor, pot spera să rămână la conducere şi vor ţine în loc dezvoltarea comunităţilor. Iar cetăţenii vor trebui să suporte consecinţele acestui sistem incorect şi nereprezentativ pentru încă patru ani, cel puţin. 

Şi dacă vă întrebaţi, vă pot spune că eu nu am votat actuala lege privitoare la alegerile locale.“ 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri